Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Florence je vzdělaná mladá žena, jejíž rodiče zemřeli po útoku lvů v Africe, když byla ještě dítě. Sama byla zachráněna jedním vesničanem. Po studiích se zabývá odhalováním šarlatánství a "lovením duchů", na něž nevěří. Roku 1921 přijíždí do chlapecké internátní školy, kde panuje strach kvůli duchovi, který zabil jednoho z žáků. Nejprve vše racionálně vysvětluje, avšak postupně zjišťuje, že ne všechno je tak, jak se zdá, a že ve školní budově už kdysi dávno byla. (Bolldar)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (116)

Morien 

všechny recenze uživatele

Hihihi, tak to bylo hodně vtipné. Škoda, že to nerežíroval opravdový blázen, aby se freakovství tak nějak víc rovnoměrně rozprostřelo celým filmem, protože potom by to bylo ještě vtipnější. A to, co teď působí jako vykrádačky jiných filmů, by získalo punc autorské zručnosti. Takhle to zůstalo příliš uhlazené a příliš v krabici, přitom by stačilo několik klíčových formálních změn (hlavně doprovodná hudba - žádné dojemné housle, způsob snímání - trošku to rozhýbat, kruci, a když už máme kupříkladu postřelenou matku, tak ukážeme její tvář, ukážeme její prsty, jak svírají šaty) a mohlo to být zároveň děsivé jak bič i osobité jako autorský (artový - i když toto zařazení už mi dnes trochu smrdí) snímek. Protože potenciál pro vymazlené epizodické šoky je nashromážděn a herci jsou rovněž velmi roztomilí. A aby to nevypadalo, že se mi nezdá nic vyloženě špatně a že hodnotím jakýsi potenciální film, který mohl vzniknout, místo toho skutečného, tak nutno zmínit, že dramaturgické řešení posledních asi dvaceti minut je v této podobě a návaznosti na předchozí stylizaci filmu velmi nešťastné. (A když už vidím, že to lidé srovnávají s Ženou v černém - ta na mě působila jako práce na zakázku, sterilní, bezduchá, škatulkovitá. V tomto filmu vidím mnohem větší, i když nedotaženou, snahu udělat věci jinak, což přirozeně hodnotím mnohem výš.) ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Dialógy ma udivovali lebo boli také domyslené,žiadny z nich netrhal uši trápnosťou ale všetky boli inteligentné a na správnom mieste.Pekný komorne ladený ducharsky horor,ktorý vie dobre narábať z atmosférou a hlavne to prostredie veľmi rozsiahleho sídla školy z jeho chodbami,ktoré sú osvetlené len tak provizórne a do toho sa ozývajú všelijaké zvuky a to vie navodiť tu správnu atmosféru.K tomu musím prirátať vynikajúce prepracovanie v príbehu a aj spracovanie bolo tiež obstojné.Hudba bola famózna.Okrem dvoch lakačiek všetky ostatné boli prvoplánové a predvídateľné.Pointa bola troška predvídateľná a ten koniec bol vysoko prekombinovaný a skončil dvojzmyselne. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Příliš mnoho point hororova smrt. Navíc si to až moc okatě půjčuje odjinud (Sirotčinec, Ti druzí) aniž by to dosahovalo úrovně své přímé konkurence (Žena v černém). Škoda dobrých herců, West je sympaťák a Rebecca Hall když zrovna povinně nesufražetí, neni úplně k zahození. Jo, a Isaac Hempstead-Wright nám zvěstoval, že Zima se blíží. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Strašlivá škoda. Herci, prostředí a kamera super, jenže co je to všechno platné, když film nedovede to nejdůležitější - Vtáhnout do děje. Atmosféra se skoro nedostavuje, osobně jsem si jí užil jen u scény s domečkem pro panenky a v tu chvíli jsem měl pocit, že sleduji úplně jiný, lepší, film . Zbytek bohužel ani zdaleka nedovedl zaujmout, scény jdou jedna za druhou s tím, že ve mně nenechaly absolutně žádný napínavý pocit a těch pár lekaček, co ve snímku jsou, je tak průhledných, že víte na vteřinu přesně, kdy přijde ono BAF. Rejža je tam hodil asi z povinnosti podle šablony. Závěr to celé tak nějak docmrndá a člověku tak zůstane v ústech divná pachuť. Přitom to mohl být fakt dobrej horor... ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Nádcherne natočená britská chujovina. Tak krásný a poetický začátek zkazil tak bezduchý a konspirační závěr. Florencia co by svůdná feministka nastupuje na scénu v plně kráse, háže na mně bezbožné termíny a ovuluje vedou a technikou. Získá si mé srdce, no jak čas plyne, doléhá na ni tzv. syndrom vyhoření. Z úvodního nadšení je najednou únava, pokles výkonu, deprese, úzkosti, poruchy paměti... bla, bla, bla. V tom přijde ON a celý ten ne tak klasický horor zvrhne na z cela tak klasickou klišoidní sračku dnešních let. A ten úplný závěr, no to mně poser. 1/10 ()

Galerie (82)

Zajímavosti (1)

  • Malba, na níž jsou zobrazeny dvě ženy vraždící muže a která je ve filmu nazvaná chlapci jako oblíbená, se jmenuje "Zavraždění Holoferna". Pochází z roku 1612-1613 a autorkou je italská barokní malířka Artemisia Gentileschi. (Mrs.Blue)

Reklama

Reklama