Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Osmnáctiletý Zack Siler je oblíbeným studentem střední školy v Los Angeles. Po jarních prázdninách se s ním rozejde přítelkyně Taylor. Seznámila se totiž s hercem Brockem Hudsonem, který je hvězdou úspěšného sitcomu Skutečný svět. Naštvaný Zack tvrdí, že se Taylor stala královnou školy jen díky němu, a kdyby chtěl, dokázal by královnu plesu udělat z kohokoliv. Jeho kamarád Dean využije situace, vyprovokuje ho k sázce a sám mu vybere dívku, ze které má během šesti týdnů udělat novou královnu. Tou by měla být neatraktivní, nepraktická a uzavřená Laney. Zackovy první pokusy ji zaujmout končí fiaskem. Mladík se však nemíní vzdát, a když neuspěl přímo, rozhodne se na to jít oklikou. Seznámí se s jejím otcem a také s mladším bratrem Simonem, kterého ve škole zachrání před spolužáky. Tehdy u Laney zaznamená první známky zájmu. Že by mohla být vážnou konkurencí v boji o korunku královny plesu, to si uvědomí i Taylor poté, co jí Zackova sestra pomůže radikálně změnit vzhled. Okouzlen je i Zack, kterého přemýšlivá dívka začíná zajímat nad rámec uzavřené sázky. Nečekaně se s Laney sblíží, když ji navštíví v ateliéru, kde pracuje na obrazu matky, která zemřela na leukémii. Uvědomí si, že se do Laney zamiloval. Jenže právě v tu chvíli jí zákeřný Dean prozradí pravdu o jejich sázce a důvodech, pro které se o ni Zack začal zajímat. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

Carreen 

všechny recenze uživatele

Mám celkem ráda filmy, v nichž se mladé "ošklivé" a zakřiknuté dívky, které jsou ve škole outsidery, stávají najednou hvězdami a získávají lásku největšího frajera školy. Nevím jestli je to tím, že už jsem jich viděla hodně, ale tenhle film mi přišel strašně moc hloupý, s neuspořádaným dějem, s mnoha nedostatky ve scénáři a plný toho nejtrapnějšího, co se může v americké romantické komedii vyskytnout - od až strašlivě chápajících rodičů po přehnaně pitomou tradiční trojici "barbienek". Musím říct, že to i ten Deník princezny mě dojal víc;o) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Odmyslet si z těchhle amerických romantických teenage komedií zvratkopudný styl středoškolského života, jehož hlavním pilířem je oblíbenost, ve většině případů by zůstala snůška více nebo méně nechutných a trapných vtipů...to naštěstí neplatí pro tenhle případ, Taková Normální Holka je příjemná, ale stejně prostinká a schematická komedie jako třeba Trojská Válka...zabaví, ale na konci si řeknete, že za pohled do těch krásných hnědých očí (a tím myslím Rachel Leigh Cook, ne Freddieho Prinze:)) ta ztracená hodina a půl opravdu nestála... ()

Reklama

Brylin 

všechny recenze uživatele

Jestli nemáte co dělat a chcete jen tak zabít odpoledne, je tahle romantická komedie přesně pro vás. Ve srovnání s filmem 10 důvodů, proč tě nenávidím, který vznikl ve stejném roce a odehrává se ve stejném prostředí, je ovšem znatelně slabší. Potácí se na pomezí dvou a tří hvězd, k těm třem ho přibližuje fakt, že se na film příjemně kouká a Rachel Leigh Cook je opravdu roztomilá. Zápletka je však slabá a předvídatelný děj plný klišé. Na tři hvězdy tedy film nakonec nedosáhl - dávám dvě a půl. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Mám rád takéto filmy zo školského teenagerského prostredia a keďže ma to na prvýkrát chytilo, ponechávam vyššie hodnotenie aj s ohľadom na pesničku, ktorá je hymnou zamilovaných. Zaujímavosťou je sledovať, ako sa za dve desaťročia vyvinuli osudy niektorých ľudí spojených s týmto filmom. Exekutívnym producentom bol Harvey Weinstein, dnes už budúci väzeň. Paula Walkera už vo filme neuvidíme. O'Keefe kefovala v Prison Breaku a odvtedy skoro nič. Hlavné postavy nedosiahli herecky skoro nič, za to úplne vedľajšia Sarah Michell Gellar to celkom kariérne potiahla. A najslávnejší je paradoxne jediný významnejší černoch vo filme – Usher. ()

keiko 

všechny recenze uživatele

Na pozadí k práci nebo učení tak ideální; nepotěší ani moc neurazí. Kdyby se nadto vyvarovali nechutných vtípků, tak by to možná aspirovalo i na ty dvě hvězdičky (Kiss Me tam sedla krásně :-)). O prostoduchosti a černobílém vidění nemá ani cenu mluvit, Američanům zkrátka asi nikdo nevysvětlí, že hezká romantická komedie může mít i komplexnější pohled než on-krásný a dokonalý, ona-krásná a vnitřně hodnotná, ostatní-povrchní a na pohled odporní a nevychovaní. Ale pokud byste chtěli zhlédnout film, u kterého si můžete vyříznout půlku hlavy a ještě předvídat, co se bude dít, jen do toho. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (10)

  • Sarah Michelle Gellar a Freddie Prinze Jr., kteří se natáčení žúčastnili, se později stali manželským párem. (Stirek45)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. ledna 1999 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • V závěrečné scéně, kde sedí studenti čekající na promoci, se objeví tehdy pouze jako komparzista Josh Radnor, později známý díky seriálu Jak jsem poznal vaši matku (od r. 2005). (zuzaSislerka)

Reklama

Reklama