Reklama

Reklama

Top Gun: Maverick

  • USA Top Gun: Maverick (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Pete „Maverick“ Mitchell (Tom Cruise) k smrti rád pilotuje stíhačky. Dokonce tak, že se už přes třicet let úspěšně brání povýšení ve strukturách amerického letectva, protože to by ho z kokpitu vyhnalo do vyhřáté kanceláře. Maverick byl navíc vždycky magnetem na průšvihy, což se s armádní kariérou taky docela vylučuje. Pilot je ovšem bravurní, možná ten úplně nejlepší, a proto dostane nabídku stát se instruktorem elitních stíhačů z programu Top Gun, které má připravit na úkol, jenž spadá do kategorie Mission Imposssible. Kromě téhle bude muset Maverick zvládnout i jednu obtížnou soukromou misi. Jedním z pilotů, které má připravit do akce, je i Bradley Bradshaw (Miles Teller), syn jeho kamaráda a navigátora Goose. Znalci prvního Top Gunu vědí, že Goose zahynul, když se neúspěšně katapultoval z neovladatelné stíhačky, pilotované právě Maverickem. A jeho syn mu otcovu smrt klade za vinu. Maverick za žádnou cenu nechce, aby Bradleyho potkal stejný osud jako jeho otce. Přitom si uvědomuje, že pravděpodobnost, že některý z pilotů plánovanou leteckou operaci nepřežije, není vůbec malá. (Cinemart)

(více)

Videa (13)

Trailer 4

Recenze (1 400)

Fr 

všechny recenze uživatele

„NA STROJI NEZÁLEŽÍ. ZÁLEŽÍ NA ČLOVĚKU…“   /// 4DX /// Tak prej, kdy si užít lítající sedačku, když né v kokpitu F/A-18ky? Tož nebylo to špatný, ale kurva měl jsem si vzít mikinu, páč mi bylo vobčas frišno! No a k příběhu? Von už první Top Gun byla limonáda, ve který hrála prim láska, kamarádství, studená válka a letadla. Tady si dejte pryč tu studenou válku a přidejte Toma Cruise. Jako jo, dobrý, je v tom krásná nostalgie, díky za Val Kilmera, ale podle nadšenejch recenzí jsem čekal mnohem víc!  P.S.: Po druhý projekci zvedám hodnocení, protože, jak "to všechno" dokáže vzbudit vzpomínky, je parádní! A ty souboje taky!   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Toma Cruise miluju jen ve stíhačce. 2.) Miluju retro, stíhačky, armádu, syna svýho kámoše, hospodskou...  ///  Thx za titule „???“.                  PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Konečně můžu napsat, že tenhle sequel nebyl jen nostalgickou bombou v době, kdy jsme to všichni potřebovali, ale dokáže stát na vlastních nohou i s odstupem. Jen odmítám uvěřit, že to natočil kdokoli jinej než duch Tonyho Scotta, který posedl Cruise, jenž si to víceméně zrežíroval sám za dohledu McQuarrieho, zatímco jim Kosinski nosil kafe. Ať už to ale bylo jakkoli, díky za tenhle film. ()

Reklama

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Silné 4*. Původní Top Gun mám rád, stejně jako většinu filmů T. Scotta z jeho éry. Velká touha tvůrců vzdát právě Tonymu hold je z filmu hodně cítit (povědomé melodie jsou třešničkou na dortu) a dle mého se jim to povedlo. Tuhle nostalgickou nebeskou jízdu při vysokých G se určitě vyplatí zažít v IMAXu - 85%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Absolútne si nepamätám jedničku, pričom stíhačky ma asi tak bavia, ako vláčiky. Každopádne musím uznať, že Mavarick má svoju vysokú kvalitu, pričom by dosahoval ešte vyššiu, keby neminuli všetok make-up sveta na TopGanov ksicht. Tešilo ma, kokotkovia americkí, no nejaký propagandistický, idealistický, v závere vďaka opätovnému potlesku na otvorenej scéne, grcanice hodný film môj názor na Vašu vojnovú politiku nezmení. To sa nepodarilo ani Rockymu v Moskve. A to ten aspoň rozjebal našeho Ivana :D ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Niekoľko týždňov čítam samé chválospevy na nový Top Gun, ok, ale že sa vyšplhá do top 50 naj filmov?? Prvý Top Gun som si pozrel iba pred týždňom. Bol to jeden veľký rest z minulosti, hoci som zažil krásne a plodné časy VHS, nemal som to šťastie a po rokoch ani chuť. To sa zmenilo až s príchodom toho nového, jednoducho musel som byť v obraze. Neviem či som videl ten istý film ako ostatní, ale okrem pekného vizuálu a dobrých akčných scén v závere som nevidel nič extra. Síce predsa len...Jeniffer Connelly je na svoj vek stále nádherná. Ok, Tom Cruise tiež nevyzerá zle. Ak ma niečo trocha dojalo tak to stretnutie s Valom Kilmerom, väčšina vie ako na tom je. Nový Top Gun hraje na city a retro spomienky fanúšikov prvého filmu, inak si to neviem vysvetliť, pretože emócie nic moc a podobné príbehy nám ponúka každé druhé akčné béčko. Technická úroveň filmu tu je, ale to u mňa nie je dôvod na plný počet hviezd. Objektívne by som filmu dal slabé štyri hviezdy(70%), ale jeho účasť v top 50 naj filmov ma trochu uráža, preto mi svedomie nedovolí dať viac ako priemerné tri. 60%. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (63)

  • Černý Ford Raptor se také objevuje ve filmu Break Even (2020). Není to náhoda, jelikož obě produkce natáčely současně a vůz tak spolu sdílely. (ČSFD)
  • Film je věnován památce původního režiséra Top Gunu (1986) Tonyho Scotta, který před svou smrtí připravoval verzi tohoto pokračování. (Maulincio)
  • Příjmení hlavního hrdiny je odkazem na generála Billyho Mitchella, který se velice zasloužil o vývoj amerického letectva, bohužel se samostatnosti letectva nedožil a zemřel v roce 1936. Letectvo jako samostatná složka armády vznikla až v roce 1947. (liebgott)

Související novinky

Třetí Top Gun se řítí

Třetí Top Gun se řítí

12.01.2024

Top Gun: Maverick, který před rokem a půl zboural kina, je nejúspěšnějším filmem megastar Toma Cruise a celosvětově si doletěl pro 1,5 miliardy dolarů. Bylo tedy jen otázkou času, než Paramount… (více)

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Reklama

Reklama