Reklama

Reklama

Doručovací služba čarodějky Kiki

  • Česko Doručovací služba slečny Kiki (neoficiální název) (více)
Trailer 1

Malá čarodějka Kiki se spolu se svým mluvícím kocourem Džidžim vydává na zkušenou do světa. V prostředí malebného přímořského městečka je čekají velká i malá dobrodružství. Vynalézavá a odhodlaná Kiki využije svou schopnost létat a založí si doručovací službu, aby se mohla stát opravdovou samostatnou čarodějkou. Jedinečný film z produkce studia Ghibli, které celý svět okouzlilo tituly jako Můj soused Totoro či Cesta do fantazie, uhrane svou magickou atmosférou a hravým ztvárněním radostí i strastí dospívání. (Aerofilms)

(více)

Recenze (280)

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Bylo to ještě lepší, než jsem očekával. V podstatě jsem se po celou dobu jen nechal unášet hudbou, příběhem a překrásnými scenériemi. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Čarodějnická pohoda, o běžných emocích trošku jinak, s lehkou příměsí nadpřirozena. Hrozně pěkně vykreslené prostředí, chtěl bych žít v takovém městě :-) Mijazakiho filmy dokážou být takovým balzámem, až je to k nevíře... 90% ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Až s podivem jak banální příběh (ikdyž trochu netradiční) může vyústit do sto minut takto skvělé podívané. Urřitě tomu napomáhá absolutně úžasná animace (obzvlášt se mi líbila u Jiji). Neuvěřitelně milé, hravé.... prostě instatní ultra zhutnělý pozitivismus :) ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Úžasně milá fantasie s krásnou hudbou a příjemným pozitivním dějem. Malá čarodějka Kiki je prostě synonymum pohody a klidu. Animace je typicky k sežrání a město hýří barvami. ()

mozkomor 

všechny recenze uživatele

Další nádherný výlet do světa nekonečné fantazie mistra Miyazakiho. Nepatří sice mezi jeho nejlepší díla, ale je tak bezelstný a nekonfliktní, že tomu prostě nejde odolat. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Velice prijemne a mile anime s opravdu vybornou animaci, ale od Miyazakiho je to asi to nejslabsi co jsem videl. Ve filmu totiz neni ani chaby naznak pribehu a vlastne sledujeme jenom prihody mlade carodejky protloukajici se v cizim meste. Je to vlastne film slepeny z mnoha scenek. Bohuzel dalsi vec co tomuhle filmu neskutecne ubira na krase je az prehnany optimizmus srsici z kazdeho zaberu, nemuzu rici ze by mi to nejak extra vadilo ale celou dobu jsem cekal na nejaky zasadni zvrat nebo aspon nejake ponauceni na konec ale nedockal jsem se niceho. Bohuzel ocekaval jsem trosku vice dospelackeho anime a dostal jsem cistou pohadku. Jako takova si stoji obstojne a detem se urcite bude libit (vlastne i me se na to docela dobre koukalo) bohuzel ocekaval jsem vic v porovnani s jinymi Miyazakiho filmy. Prestoze moje hodnoceni bude ciste prumerne jedna se i tak o velice kvalitni a doporucenihodne dilo nehlede na to ze pokud mate radi lehce infantilni pohadky pripistete si hvezdicku navic. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Hmm, další kousek z pohádkové dílny velmistra Miyazakiho... Tentokrát jenom krapet fantasy (příběh mladé čarodějnice, která se jako každá vydá do Světa mezi obyčejné lidi, kde řeši obyčejné lidské starosti). A i tentokrát trefa skoro do černého. Jestli bych měl tenhle kousek pojmenovat jedním slovem, tak bych řekl, že je to film laskavý. Tolik upřímnosti a dobra natlačit do jednoho filmu, který svým dějem není nijak zvlášť vyjímečný, no ale ta laskavost, ta teda dává. A navíc mluvící vtipnej černej kocour, kterej dodává do té celé dobroty ještě takovej srdečnej humor. Né jako v emerickejch animákách, kde za každou cenu musí bejt nějakej vtipnej jedinec, či dvojice, kterým to nežeru. A jak už sem zvyklej, tak celý film podkresluje překrásná a stejně uklidňující hudba. Na plnou palbu to ovšem není, páč přecijenom mám rád více fantasy kousků, kterých tady není moc (jenom vlastně ta slečna a mluvící Macek :o) ). Jojo, někdy bych docela rád věděl co si takle kočka myslí, i když v čase mrouskacím bych si to nechal rozhodně ujít :o). Miyazaki mi opět dokázal, že je to jedinečný tvůrce, jehož styl mi sedí jako kroksky do vody. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Miyazaki opět nezklamal, a to i když tentokrát film směřuje spíše k dětskému divákovi. Jenže příběh je opět originální, milý, vyhýbá se těm největším pohádkovým klišé a navíc Jiji je naprosto odzbrojující kocour. Scéna, kdy musí dělat plyšáka, musí pobavit snad každého. :-) (SD, orig.) ()

psychoJoa 

všechny recenze uživatele

Tento film má velmi klidné a příjemné plynutí děje, takže i když mi přišlo, že už hraje dlouho a pořád nebylo patrné, kam děj směřuje, dívala jsem se spokojeně dál. Jedná se o milý zážitek, ale nic převratného nečekejte. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Anime miluji a ani tenhle snímek není výjimkou. Už od první sekundy se něco dělo, příprava na let s černým kocourkem, kterého jsem si zamiloval od pohledu a úžasná dobrodružství čarodějky Kiki, která se snaží obsadit území, které není zaprděno dalšími kouzelnými babami. Do toho si musí najít něco, kde by mohla bydlet a vydělávat si a nakonec přece jenom dostane šanci a stane se pošťačkou... No i když teď v téhle době nám pošty mizí před očima by se Kiki určitě šikla i sem. Protože lidi, koště, panečku to je vynález. Bez toho se nedokáže žít. No nečumte blbě na tu větu takhle. Tak si pusťte Kiki a uvidíte, že se koště hodí na každou věc ... ehm ehm Ehm. VOLE ŘÍKAL JSEM NA VĚC, NE NA NĚKOHO, bože... tak dost. A co víc? Dokáže Kiki s koštětem i něco jiného? Rozhodně. O to víc jsem si ten film zamiloval a neudělal jsem chybu, že jsem si zašel tentokrát do Bio oka v Praze. :) ()

Borec3 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný vnitřní kouzlo tohoto dílka vás vcucne. Fakt jsem nechtěl, aby to skončilo. Jako by ti bylo třináct a tím zprvu cizím a nepřátelským městem jsi kráčel sám. Miyazaki je nejen Bohem animace, ale i dramaturgického citu a srdečných dialogů. Čirá fantazie. A Jiji? Až budu mít příště to štěstí na kocoura, jeho jméno je jasný... ()

killjezor 

všechny recenze uživatele

Doručovací služba čarodějky Kiki je jeden z filmů, který mi od Mijazakiho úplně unikl. Věděl jsem o něm, ale nějak na něj nebyl čas. Naštěstí dcera dospěla do věku, kdy se rozhodla, podle upoutávek v TV, zkusit tuhle věc. Za její rozhodnutí jsem rád, taky jsem s anime začínal na Mijazakim, a za druhé jsem konečně tento kousek viděl. Nezklamal. Trochu z něj mám podobný pocit jako z Totora, kdy není vše jednoznačně řečeno a na druhou stranu působí podobně jako starší Karigurashi no Arrietty. Nehodnotím plným počtem, možná proto, že jsem už částečně vyléčen z Ghibli závislosti a vím, že jsou daleko lepší věci, ale tohle je ideální, odpočinková věc, u které není vše nalajnováno tak, jak se na první pohled zdá. A ještě se to líbí 4letým holčičkám. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Davno predtim, nez Harry Potter poprve prohnal sve koste ve famfrpalovem turnaji, zila v jednom evropskem meste trinactileta carodejka, co si zalozila pobocku FedExu :-) Krasne laskave, barevne a poklidne Miyazakiho anime o osamostatnovani se a snaze byt uzitecny. Az se clovek stydi, ze tak dospele a uctive se zde chova trinactileta holka. Carodejka vpodstate bez kouzel, jen s letaci schopnosti a naprosto bozackym kocourem (ktery ma v cestine i skvely dabing ala Certik z "Princezny ze mlejna"). K tomu opet dokonale malovane krajiny a pozadi. Joo, davno ty doby, kdy se kazda scena kreslila na papir. Moderni pocitacova animace a 3D technologie sice posouvaji hranice dal a dal, ale to rucni kouzlo techhle starsich poctivych kousku uz dnesni animaky ztratily. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Na Doručovací službu čarodějky Kiki jsem se byl podívat v kině s mou dcerkou. Měl jsem obavu, jestli je Mijazaki vhodný i pro malé děti, kterých tam bylo kupodivu hodně. Naštěstí byla má obava zbytečná. Čarodějka Kiki je ten nejpřístupnější Mijazaki, co jsem viděl. Viděl jsem ale zhruba jen polovinu jeho filmů. Každopádně film se nám oběma moc líbil. Jde o krásný, milý a možná pro někoho až naivní příběh, který plyne v klidu bez větší zvratů. Odchod dcery navazující na rodinnou tradici čarodějek z domova je vylíčen až idylicky. V dnešní zrychlující se době, kdy i ve filmech jsme často zvyklí mít neustálé napětí, plno zvratů, hromady hlášek a hromadu akce, působí čarodějka Kiki až magicky klidným dojmem. Je možné, že pro někoho to může být utahaný a nudný film. Samotnému mě chvíli trvalo přivyknout tempu vyprávění, poté jsem byl ale odměněn pozitivní atmosférou snímku a jeho krásným vyzněním. ()

loydd 

všechny recenze uživatele

Další Miyazakiho film, který umí pohladit po duši. Tak příjemná, poklidná atmosféra plná pohody se jentak nevidí. Hodně mně pobavily jména Kiki, Jiji a Lili. Mimochodem, kocour Jiji, mluvící a hláškující kocour, je naprosto boží. Nezapomenutelná scéna je Jiji se starým dobráckým psem Jeffem. ()

Teg 

všechny recenze uživatele

Nikdy mě nepřestane udivovat, jak mistr dokáže vystihnout to krásné v naprosto obyčejných věcech. ()

DailyDreamer 

všechny recenze uživatele

Příběh malé čarodějky, která se ve společnosti jednoho úžasného kocoura snaží rozjet podnikání a tím složit zkoušku dospělosti. Jak už je u Miyazakiho filmů zvykem, tak i zde nelze vizuální ani hudební stránce nic vytknout. Jediné co mě mrzí je, že se zůstalo pouze u létání na koštěti a zbytek čarodějnictví zůstal neprozkoumán. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem sem něco napsat, ale všechno už to v podstatě napsal milanko8 a Galadriel... Tak nebudu plýtvat řádky. :-) ()

Související novinky

Reklama

Reklama