Reklama

Reklama

Doug Glatt (Sean William Scott) vyrůstá v lékařské rodině, ale díky svým odlišným zájmům si připadá jako cizinec. Jednoho dne navštíví se svým přítelem Ryanem (Jay Baruchel) zápas nižší hokejové ligy. Během zápasu se Ryan vysmívá hostujícímu týmu a vyprovokuje šarvátku. Do ní se zapojí i Doug, který druhý den dostane nabídku práce v hokejovém týmu jako ochránce ostatních hráčů. Hlavní hrdina nabídku přijme a ujme se tak ochrany svých spoluhráčů. (Mr.Hudson)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (541)

lamps 

všechny recenze uživatele

Nejsem nijak vášnivým fanouškem hokeje, ale když už ho sleduji, tak vždycky s očekáváním nějakého boxerského souboje. No a těch si v Goon užijete opravdu do sytosti. Příběh sice výrazně připomíná další americkou pohádku o cestě na vrchol, ale tentokrát to sportovní pojetí, velmi nevybíravě a krvavě natočené bitky a neodolatelně nepřiměřené fuckování vítězí nad jakýmkoli kýčem a dělají z filmu pohodovou a ryzí komedii, jakou bych dodíval klidně i vícekrát. Navíc skvělý Scott a vysloveně smrtící Liev Schreiber.:D ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pokud znáte výborný film Nakládačka s Paulem Newmanem, tak... Tak tohle je skoro totéž, akorát zhruba o 1000% vulgárnější. Jindy by mi taková přemíra nadávek asi vadila, ale k hokejovému prostředí se hodí. Kromě titulního natvrdlého hrdiny, který si jde stále za svým, se mi velmi, velmi, velmi (a když tak o tom přemýšlím, tak ve výsledku vlastně mnohem víc) líbil bijec v podání Lieva Schreibera. Možná proto, že tolik připomínal plzeňského "škodováckého indiána" Ryana Hollwega. Bavil jsem se na čtyři hvězdičky, k čemuž přispěly i mnohé výroky sportovního komentátora. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Seann William Scott hlavnú úlohu vystrihol úplne parádne a potvrdil, že by bola veľká škoda pamätať si ho len ako Steva Stifflera. Jeho hrdina je pravdepodobne ten vôbec najsympatickejší blbec, akého ste mohli vo filme v posledných rokoch vidieť a momenty, kedy sa ospravedlňuje ľuďom za to, že ich musí zmlátiť do bezvedomia, sú skoro až roztomilé. Aj režisér Michael Dowse odviedol svoju prácu veľmi dobre a bez väčších problémov zvláda striedať veselé násilia, vulgárne a sexistické hlášky Dougovho kamoša Ryana (opäť Baruchel), ale aj vážnejšie scény a film preto nemá vyložene nudné miesto. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Dowse sice rozehrává nápaditou hru, ale neví zda má hrát sociální drama o kariéře či komedii o pošetilém rváči. Tyto dvě dějové linky mi zkrátka nějak nefungují. Nevím zda bylo zapotřebí zkušenější ruky či důkladnější rozvahy nad výběrem tématu, nicméně herecké osazenstvo (vyjma přehrávajícího Baruchela) je trefně vybrané(Liev Schreiber, Kim Coates) a Stifler se ukázal schopným i ve vážnějších rolích. Vzhledem k občasným duševně omezeným dialogům a záchodovému humoru to však více, než 65% prostě není. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemné překvapení, u kterého jsem se sice nenasmál tolik, co jsem čekal, ale o to tady nakonec ani vůbec nešlo. Tady šlo totiž hlavně o ty bitky a Scottovu postavu a obojí vychází téměř na jedničku. Bitky jsou opravdu brutální a když někomu křupne noha, tak se cítíte skoro jakoby se to stalo vám. Seann William Scott je výbornej stejně jako zbytek obsazení. Když už na nějakej ten humor dojde, tak je hodně fajn. Stejně jako celej film a to i přes to, že zde teče celkem dost krve. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Doug Glatt (Seann William Scott) hraje ve filmu za dva hokejové týmy. Prvním z nich je Orangetown Assassins, který má oranžové a černé dresy. Druhým je Halifax Highlanders, jehož logo je písmeno H s tečkou na pravé straně a křídly na levé straně. Obě loga jsou narážkou na tým Philadelphia Flyers, který má podobný znak a dříve také podobné dresy. (Miuri)
  • Fiktivní postava Xavier LaFlamme (Marc-André Grondin) má ve skutečnosti představovat kanadského hokejistu Krise Letanga. Jmeno LaFlamme bylo převzato od Letangovy manželky Catherine Laflamme. Filmový Ross Rhea (Liev Schreiber) je ve skutečnosti kanadský hokejista John Scott. (mirakom)
  • Sean William Scott kvůli roli Douga Glatta nabral na váze a podstoupil intenzivní lekce bruslení a rvaček na ledu. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno