Reklama

Reklama

Orel Eddie

  • Velká Británie Eddie the Eagle (více)
Trailer 1

Touha splnit si životní sen je motorem snad každého z nás. Ale takový motor, jaký v sobě skrývá už od dětství Michael Edwards (Taron Egerton), nemá jen tak někdo. Jeho touha je zdánlivě prostá a přímočará: Stát se olympionikem a reprezentovat Velkou Británii na některých olympijských hrách v nějakém sportu, celkem jedno ve kterém. A tak malý Michael vyzkouší mnoho různých atletických disciplín, aby sebe i své okolí ujistil o nedostatku jakéhokoliv sportovního talentu ve sportech, které by mu umožnily účast na letních olympijských hrách. Proto se soustředí na hry zimní. Ale ani ve sjezdovém lyžování nemá zrovna moc štěstí a ani talentu. Většina lidí by to už dávno vzdala, ale Michael takovým měkkotou není. Jeho poslední šancí jsou skoky na lyžích, a to především díky tomu, že v Británii není moc skokanů s olympijskými ambicemi. Vlastně tu nejsou žádní. Rozhodne se učit od nejlepších, a tak opustí rodnou zemi a na vlastní pěst vyrazí do Alp. Chvíli pozoruje skokany v akci, pak si vleze na můstek a rozjede se. Po několika bolestivých pádech si uvědomí, že to bez trenéra asi nepůjde. Tedy pokud bude chtít na olympiádu a také pokud bude chtít zůstat naživu. Na scénu tedy vstupuje Bronson Peary (Hugh Jackman), údržbář zimního střediska, rváč a pijan, ale i bývalý skokan na lyžích, kterého kdysi vyloučili z amerického olympijského týmu. Bronson urputného a neodbytného skokana-samouka vezme pod svá ochranná křídla a začne jej učit nejen skákat na lyžích, ale také jak skákání přežít. Postupně poznává Michaelovo odhodlání a nezničitelnou vůli, díky nimž si pak společně dokáží splnit velký sen. Michael v roce 1988 v Calgary vstoupí do olympijských dějin jako nezapomenutelný „Orel Eddie." (CinemArt)

(více)

Recenze (748)

dzules 

všechny recenze uživatele

nádherný příběh, který je vyprávěn přesně tak, jak si zaslouží.. Eddie prostě borec, i když bezpochyby magor, kdo jiný by se dobrovolně spustil z 90m můstku poprvé v životě na olympiádě (já bych se z něj nepustila nikdy) ()

Domas88 

všechny recenze uživatele

Jako za mně určitě wau, super udělaná podívaná. Malinko jsem si zjistil o orlovi něco, pro mně je to takový kokos na sněhu, jen s tím rozdílem, že tohle mělo všechno super, od scénáře až po herecké výkony.. ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Je naozaj zaujímavé sledovať, ako je kdejaký film o športe pútavejší, akčnejší a nervy drásajúcejší ako hociktorá akčná žánrovka. Navyše ide o šport, ktorý ma nikdy nezaujímal, pri sledovaní olympiády som dokázal sledovať maximálne jedného skokana a hneď som prepínal. Tu to bolo hlavne vďaka skvelému príbehu skutočného kainšmedkeho, ktorý bol natoľko cieľavedomý (alebo magor?), že sa naučil všetko, čo sa naučiť chcel, vynikajúcim hereckým výkonom, kde hlavne Egerton predvádzal perfektné forrestovské ksichty a napokon vďaka celkovému športovému vizuálu snímku a la Rivalovia, ktorý pridával napätie s každým závodom a každým skokom. Vynikajúce pozeranie, ktoré každému vrelo odporúčam. ()

wanry02 

všechny recenze uživatele

Krásný životopisný film, který má dobrý začátek, pak sice trošku horší třicetiminutovku, ale vše to dorovná konec, který chytí za srdce nejen sportovního fanouška. Tomu všemu přispívá skvělí výkon Hugha Jackmana, a ještě lepší Tarona Egertona. Samozřejmě musím zmínit né moc dobrou kameru a ještě horší střihy, ale to filmu nebere jeho skvělou náplň a poslaní lidem, které jim má ukázat, že když po něčem toužíte můžete toho dosáhnout. 90% ()

bigjames 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná sportovní komedie o britském klukovi, který si plní dětský sen. Snímku není moc co vytknout, na pět hvězd to ale není. Jako negativum beru to, že mi trvalo téměř polovinu času filmu než jsem si našel vztah k hlavnímu hrdinovi. Nakonec mě ale přesvědčil. Jackmanovi role sedla a líbily se mi i reálné záběry z OH v Calgary. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Nejlepší feel-good filmek, který jsem za dlouhou dobu viděl. Taron Edgerton si to hrozně dává, Hugh Jacman jakbysmet a pro celkovou pohodu a přirozenost nelze než Eddieho nedoporučit. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Krásny športový príbeh, ktorý zahreje pri srdci každého diváka kvalitného filmu. Tento príbeh bol skutočne silný a mal taký motív, ktoré chýbajú vo viacerých novodobo točených filmoch. Snímok o mužovi plného odhodlania, viery a úsilia zmeniť isté pravidlá a zároveň je to krásna sonda do športového sveta, v ktorom majú víťaziť hodnoty, nie peniaze. Jedna hviezdička navyše za skvelý soundtrack a Taron Egerton bol fantastický. 75 % ()

xpaja 

všechny recenze uživatele

Na filmu je strašně vidět úporná snaha natočit mainstreamovou komedii, která se zavděčí úplně všem. K životnímu příběhu orla Eddieho má tak hodně daleko. Michael Edwards tu působí jako takový nezdolný retard, který přes veškerou nepřízeň osudu a svojí DNA uspěje díky své vytrvalosti a pomoci skvělých a krásných lidí, které během své strastiplné cesty vzhůru na olympijský můstek potkává. V Alpách mu tak rodinné zázemí zajišťuje sexy majitelka baru (to aby se pánové měli na co koukat), trenéra mu dělá bývalý super talent skoku na lyžích z USA, který utápí svůj neúspěch v alkoholu (hraje ho H. Jackman, to aby se dámy měli na co dívat). Pro jednodušší diváctvo je film doplněn také o dostatečné množství jednodušších a prvoplánových vtípku. Orel Eddie samozřejmě uspěje a aby to bylo vetší drama, tak na olympiádě skočí z můstku, ze kterého nikdy neskákal a stane se "nesmrtelným". Samozřejmě i pro Jackmana je nachystána závěrečná katarze. Na mě bylo toho zkreslování a prvoplánovosti prostě moc, dávám --- == 68 % == ---. PS: Kokosy na sněhu fungovali jako komedie o dost líp. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Největší kámen úrazu celého filmu je,že všemu prostě nevěříte.Tím je fakt,že jak bývá u životopisných snímků zvykem,tak osoba,které se to týká a je živá,tak je na konci vždy ve filmu v závěrečných titulkách.Zde máte pár fotek a šlus.Celé je to hrozně kostrbaté a snímek si bere jen málo z opravdového života Edwardse.Hugh Jackman se prostě na svah nehodí a ten kdo koukal někdy na skoky na lyžích a zná i skokanské můstky,tak ví,že hlavní devízou je taky vítr.O něm tu nemáte v jednom skoku ani ťuk.Rušivé pseudo digitální pády s pár ostřesnýma záběry to není vážně ono co bych musel u tohohle snímku zrovna chtít.Film je doopravdy tak do rodinného krbu na jedno zkouknutí,kde vlastně i fandíte naštěstí hlavní hvězdě v dobrém podaní Taron Egertona a pro mě pěkné,že jsem i fanda do skoků na lyžích a na GaPa,kde jsem byl,protože je to tam vážně pěkný:)Což je na film docela sakra málo.Slabší průměr. ()

Crytic 

všechny recenze uživatele

Fakt, že příběh filmu napsal sám život dává tomuto dílu další rozměr. Zábavné i dojemné zároveň. Jakýsi mix Kokosů na sněhu a Rivalů. Každopádně úžasný film. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Ako nazvať túto v prvom rade Anglickú frašku. Jedine Taron Egerton vcelku slušne, ale zbytok nič moc. Nebolo možne pochopiť, ako to cele klišé chápať. Žiadna podoba životopisu. Ako humorný príbeh to už vôbec nemohlo pôsobiť. Nejaká dramatickosť to už absolútne nie. Tá podstata, ktorá mala nejako vykresliť Orla Eddieho , niekde zaviazla, až to bolo celé trápne a zbabrané. ()

wallax 

všechny recenze uživatele

Krásny film plný príjemného humoru a napätých okamžikov, nádeje, radosti, vzostupov i pádov (doslova). Presne toto je typ filmu, ktorému, ak by som bol režisér, by som sa venoval. Inšpirativny a motivačný...toto a jemu podobné by mali pozerať deti na školách. A priznám sa...na konci ukápla i slzička radosti 😊 Za mňa najlepší optimistický film hneď za The Secret Life of Walter Mitty...Fantastické! ()

koza3 

všechny recenze uživatele

Hezký sportovní film. Vypráví příběh britského skokana, který sice nepokořil světové rekordy, ale pokořil ty osobní, kdy s trochou píle a chutí jít si za svým snem dosáhnete čehokoliv, třeba i účasti na olympiádě. Bylo tam spousta klišé, ale fungovalo to a moc jsme si t os ženou užili. ()

Bajo. 

všechny recenze uživatele

Film s neuvěřitelně krásným poselstvím:"L’important dans la vie ce n’est point le triomphe, mais le combat, l’essentiel ce n’est pas d’avoir vaincu mais de s’être bien battu". Herecký koncert Tarona a Jackmana.Nádherná hudba.Ale hlavně emoce! Škoda že maximální počet * je pět ()

zzzzzjjjjj 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem skvělý film, ale až takhle... 😱 Herecký výkon (včetně make upu) hlavního herce Tarona Egertona opravdu velice přesný, na skutečného Eddieho Edwardse. Hugh Jackman mě také příjemně překvapil. 😌😊 Navíc, propracovaná režie i kamera. 👌 Lidem bylo jedno, že jejich oblíbený skočí poloviční vzdálenost oproti ostatním, ale přesto ho prostě zbožňovali. Jeho píle, vůle a nadšení pro sport jsou uctyhodnou povahou této osoby. Furt ale musíme vzít v potaz, že se dokázal i jako antitalent na sporty, kvalifikovat (nejen) na ZOH a zaznamenal britský rekord... 👏👏👏 Čekal jsem, že snímek převezme nějaké, alespoň menší ocenění. 😏 Bezpochyby jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděl. Proto uděluji naprosto zasloužených 90%.👌⛷️ ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Orol Eddie je športovým filmom o skokanovi na lyžiach, ktorý sa za každú cenu chcel dostať na olympiádu. Film o nezlomnosti ducha, nasledovaní svojho sna a nezlomnosti. Založený na skutočných udalostiach, aj keď vo veľkej miere pozmenený. Olympijský duch a vášeň je však zachovaná. Navyše v skokoch na lyžiach, čo je teda extrémne náročný a nebezpečný šport a už len pri príprave si toho musel vytrpieť Eddie dosť. Samozrejme je tam podoba s Kokosmi, ale Orol má menej vtipu, na nič sa nehrá a je ohromne pozitívny (aj keď nevyhral, cítil sa ako víťaz). Viac prežívate príbeh s hlavným hrdinom a fandíte mu. Nie je dôležité vyhrať... ()

nixonky 

všechny recenze uživatele

Netradiční sportovec v tradičním příběhu "from zero to hero", který ale baví a nutí tě držet mu pěsti do poslední minuty. ()

Související novinky

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

09.12.2017

Bryan Singer se po comicsárně X-Men: Apokalypsa vrhnul na životopis Freddieho Mercuryho. Produkce nebyla z nejklidnějších, jelikož se na place hádal s představitelem hlavní role Ramim Malekem, nikoho… (více)

Kdy dorazí nový Robin Hood?

Kdy dorazí nový Robin Hood?

18.11.2016

Možná si to ani neuvědomujete, ale od poslední (velké) adaptace Robina Hooda uplynulo celých šest let. Ridley Scott a Russell Crowe s ní vydělali 321 milionů dolarů, značka tedy očividně žije a není… (více)

Reklama

Reklama