Reklama

Reklama

Když se pod noční oblohou narodila Jupiter Jones (Kunis), znamení napovídala, že je předurčena k velkým činům. Nyní již dospělá Jupiter sní o hvězdách, ale probouzí se do chladné reality uklízečky toalet a nekonečného sledu neúspěchů. Až když na Zemi dorazí Caine (Tatum), geneticky upravený bývalý armádní lovec, jehož úkolem je Jupiter sledovat, začne si uvědomovat naplnění svého osudu - její genetická výbava ji předurčuje jako dědičnou následnici královny vesmíru. Toto neobvyklé následnictví by však mohlo ovlivnit rovnováhu ve vesmíru. (Warner Bros. CZ)

(více)

Diskuze

Gertiknator5

Gertiknator5 (hodnocení, recenze)

Já nikdy nerecenzoval filmy podle tvůrců, ale Wachowski jsem nikdy nebral jako nejlepší tvůrce.

EdaS

EdaS (hodnocení, recenze)

Bluntman

a kdyz si vezmeme ke srovnani Hvezdne valky: ty jsou prehledne, divak ma cas vnimat dej a drzet palce sympatickym hrdinum. da se na ne divat porad znova. Jupiter je proste sracka, byt k nemu skalni fanousci Wachowskych muzou vzhlizet a placat se po ramenou, jak jsou vyjimecni...

EdaS

EdaS (hodnocení, recenze)

Bluntman

marku, jestli autor te recenze zcela vazne napise "A to vše přehledně. Pokud někdo tvrdí, že se neorientuje ve filmu, který má ani ne dvacet výraznějších postav a jen čtyři proti sobě pracující plány, je to jen jeho problém a smutný důkaz chronické poruchy soustředěnosti. Jupiter vychází je ve skutečnosti velmi přehledný film, kde pušky na stěně opravdu poslouží ke střelbě a v němž je divákova pozornost v jednu chvíli vržena jen do jednoho jasně ohraničeného levelu.", tak fakt nevim, co si o takovem pozerovi da myslet. sam jsi uznal, ze nedokazes odvypravet dej ani par hodin po zhlednuti snimku...

na příspěvěk reagoval Bluntman

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

DJ Obelix

Není to o nepochopení, ale o přístupu k filmu. Jupiter vychází je (braková) space opera. Pokud chce braku někdo vytýkat, že postavy neprochází tradičním vývojem, vyprávění je spíše epizodické než lineární a variují se osvědčené vzorce a řada prvků je nepůvodních, je to chyba na straně diváka, nikoliv díla.

na příspěvěk reagoval EdaS, jiriluk, EdaS

m.a.t.o.

m.a.t.o. (hodnocení, recenze)

Mne Tatum nikdy nevadil, aj ked neda sa poveda, ze by som filmy s nim vyhladaval. Inak tento Jupiter opat vyzera na slusny financny prepadak. Walchowski tolko zarobili na tom Matrixe, ze nevedia, kde pchat prachy, tak tocia vysokorozpoctove prepadaky :)

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

ywo666

Tak to ti závidím. Já když ho viděl naposledy čurákovat v Bílým domě, tak jsem se utvrdil, že je to můj nejvíc nenáviděný herec číslo 1.

na příspěvěk reagoval Martin741

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

:D :D :D Náhodou, tím si u mňa dosť šplhol, že sa nechal hentak zhovadiť. Inak ja k nemu mám vzťah ako patrológ k vnútornostiam. Na začiatku ho berie na zvracanie, ale keď už to vidí veľa krát, telo sa prispôsobí a začne to v pohode tolerovať.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Sandstorm

Sandstorm (hodnocení, recenze)

skinny

Tak Tatum a Kunis jsou spíše modelové, než herci. S tím se musí počítat. Ale kouká se na ně dobře, hlavně na Milu  :)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

st.jim

st.jim (hodnocení, recenze)

Já Tatuma a Kunis nijak zvlášť nemusím, ale ve filmu mi vůbec jejich přítomnost nevadila. Je pravdou, že nijak úžasnými výkony nezářili, ale rozhodně bych výkony herců ve filmu nehodnotil jako bezduché. Třeba Eddie jako padouch byl dle mého názoru výborný. Sean Bean taky v pohodě. To, že Wachowski jsou výstřední je známé, tak s tím jsem počítal.  Já rozhodně nelituju, že jsem na Jupitera šel.

KimCid

KimCid (hodnocení, recenze)

Kdyby měla recenze od někoho, připadnej vliv na to abych to neměl vidět.Tak tady by to celkem pomohlo.

Paulie88

Paulie88 (hodnocení, recenze)

Scénář je opravdu slabší a někdy sem moc nechápal i to jak některé scény zase byly u konce moc rychle a přesunuly se úplně jinam ...

 

Ale celá myšlenka filmu se mi zase moc líbila a celkem lituju, že ta trilogie se jistě konat nebude ....

skinny

skinny (hodnocení, recenze)

a myslím, že většina uživatelů (dle hodnocení) by souhlasila

skinny

skinny (hodnocení, recenze)

st.jim

já taky netočím filmy a když už to někdo dělá, měl by být připraven na kritiku ne jen na chválu.

skinny

skinny (hodnocení, recenze)

Sandstorm

a bezduchými hereckými výkony! přesně tak :/ škoda, věřím, že z toho mohl být skvělý film, včetně tohoto obsazení, jen to chtělo trochu víc domyslet a propracovat

na příspěvěk reagoval st.jim, Sandstorm

Sandstorm

Sandstorm (hodnocení, recenze)

Tak to vypadá podle reakcí na film s krásným vizuálem, výbornými triky, ale se slabým a nevýrazným příběhem, potažmo scénářem, který nedokáže vtáhnout, je tak?

na příspěvěk reagoval skinny

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

ty projekce zdarma vám v jednom směru závidím. Nemusíte litovat vyhozených peněz za kino, prostě na to jdete, bavíte se a po projekci si řeknete "za svoje bych na to nikdy nešel".

na příspěvěk reagoval Martin741

Hawaj

Hawaj (hodnocení, recenze)

Btw bylo to natočeno stereoskopicky nebo je to jenom 3D vystřihovánka z postprodukce?

Související novinky

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

21.10.2014

Už jste si určitě všimli, že se filmové postavy Seana Beana je málokdy dožijí závěrečných titulků. Pětapadesátiletý Angličan si toho je dobře vědom a nedávno se dokonce rozpovídal o svých… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama