Reklama

Reklama

Inherent Vice

  • Česko Skrytá vada (více)
Trailer 1

Ve filmu Skrytá vada, který se odehrává v roce 1970, exceluje Joaquin Phoenix v hlavní roli Larryho "Doca" Sportella, soukromého očka z kalifornského města Gordita Beach. Jeho bývalá přítelkyně Shasta Fay Hepworthová Doca přesvědčí, aby vyšetřil zmizení bohatého realitního makléře, kvůli kterému ho opustila. Doc během svého podivného pátrání v marihuanovém rauši odhalí síť vzájemně propojených spiknutí, do nichž je namočená policie, neonacisté, gangsteři, drogoví dealeři, zubaři, rehabilitační zařízení, rockeři, federální vláda i tradiční novoanglický establishment. (Cinemax)

(více)

Recenze (327)

joora1 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Zrovna na tento film jsem byl natěšen po neskutečně svěžím traileru. Několikrát během filmu jsem se ale přistihl jak koukám skrz obrazovku, protože 2,5 hodiny nezáživného filmu zkousne málokdo. Mám rád konverzační detektivky s nějakým nápadem, ale zde se konstalace hvězd nesešla uplně ideálně. K dobru přičíst to, že Pheonix vdechl své postavě velké charisma nic víc. ()

klukluka odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad nebo jedna pecka - není to jedno? Že se mi to nelíbilo, že mě to otrávilo, že to byla nuda a pruda, to vím 100%ně. Důvod pro tu jednu pecku bych musel vymejšlet. Nakonec by to stejně byla ta nahá mici. A ta se mi taky vlastně nelíbila. Na hovno. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Pozvolná vypálená kriminálka plynoucí v tempu cele se podřizující hlavnímu hrdinovi, zaplněná bizarními charaktery, jejíž zápletka je ve finále vlastně trochu zklamáním, jelikož vyvrcholení není zas tak atraktivní. V součtu jsem si nejvíc užíval Phoenixovo vykouřené soukromé očko šourající se od jednoho podivného zvratu k ještě podivněnjšímu a především jeho nepřátelsko/přátelský vztah s poldou v podání Joshe Brolina. Inherent Vice spadá do škatulky těch filmů, jež vám na první shlédnutí přijdou zajímavé, ale podruhé byste si je nepustili. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Výbornej film s výborným obsazením a ještě lepším J. Phoenixem. Bohužel to má jedinou, ale důležitou, vadu na kráse. A to je příběh a jeho komplikovanost. Zbytečně se zaplítá do sebe, aniž by to snad bylo potřeba. Anebo je to třeba tím, že jsem u toho nehulil špeka, tak jako hlavní hrdina v každé druhé scéně. Jinak je to skvěle vymyšlený, každá scéna je do detailu promakaná (barvy, co k sobě sedí, zelenej telefon, ze kterýho vždycky Doc volá, naprosto barevně sedí s okolím atd.). Stačilo by to o 30min. zkrátit, tím zjednodušit děj a bylo by to na plnej počet. ()

Prcek54 

všechny recenze uživatele

Doufám, že po příštím shlédnutí své hodnocení zvýším. Prozatím jsem velmi na vážkách, protože zmatený děj plný různých postav, jmen a nepochopitelných činů byl zkombinován s bravůrním hraním, velmi dobře vykreslenou dobou, soundtrackem a hlavně celým charismatem filmu, které zapříčinilo zkouknout film jedním dechem. Už se těším na reprízu, teď si jdu jen v hlavě urovnat co jsem právě viděl... ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Psychedelická detektivní komedie natočená podle stejnojmenné knihy Paula Thomase Andersona z roku 2009. Připomněla mi film ´The Big Lebowski´ (1998). Larry ´Doc´ Sportello (Joaquin Phoenix) pořád kouří marihuanu, a tak rychlost a komplikovanost příběhu závisí od jeho střízlivosti. Docův přístup k jeho třem případům se odvíjí ve stylu ´film noir´. Postupně odkrývá propojení postav s policií nebo s drogovým gangem a podle toho se objevují i jeho spojenci nebo nepřátelé. A je tady i jeho osudová žena Shasta Fay Hepworth (Katherina Waterson), která se znenadání objevuje a zase mizí. Prostředí 60. let 20. století přináší barevnost a uvolněnost. ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

2,5 hodiny a nemám tušení, v čem byla pointa... Asi proto, že jsem v průběhu třikrát začal přemýšlet o něčem jiném, protože už to bylo tak strašně překombinované, že jsem neudržel pozornost. 1* za Joshe Brolina a 1* za těch pár vtipných situací. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Big Lebowski 1970. Super obsazení a navzdory stopáži jsem se nenudil ani minutu. Luxusní dobovej soundtrack navrch. Pobavily i některý hlášky (ten chlap má na obličeji hákovej kříž?) a samozřejmě celá dudeovská role Phoenixe. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Hippie atmosfera sedmdesatych let je fajn, samotny pribeh s patranim po unesenem a po drogach, ktere se samozrejme vsemozne zamota, zas tak fajn neni. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Taková pomalá a ne moc snadno uchopitelná detektivka nedetektivka, která mi stylem a atmosférou chvilkama připomínala Big Lebowskeho. Ale Coeni jsou boužel pro PTA mnohem lepší vypravěči. Takže výsledkem je jen parádně vypiplané a načančané retro s božím Phoenixem. No a pro dokonalé pochopení si to budu muset dát někdy ještě jednou. Minimálně. ()

panWolf 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Rejžu mám docela rád,ale tohle byla totální nuda. Vypnul jsem to po cca50 minutách. Koukali jsme na to 2 a oba jsme trpěli jak koně. Takže jedna hvězda za to,že mi Joaquin těmi licousy připomínal Neil Younga . A ten tam měl několik songů. :-( ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Celý život jsem nutil lidi platit za přístřeší. Vůbec mi nedošlo, že má být zdarma. Zdarma! Jednomu se uleví - Američané nezapomněli točit vynikající filmy. Zvlášť když se postaví na ramena obrů jako jsou Altman, Polanski, Coenové, Gilliam. Pomrkávání do publika je prakticky nepřetržité. Andersonův Dlouhý strach a hnus v Čínské čtvrti dokáže být zároveň ukrutně vtipný způsobem, že mnohé ze svých vzorů ponechává daleko za sebou. Film ale dokáže nebýt přes zátěž odkazů pastišem. Úklony vzorům jsou hluboké, ale v centru všeho stojí svébytné ověřování otázky: Co když je svět tak šílený, že být schopen chápat v něm zanechané stopy vyžaduje být stejný? A svět je šílený skutečně důkladně. Verifikacemi procházejí postupně nejneuvěřitelnější hypotézy, logika vymknutá z kloubů vrní a Phoenixův hrdina nesmí šetřit narkotiky, aby udržel tempo. Po velmi dlouhé době emerický film, který jsem chtěl vidět okamžitě znovu. WTF I've just seen? ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Trochu chaos, ale dalo se.Dokonce mě to ,po dlouhé době,zpoza velké louže ,pobavilo.Čím to asi bylo?Asi režií...  .Poměrně dlouhá stopáž, ale neustále se něco dělo.Kolísavá kvalita českého dabingu,kdy opět hudba byla ve stejných decibelech ,jako mluvené slovo.To je fakt tragedie. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem ujetou americkou komedii, která zaujme svoji originalitou. Je pravda, že přesně tohle skrytá vada nabízí. Na druhou stranu její kvality sráží velká zmatečnost vztahů mezi spoustou postav, takže jsem chvílemi měla dost problém s určením, kam vlastně patří tehle dílek detektivní skládačky. Celkově jsem se ale i tak dost bavila, takže za mě 76 %. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Podivně simulovaná atmosféra podivných 70. let. Joaquin Phoenix neustále hulí trávu, což má zřejmě za důsledek fakt, že film je strašně zabržděnej, je tam spousta nudných scén, ve kterých se nic neděje, jen se žvaní nějakou slangovou angličtinou, takže stejně není nikomu rozumět. Bohužel jsem to nemohl dokoukat, jak mě film nudil, neustále jsem ztrácel pozornost a unikaly mi souvislosti, takže po hodině jsem už nevěděl, co se tam děje. ()

Související novinky

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

28.11.2021

Kriminální drama Klan Gucci režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Poslední souboj) má za sebou první víkend v kinech, a byť prozatímních 21,8 milionů dolarů v rámci prvních pěti dní z USA není ve… (více)

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

16.08.2017

Cynismus Humphreyho Bogarta, šarm Roberta Mitchuma, křehkost Lizabeth Scott, rafinovanost Alfreda Hitchcocka, temné příběhy z Mexika, napínavé filmové jízdy noirovými vlaky a standard v podobě… (více)

Vetřelec vs. Katherine Waterston

Vetřelec vs. Katherine Waterston

18.12.2015

Pokračování Promethea nás čeká v říjnu 2017 a bude se jmenovat Alien: Covenant. To nejsou žádné nové informace a pár týdnů už známe i zápletku, která se bude točit kolem nové vesmírné lodě a jejího… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Reklama

Reklama