Reklama

Reklama

Na krok od nebe

(seriál)
Krimi / Komedie / Mysteriózní / Thriller
Itálie, (2011–2023), 109 h 27 min (Minutáž: 50–121 min)

Hrají:

Terence Hill, Enrico Ianniello, Gianmarco Pozzoli, Francesco Salvi, Daniele Liotti, Katsiaryna Shulha, Katia Ricciarelli, Francesco Castiglione (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(88)

Obsahy(1)

Vincenzo (Enrico Ianniello) je rozený neapolitánec, jakož i policista – jeho rodina chrání právo v kampánské metropoli už po tři generace. Když se pak ale konečně dočká povýšení na komisaře, přichází společně s novou funkcí i výrazná změna. Vincenzo musí dát vale milovanému moři, těstovinám i teplému podnebí a rychle si zvyknout na obrovská převýšení, knedlíky nebo horský vichr. Stane se totiž oblastním komisařem v San Candidu, městečku ve stínu Alp na úplném severovýchodě Itálie u hranic s Rakouskem. Hned po příjezdu se Vincenzo musí vyrovnávat se svou nechutí k přírodě, a aby toho nebylo málo, jeho kancelář se nachází v sídle lesní policie. Mimo závažné kriminální případy je tak Vincenzo občas nucen řešit i kdejaké zvířectvo, co se k němu zatoulá. A naopak lesníci s Pietrem (Terence Hill) v čele se zas zapojují do policejního vyšetřování, přestože Vincenzo by si ze všeho nejraději poradil s případy sám. Jenže nemá na výběr. Pietro zná přilehlé lesy a hory jako své boty a místní lidé za ním chodí často dříve, než se rozhodnou obrátit na běžnou policii. Aby si Vincenzo u obyvatel městečka vydobyl respekt, musí se toho od Pietra ještě mnohé naučit. Naštěstí má k ruce strážníka Hubera (Gianmarco Pozzoli), který nejde pro dobrou radu nikdy daleko, a také krásnou veterinářku Silvii (Gaia Bermani Amaralová), i když ta někdy komisaři život spíš komplikuje. (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

mokki5 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemá podívaná ve stylu naší české Policie Modrava. Odpočinkové tempo a krásné exteriéry dávají seriálu určitě navrch. Terence mě mile překvapuje že na svůj věk má tolik elánu a energie, navíc zde sem tam rozdá pár ran z nostalgie. Jo, mít takového šikovného dědečka, to by bylo... Úprava!! Dokud v seriálu vystupoval Terence Hill, bylo to fajn, ale s jeho odchodem měl celý seriál po třetí sérii skončit. Dokonce tomu i napovídala ta rozlučková atmosféra a Terencův závěrečný komentář. Ale já ne, já se musel koukar´t dál a popravdě jsem strašně zklamaný. Nevadí mi nový ústřední hrdina, ten je docela simpaťák... co mi ale vadí jsou neustálé komisařovi vztahy a rozchody ala Esmeralda a podobné telenovely. Takto to bohužél dopadá když něco včas neskončí. ()

Lur 

všechny recenze uživatele

Seriál mě chytil... Nádherné prostředí.Chata Pietra je můj snový ideál...:-) Sympatičtí herci, na které se hezky dívá. Elegantní koník.Terencovi role sedla...a klobouk dolů v jaké je fyzické kondičce v tomhle věku.Vincenzo (Enrico Ianniello) funguje jako vtipný protipól vážného a ideálního Pietra :-) A k tomu krimi zápletka v každém díle - co víc si na pohodové večery přát..:-) Jo..a hodně vtipná mi přijde i skrytě neskrytá reklama na místní jablka s modrou značkou...:-D ()

Reklama

Jacq30X 

všechny recenze uživatele

Oproti české seriálové tvorbě je toto skvost! První 3 série s Terencem neboli Pietrem jsou uplně jiné než s Danielem neboli Francescem od 4 série do 6. A zakončené v poslední serií s Giusy alias Manuelou postupně ukončující celý děj serie. Komedie přechází v drama atd. Nechápu jak může tento seriál jít v odpoledních hodinách a ne večer, kde jedou samý český seriálový sr.... 🫣  a retro komunistický hov....  Un passo dal cielo je smázne o tři déky koně! Vincenzo, Huber, Roccia, Francesco a mnoho dalších postav je srdcová záležitost všech co milují a zanají trochu italskou náturu a Itálii.  Nedá se to vysvětlit, ale je to jako zamilovat se. Fakta: Je to jeden z nejúspěšnějších televizních seriálů v historii italské televize. Od roku 2011 je vysílán na Rai 1 a každý týden dosahuje více než 7,7 milionů diváků. Un Passo dal Cielo 7 stoupá na 22,4 % a poráží Italský pohár! Drama vysílané na Rai Uno ve čtvrtek 27. dubna, Un passo dal cielo 7, přilákalo 4 061 000 diváků , což odpovídá podílu 22,4 % . Semifinále Coppa Italia Fiorentina-Cremonese na Canale5 přilákalo k videu 3 085 000 diváků s podílem 15,4 %. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděla jsem pár dílů ze třetí série a je to taková moc příjemná oddechovka se sympatickým komisařem a lidmi okolo něj. Plus je krásný prostředí. Škoda, že jsem to v tv nechytla od první série. Přirovnala bych to třeba k Doktoru Martinovi šmrncnutému latinskou telenovelou. // 19.11.2021 Snižuju hodnocení, protože od chvíle, kdy jsem hodnocení napsala mi přijde, že už je to jen ta telenovela. A já přeci jen radši "Martina" :D Ten závěr třetí řady byl... byl. ()

kukadlo123 

všechny recenze uživatele

Nádherné prostredí delá dvě hvězdy. Terence Hill jako velitel lesní stráže další dvě. Posledná hvězda za příběhy, Vincenza a Huberta, a dúležitou svižnost. Závěr třetí série jen se slovem Velkolepé! a větou: Jak začal tak skončil. Čest Mariovi Girottimu ve 70-80 letech natáčet seriál a ješte takovýhle! Bohužel všechno musí jednou skončit. Po nástupe Francesca ve čtyřce jsou zase 2 hvězdy za Dolomity a jedna za vše ostatní. A co pětka: Jedna katastrofa: v hodnocení zústavají Dolomity za 1,75 hvězdy a 0,25 za vše v okolí. Jedna jde fuč kvůli dvojčastí-teda nikdo se nikam nežene. Celkové hodnocení jen pro info patří 1-3 sérii. 4-5 že ledva si zaslouží vlastní, nétož celkové hodnocení. Rád ale velmi rád si hodím opáčko s Hillom po 4 letech. Vtedy v slovenském dabingu, teď v českém ( lepší je slovenskej). No to bylo více-méňe hodnocení a rozpis. Ináč velmi dobrej seriál. Až na série bez Hilla. Ten tomu dával takovej šmrnc. ()

Galerie (917)

Zajímavosti (4)

  • Terence Hill prohlásil, že je tento seriál jeho posledním. (kyLuke)
  • Když Huber (Gianmarco Pozzoli) dostane fax od rakouské policie, v českém dabingu překládá jeho text jako „...při silniční kontrole zastavili porodní asistentku, někde u Lince.“ Při záběru na fax je však vidět, že místem odeslání není Linec (Linz) v severním Rakousku, ale Lienz – městečko u rakousko-italské hranice, které leží jen 38 kilometrů od San Candida, kde se seriál odehrává. (Ezis)

Reklama

Reklama