Reklama

Reklama

Grave Encounters

všechny plakáty
Trailer 2

Grave Encounters je název skupiny lovců duchů, kteří točí TV reality show o různých nevysvětlitelných jevech. Před natáčením v Collingwoodské psychiatrické léčebně jsou místními upozorňováni na podivné zvuky vycházející v noci z budovy. Během dne jim správce ukáže a popíše zvláštnosti, kterých si všiml během doby, kdy byla léčebna uzavřena. Příběh začíná tím, že se lovci duchů rozhodnou tuto záhadu vyřešit vlastními silami. Padne noc. Zpočátku se jim nemocniční bludiště nejeví ve tmě strašidelné, ale pak se začnou ozývat divné zvuky, budova začne ožívat a odkrývat návštěvníkům svá tajemství skrytá v minulosti. Film je natočen ve stylu hororu „Záhada Blair Witch" (Ravi)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (394)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se obával, že Grave Encounters bude jen další laciný found footage horor, ale byl jsem ve výsledku mile překvapen. Ke trojce přihodím ještě jednu hvězdu za tu děsu plnou klaustrofobickou atmosféru. Na rozdíl od názoru ostatních mi vůbec nevadil delší rozjezd, který mé napětí po krůčcích zesiloval a nechával mě netrpělivě čekat, co se protagonistům přihodí. Je fakt, že úvod budí dojem ze kterého se film vyklube v totální chujovinu, ale postupem času začne odpadávat. Děsivost narůstá a nejvíc mě na Grave Encounters bavila tahle gradace. Na začátku vidíte vysmáté tvářičky, silácké gesta a pózy, a to vše posléze půjde rychle stranou. Totální izolace, tíseň a nesnází dolehlo i na mě, takže za mě velmi slušný FF! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že prvé náznaky duchov boli obyčajné, hrabanie vo vlasoch či hýbanie predmetmi. Ale potom sa to prenieslo v neúprosnú prehliadku a čo som teda najviac nečakal, že by sa mohli z hlavných hrdinov stať blázni. Navyše, tá nemocnica bola desivá sama o sebe a v tej kamere to prinieslo slušnú dávku strachu. Ďalší horor, čo mi skutočne nahnal strach. Hlavnou prednosťou tohto filmu je perfektne zvolená lokácia, kde sa príbeh odohráva. Miesto už samo o sebe je zlovestné a ak pripojíte "handycam look", atmosféra príde tak nejako sama. Je tu veľa skvelých scén, ktoré naozaj dokážu nahnať strach a zvukári plnia svoju úlohu viac než dobre. Zvuk býva u "real-footage" hlavnou hnacou silou a obzvlášť duchárske horory majú v tejto oblasti veľké pole pôsobnosti. Inak skvelý atmosférický horor. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Pro mě už definitivní utvrzení, že tenhle žánr není nic pro mou osobu, a že REC a Paranormal Activity 3 byly světlé výjimky. Tady se ještě navíc strašně dlouho neděje nic, zato otravnej frontman spolku ducholapů neustále trapně deklamuje do obrazovky, aby se duchové nebáli a urychleně jim dali znamení. Za takový narušování klidu se duchům nedivím, že se jim pomstili. Došlo u mě i ke zvláštnímu úkazu, kdy i když bylo po půlnoci, byla tma a já jsem v těch případech dost ochotná bát se, tak když konečně došlo na nějaký ty duchy a strašidelnou akci, byla jsem tak otupělá nudou, že mě to nechalo úplně chladnou. Nehledě na to, že ta hrstka scén, co má diváka vyhypovat, je tak ukázkově šablonovitá (osoba v rohu stojící zády, kameraman natahuje ruku a chce se jí dotknout, co se asi tak může stát, ehm? nebo ze stropu kape krev na zem, kameraman pozvedá kameru ke stropu, co na něm asi uvidíme, co?). S tímhle filmem oficiálně přestávám sledovat handycam horory, byť by měly zarážejícně vysoký hodnocení. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Tento scénář hororů zažívá v posledních letech hrozný boom. I přes tváření se hrozně autenticky tomu stejně nikdo nevěří. Nebudu tedy lhát, že jsem k tomuto filmu přistupoval vcelku skepticky, nicméně chtěl jsem si film pořádně užít a začal ho brát vážně ve smyslu, že se jedná o autentické záběry. A neprohloupil jsem. I přes několik "za vlasy přitažených" scén měl snímek, hlavně v druhé polovině, velice dobrou a mrazivou atmosféru, kterou ruční kameru jen a jen umocnila. Nepříjemný pocit se s člověkem nese do konce filmu a to mám na tom rád. Konec sice nebyl jeden z nejlepších, ale ani nejhorší. Celkově se ale jednalo o lehce nadprůměrný zážitek a za ten příjemně nepříjemný pocit 3+. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Grave Encounters je všetko možné, len nie originálny či pokrokový... s ultrarealistickými ručnokamerovými horormi sa v poslednej dobe roztrhlo vrece a tento celovečerný debut mladej filmárskej dvojice Colin Minihan & Stuart Ortiz, ktorá si hovorí "The Vicious Brothers" je taká všehochuť, neprehliadnuteľne inšpirovaná horormi ako Blair Witch Project, Paranormal Activity, [Rec] či Session 9. Na druhej strane však musím povedať, že pokus to určite nebol márny a Grave Encounters jednoznačne má čosi do seba. Počas jeho nočnej projekcie ma príjemne mrazilo, napätie by sa dalo krájať, ľakačky vcelku fungovali, takže potrebné hororové atribúty táto snímka spĺňa a v rámci žánrovej produkcie z roku 2011 sa určite nestratí. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Matt White (Juan Riedinger) ve filmu uvádí, že nahrává celkem 10 statických kamer. Záběry se však objevují pouze ze 7. (jailon1)
  • Podobně jako u filmu Cloverfield (2008) se jediný soundtrack tohoto filmu přehrává během závěrečných titulků. (LUKICKK)
  • Filmem se inspirovali tvůrci počítačové hry „Outlast“ z roku 2013, která se rovněž odehrává v hororové léčebně a využívá podobné momenty překvapení i způsoby zobrazení (noktovizory, apod.). (Rudy_742)

Reklama

Reklama