Reklama

Reklama

Grave Encounters

všechny plakáty
Trailer 1

Grave Encounters je název skupiny lovců duchů, kteří točí TV reality show o různých nevysvětlitelných jevech. Před natáčením v Collingwoodské psychiatrické léčebně jsou místními upozorňováni na podivné zvuky vycházející v noci z budovy. Během dne jim správce ukáže a popíše zvláštnosti, kterých si všiml během doby, kdy byla léčebna uzavřena. Příběh začíná tím, že se lovci duchů rozhodnou tuto záhadu vyřešit vlastními silami. Padne noc. Zpočátku se jim nemocniční bludiště nejeví ve tmě strašidelné, ale pak se začnou ozývat divné zvuky, budova začne ožívat a odkrývat návštěvníkům svá tajemství skrytá v minulosti. Film je natočen ve stylu hororu „Záhada Blair Witch" (Ravi)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (394)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Na filmy s ruční kamerou moc nejsem, ale tady dokázali autoři vytvořit místy opravdu skvělou atmosféru. Úvodní dění jsem snad ani nevnímal, ale pak se to dobře rozjelo a napětí bylo to pravé hororové. Navíc mysteriózní nádech, to se mi líbí. Kdybych na to koukal za lepších podmínek (sám), možná bych si film užil více, ale i tak se jedná o povedený horor a příjemné překvapení letošního roku. 60% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Grave Encounters of the Third Kind.. Chtěli důkaz, mají ho mít aneb od skepse k mentální sepsi. Na pseudodokumenty, či found footage o paranormálních Hopkircích už, přiznávám se, nemám nervy - pořád stejná písnička podle obehraných notiček. Člověk se dvakrát poctivě lekne, ale jakmile se začnou duchové s tlamou Ace Ventury a velmi jasných kontur prohánět po chodbách, kvantita krutě přebíjí kvalitu a z Grave Encounters se stane jen řadový odvar, co si nastavovaným koncem šlápne na vrtuli a neodletí. Připomíná tím absint z dieffenbachie nebo denaturovaný líh.. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Kdy tohle skončí? To už máme nejméně osmý plagiát Blairbitchské baby Jagy za poslední tři roky, založený na tom, že partička amatérských idiotů někde běhá potmě s baterkou, ječí, piští a chovají se jako dementi, přičemž sem tam natočí na vytřepanou ruční kameru nějakou tu ektoplasmu, která se zjevila snad jen proto, že byla zvědavá až za hrob, co je to za čuráky. No Ať žijí duchové! Tady se nám ukáží dokonce tři lobotomizované exempláře, no řeknu vám, Natálka v Černém labuti mě vyděsila víc, a chybělo snad už jen to, aby z mechu vylezlo pár trpajzlíků, začali tesat krovy a bouchat na střechu blázince fungl novou krytinu! ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od japonských duchařin jedoucích v neefektivním poměru 10:1, kdy na minutu strašení připadá deset minut vaty (Kairo, Ju-on), nebo některých hororů infikovaných nataženou seznamovací částí či věčnými prolukami ve vyprávění, není tenhle jaxviňa strašidelný film ani trochu ředěný. Už od začátku šlápne do vrtule a nepoleví. Připomíná tím absint nebo líh. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat spoilery! Slušná jízda z Kanady. Velmi dobrý horor o duchách, který vás donutí přemýšlet a začnete soucítit s účastníky reality show, když cesta z psychiatrické léčebny je takřka nemožná. Postupné zvyšování intenzity paranormálních jevů je to co mám na podobných hororech rád. Když si představím, že bych tam byl, tak bych byl totálně pos*anej hnedka u scény s vlasy, který je jen slabý odvar toho co následovalo. Škoda toho dlouhého rozjezdu a závěru, jinak by to mohlo být i za plný počet. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Matt White (Juan Riedinger) ve filmu uvádí, že nahrává celkem 10 statických kamer. Záběry se však objevují pouze ze 7. (jailon1)
  • Krv vo filme je v skutočnosti sirup a potkan bol gumený. (tommy187)
  • Budova, v ktorej bol celý film natáčaný, sa v skutočnosti volá Riverview Hospital a nachádza sa v meste Coquitlam v kanadskej provincii Britská Kolumbia. Napriek tomu, že je budova vo filme opustená, bola zatvorená až v júli 2012. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama