Reklama

Reklama

Grave Encounters

všechny plakáty
Trailer 1

Grave Encounters je název skupiny lovců duchů, kteří točí TV reality show o různých nevysvětlitelných jevech. Před natáčením v Collingwoodské psychiatrické léčebně jsou místními upozorňováni na podivné zvuky vycházející v noci z budovy. Během dne jim správce ukáže a popíše zvláštnosti, kterých si všiml během doby, kdy byla léčebna uzavřena. Příběh začíná tím, že se lovci duchů rozhodnou tuto záhadu vyřešit vlastními silami. Padne noc. Zpočátku se jim nemocniční bludiště nejeví ve tmě strašidelné, ale pak se začnou ozývat divné zvuky, budova začne ožívat a odkrývat návštěvníkům svá tajemství skrytá v minulosti. Film je natočen ve stylu hororu „Záhada Blair Witch" (Ravi)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (394)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Ještě trochu tlačit na pilu a byla by to skvělá parodie na handycam filmy. Takhle je to jen zcela bezradná rutina, která se úspěšně snaží vyhnout čemukoliv, co by diváka vyděsilo. Z povinnosti zvolená pseudodokumentární forma se bije s mimomísními "fantasy" prvky a digitální ksichty bubáků pobaví stejně, jako tragicky směšný závěr. Drobný závan naděje přináší slušný zvukový podkres, několik obstojně zvládnutých hororových momentek a ne úplně marní herci, jenže když vezmu v potaz způsob, jakým tvůrci zavraždili hororový potenciál onoho gigantického psychiatrického komplexu, musím opět rychle vystřízlivět. Několikrát si připomeneme Záhadu Blair Witch, Paranormal Activity a pár dalších kousků, jenže o vzdávání pocty nemůže být řeč. Čau. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Tento scénář hororů zažívá v posledních letech hrozný boom. I přes tváření se hrozně autenticky tomu stejně nikdo nevěří. Nebudu tedy lhát, že jsem k tomuto filmu přistupoval vcelku skepticky, nicméně chtěl jsem si film pořádně užít a začal ho brát vážně ve smyslu, že se jedná o autentické záběry. A neprohloupil jsem. I přes několik "za vlasy přitažených" scén měl snímek, hlavně v druhé polovině, velice dobrou a mrazivou atmosféru, kterou ruční kameru jen a jen umocnila. Nepříjemný pocit se s člověkem nese do konce filmu a to mám na tom rád. Konec sice nebyl jeden z nejlepších, ale ani nejhorší. Celkově se ale jednalo o lehce nadprůměrný zážitek a za ten příjemně nepříjemný pocit 3+. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Oh shit! :) Když nebudu psát o neoriginalitě, nelogičnosti, chvílemi nudných dialozích a možná o deset patnáct minut delší stopáži, než by bylo záhodno, možná už mi toho moc nezbude, ale i to málo mě dokázalo setsakramentsky vyděsit! Vidět toto před legendární záhadou Blair Witch (ze které GE očividně velmi čerpá) a dalšími povedenějšími found footage (a že jich moc není), asi bych se z Grave Encounters podělal ještě víc :) Kupodivu natáčení handy-camerou mi tady přišlo prostě o mnoho víc přirozené, než je tomu v jiných žánrově obdobných hororech zvykem. Herci veskrze sympatičtí a typologicky dobře vybraní. A -ono zlo-? No jak psal Bloody13, kdyby toho tvůrci více skryli než ukázali, bylo by to asi ještě děsivější, ale i tak je musím pochválit a to hlavně za minimálně dvě velmi vypečené scény. Co musím obzvlášť vyzdvihnout, tak to je stísněné a velmi depresivní prostředí budovy, co kdysi sloužila jako blázinec. Hudba, resp. zvuky taky na jedničku. Éra FF už má to nejlepší pravděpodobně za sebou, ale pokud se sem tam vynoří takovéto milé překvapení, nejsem vůbec proti- naopak. Zasloužené 4*. Projekci GE doporučuji samozřejmě pouze za tmy a nejlépe o samotě :) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Při sledování úvodních minut jsem měl dojem že se budu účastnit dalšího Paranormal Activity. Jaké zděšení a to doslovné nastalo, když jsem zjistil že jsem pěkně v loji a že mě čeká docela nepříjmný mráz po zádech a nervózní rozhlížení se po pokoji. Některé lekačky jsou luxusní, několikanásobný konec je z kategorie slabších. Takže kdo má rád strašení ať si rozhodně nenechá ujít. PS: Herci jsou docela dost nesympatičtí. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Blair Witch zůstane navždy už jen jedna... Přesto se snímku nedá upřít podobná cheese atmosféra, pár solidních lekaček a celkově onen strašidelný zážitek, kvůli kterému právě a jen tyto filmy tak rádi vyhledáváme. Zamrzí hloupé kiksy ("musíme se rozdělit!!" už mě vážně irituje) a uzívaný konec. Jestli se v něčem Grave Encounters snaží zaujmout více, než desítky dalších podobných hororů, je to podařená "mytologie" psychiatrické léčebny a svěží hrátky s časem a paralelním vesmírem. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Budova, v ktorej bol celý film natáčaný, sa v skutočnosti volá Riverview Hospital a nachádza sa v meste Coquitlam v kanadskej provincii Britská Kolumbia. Napriek tomu, že je budova vo filme opustená, bola zatvorená až v júli 2012. (Jello Biafra)
  • Krv vo filme je v skutočnosti sirup a potkan bol gumený. (tommy187)
  • Nemocnica vo filme sa taktiež objavila v 5. epizóde 1. série seriálu Supernatural (od r. 2005). (BoredKid)

Reklama

Reklama