Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílný televizní mysteriózní film Ztracená brána je volným pokračováním divácky úspěšného třídílného televizního filmu Ďáblova lest.  Hlavními protagonisty detektivního příběhu s tajemstvím jsou znovu Ivan Trojan, Anna Geislerová a Jiří Dvořák. Zatímco první triptych byl spojen s existencí Ďáblovy bible, tento se dotýká záhady unikátního středověkého díla, Voynichova rukopisu. Odkud pochází podivná rostlina? Proč někdo opakovaně vraždí kvůli jejímu jedinému listu? V dramatickém souboji s neznámým vrahem odhalují vyšetřovatelé šokující souvislosti. Usilovně pátrají po tajemném pachateli, aby zastavili zlo. Sami se přitom dostávají do ohrožení. Vyšetřování je plné zvratů a nečekaných komplikací. Kulisy televiznímu filmu poskytnou staré části Prahy, dostaneme se i do spletité sítě chodeb v pražském podzemí, kde se děje cosi nevysvětlitelného. Znepokojivé stopy na místech činu zavedou našeho religionistu Ivana Trojana k Zednářské lóži, ale také na tajemné místo, kde se setká s podivnou bytostí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele rakovnik k tomuto seriálu (4)

Ztracená brána (2012) 

Mysteriózní krimi thriller s humornými prvky? Jistě, nic neobvyklého. Ale v české režii? Ano, konečně! Jiřímu Strachovi a Arnoštu Vašíčkovi se povedl vytvořit dramatický a tajemný příběh, kterému nechybí akce, napětí, ani vtip. Ústřední dvojice policistů si hezky sedla, kvalitní herecké obsazení ale potěší i v menších rolích (Myšička, Langmajer, Hádek) či naprostých pidirolích (Hanák, Strach, Fišer). Když vezmu v potaz, že film má tři díly, tedy celkem téměř 4 hodiny podívané a já jsem se vůbec nenudil, ba naopak očekával další a další dílek do skládanky, jedná se o téměř zcela výjimečný televizní počin. Zajímalo by mě, jak by vypadalo "zhuštění" příběhu do celovečerního filmu, který by podle mého patřil do kin. Sice zůstalo až příliš nezodpovězených otázek, ale mysteriózní tématika si nějaká svá tajemství ponechat musí. Vytkl bych snad jen někdy nepovedený vstup hudby, kdy zbytečně předem upozorňovala na nebezpečí či důležitý moment v příběhu, sem tam okatý oslí můstek či zbytečné nelogičnosti. Jinak jsem velice spokojený a vřele doporučuji zhlédnout takto nečekaně povedený film. ()

Epizoda 1 (2012) (E01) 

Rychlý úvod, žádná hluchá místa, tajemno a záhady skoro na každém kroku. Navíc extra slizský Samuel jako prototyp záporáka, kterému nelze věřit ani pravdu. Vynikající úvodní díl série. ()

Epizoda 2 (2012) (E02) 

Více Runy a tím pádem mystéria, rozplétání vazeb mezi potencionálními vrahy či oběťmi, šlapající duo detektivů a prima soudní lékař. I bez arzenálu různých zbraní a honiček se stíhačkami lze natočit napínavou zábavu. ()

Epizoda 3 (2012) (E03) 

Přestože jsem viděl tento díl (seriál) potřetí, stále jsem se bavil a očekával následující děj. Jen stále nevím proč mám pocit, že by měla tato série předcházet "Ďáblově lsti". Vynikající zakončení mysteriózního příběhu, kdy i nevyřčené má větší váhu, než mnoho slov. ()

Reklama

Reklama