Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raubíř Ralf je padouch z retro videohry "opravář Felix Junior". Každý den rozbíjí dům s nešťastnými nájemníky, za ním chodí opravář Felix a díky kouzelnému kladívku vše opravuje. Pro fungování hry je Ralf nezbytný, ale všichni ho přehlížejí, a když se oslavuje 30. výročí vzniku hry, nikdo ho nepozve. Ralf touží být milován a obdivován jako Felix. Podnikne proto nebezpečnou cestu do ostatních her, aby získal zlatou medaili, která by mu přinesla vytoužený obdiv. (TV Nova)

(více)

Recenze (873)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Pro děti je to odpovídající. Pro dospělého je to až příliš přeslazené, nebo alespoň na mě. Jak už to u pohádek bývá, šťastný konec je nezpochybnitelný a nevyhnutelný. Ovšem musím uznat, že celkový nápad a ztvárnění je výborné, stejně jako postavy a všechny hry a zápletky. V celku mě překvapil Skrillex, který hrál pop. :D ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Po nějaké době konečně originální animák. Nápad spojit staré a nové hry je opravdu zajímavý. Plus to, že hlavní hrdina je vlastně záporák. Celé je to laděné ve stylu starých videoher na automatech. Ralf chce získat uznání ostatních postaviček ze své hry a tak se vydá získat metál. Projde několika hrami a celé se to zkomplikuje. Nakonec ale samozřejmě vše dopadne dobře a on pomůže své nové kamarádce znovu získat starou slávu. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Koncept filmu - život postaviček z jednotlivých automatů i mimo hru, jejich vzájemné setkávání díky centrálnímu uzlu atd. atd. - naprosto perfektní a, minimálně pro mne, ojedinělý. Ano, pro děti tu jsou růžové a cukrátkové lokace, roztomilé postavičky s velkými kukadly, ale to divák tak nějak musí očekávat a nemůže se tím nechat vyvést z konceptu. Já osobně jsem si strašně užíval dabing Johna C. Reillyho, vlastně úplně stejně jako celý film. Ano, také bych uvítal zapojení více arkád (ač jsem vyrůstal už v podstatě v postarkádové době), ale i tak jsem přes drobné výhrady moc spokojen... 100% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Otcové, vezměte své ratolesti do kina! :) Děti se budou bavit všemi těmi barvami, pády a hláškami - a vy si prostě užijete nostalgickou jízdu staršími i novějšími hrami. ;) ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci nápad a ešte lepšie spracovanie vynieslo tomuto animáku moje vysoké hodnotenie. Netrvalo dlho a sympatický záporak Ralph u ktorého sa v hĺbke svojho srdca ozvali city, si ma rýchlo získal. Jeho postavenie v spoločnosti bolo fakt nepriaznivé a cesta vystlaná tŕnistými ružami ho priviedla k veľkému a statočnému dobrodružstvu. Ozaj výborne pôsobili efekty a nápaditosť pri prechode z hry do hry formou cestovania a nastupovania na centrálnom nástupišti, či premostenie z hry do dejovej línie animáku . Pridanie malého, roztomilého dievčaťa s podobným osudom zdvojnásobilo dávku emócií, takže nebolo mi všetko jedno. Samozrejme smutnejšie chvíle striedali aj zábavné a bláznivé momenty, ktoré to celé doladili. Film prekypuje zábavou, láskou dobrodružstvom a nezlomným priateľským putom, takže ak ste ho ešte nevideli nenechajte si ho ujsť 80%. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nikdy mě tehdy, v galaxii velmi vzdálené, tuším, že se jmenovala dětství, nenapadlo ptát se, co vlastně všichni dělají, když automat zhasne. Prostě jsem házel do otvoru dvoukačky, pronásledoval nepřátelské stíhačky a likvidoval jednu po druhé. Takže alespoň takhle, po letech všem pilotům, co jsem je sestřelil, posílám díky za super zábavu. A z vděku přihodím jednu nostalgickou hvězdu k hodnocení filmu, který má ultrasvižný a hravý nástup, plný nápadů i skvělých fórků, a taky pořádně vytůrované finále. Mezitím to sice trochu poleví a začne se utápět v přeslazeném cukrkandlu, naštěstí ho nad hladinou udrží trvalý přísun vtípků a vydařených hlášek. Občas jsem se opravdu od srdce zasmál, zavzpomínal, vychytával drobné i větší odkazy a narážky, dobře se bavil, a to i díky mile přidrzlé závodnici, která byla dokonalým protikladem Ralfa. Není to trhák, který bych musel mít doma a už se těšil na reprízu, ale je to příjemná zábava, u které věřím, že jestli mi někdy v budoucnu zbude dvoukačka času, možná ji vhodím právě do bedny s Ralfem a jeho partou. P.S: Po repríze jdu o hvězdu nahoru. Ukazuje se totiž, že Ralf funguje stejně jako ty automaty. Je silně návykový. Výborná je i dabovaná verze, zejména díky skvělé Veronice Žilkové (to říkám, přestože ji moc nemusím). ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"When can we do this again? Ooh oh oh. When can I see you again? Ooh oh oh." Toto je môj asi posledný Disney film, ktorý by som zaradil medzi svoje absolútne najobľúbenejšie animáky a aj filmy, ktoré som kedy videl. Veľmi kreatívny námet a pritom súčasne príbeh s veľkou dávkou srdca, vynikajúcimi postavami, ktoré ma držali od začiatku do konca a okrem toho nám tu "Owl City" priniesol jednu zo svojich absolútne najlepších skladieb, ktorej sa asi nenapočúvam dosť za celý život. Kedykoľvek to bude bežať v telke, kedykoľvek na film dostanem chuť, vždy si ho môžem pozrieť. Disney a jeho mágia v tomto prípade funguje absolútne fantasticky. Dokonca musím povedať, že by som rád videl pokračovanie tohto príbehu. Chcem sa k týmto postavám vrátiť a chcem z ich sveta ešte viac. Ďakujem Disney za skvelý zážitok. Hodnotenie: A+ ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Výsledek je takový, že kluci a holky z Pixaru teď sedí kolem stolu a se sklopenou hlavou tak nějak tuší, že letos ten pozlacený plešoun přistane jinde. A oprávněně, protože i když nechám stranou fakt, že Brave, či Cars 2 nepatří mezi nejsilnější karty Pixaru, Disney stejnak nasadil obří kalibr. Ten se může směle zařadit i mezi ty největší esa počítačově animovaných filmů. Aktualizace - prdlajs, akademie jsou ňoumové. A vůbec se v posledních letech na poli animovaného filmu objeví sem tam nějaká opravdu originální brambora (Mary a Max, Koralína, Fantastický pan Lišák), kterou je třeba schramstnout jako Pacman. Mimochodem, nehodnotím dabing. Film lze díky bohu chytnout i v originále třeba ve Slovanském domě. Takže souhrn: všechny palce nahoru, i u nohou. Více zde zde zde ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Moc mě to nelákalo si tento animovaný snímek pustit, ale jelikož byla nuda a nebylo na co koukat tak jsem si to pustila musím říct že mě to zaujalo.. né jen hudba, příběh, odkazy na stáré hry.. ale prostě uplně všechno.. prostředí, hlášky, postavy a hlavně ten děj. Je to prostě další fajn animák co se povedl a z kterého mi lezl mráz po zádech a takhle poznám film, který se mi opravdu líbí a že mě ty animáky vždycky dojmou víc než normální filmy..nakonci mi ukápla slza. Akorát jedno mínus v českém dabingu kde mi dabing té malé holky prostě nesedl. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Veľké prekvapenie. Detské animáky už málokedy prinášajú niečo nové. A priznávam, že ani Ralph ma z úvodu veľmi nepresvedčil o opaku. Ale potom sa to rozbehlo (skvelý prechod medzi hrami) a následne ma dostala aj tá krpata, drzá (a roztomilá) dievčinka. Ale moja srdce určite patrí drsnej mariňáčke. Povinná melodramatická vsuvka je dostatočne krátka a akcie i pestrofarebné prostredie sú fajn. Plus machinácie so zdrojovým kódom ma tiež pobavili. Svižná zábava, ktorá baví podstatne viac než PIXELY... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech neskutečně inovativní a originální animák o "záporné" postavičce z prastaré videohry, která se rozhodne získat medaili a porazit svého kladného soka. Jelikož je ona záporná postava hlavní hrdina, je to samozřejmě obrovský sympaťák, kterému každý přeje oněch "10 minut slávy". Film sice nedosahuje kvalit některých animovaných konkurentů ale v tomto roce rozhodně poráží i nechybující Pixar. Film je plný nejrůznějších odkazů, které si užijí převážně videoherní veteráni nebo novodobý PC hráči ale i herním světem nepolíbení se budou při dobrodružné pouti hlavního hrdiny náležitě bavit. A i když je druhá třetina film zbytečně brzdí, stále "Raubíř Ralf" překonává většinu animované tvorby, kterou jsme měli tu čest v posledních letech vidět. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Každej kdo vyrůstal na pouťových automatech musel slintat blahem.O Ralfovi sem vůbec nic nevěděl a dokonale mě odboural.Úžasný vizuál, perfektní příběh, skvělý scénář, sympatické postavičky, skvělá hudba, dokonalý dabing.V tohle filmu je všechno jak má být a nic na něm by snad nemohlo být lepší.Když nebudu moc přemýšlet nad ostatnímy, Ralf je jednoznačně nejlepší animovaný film, který jsem kdy viděl.100% pecka. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Velmi originální animák, který to na začátku rozjel v takovém stylu a pro mě naprosté nostalgii, že nadšení je slabé slovo. Jenže, příběh časem zabředává do průměrných vod a zápletka, kdy se hlavní hrdina pohybuje jen v jedné, někdy i trochu iritující hře, je po tom úvodu zklamáním. Gagy se párkrát trefí do černého, jenže hrozí, že je nepochopí právě ti nejmladší, kteří nemají často potuchy, co že to ty staré arkády jsou. Jaké je tedy cílové publikum? Nedokážu určit. Opět ještě jednou musím pochválit výbornou stylizaci, 8 bitové postavy se krásně sekaně pohybují a herní svět srší nápady a dechberoucími obrázky. Snímek vcelku rychle uplyne a finále má grády. Škoda, že potenciál počítačového světa nebyl dotažen dál a scénáristé si nevyhráli o něco více s hloubkou příběhu; takto Ralf vyšumí z paměti až moc rychle. [Fix-It Felix]: "Why do I fix EVERYTHING I touch?!" [Cinema City Zličín, 1.12.2012] ()

Papekus 

všechny recenze uživatele

Animák, který není blbej, má úžasnou atmosféru (mě hlavně dostala hudba), sympatické hrdiny a pro fanoušky videoher i spoustu vtípků k hledání. Původně jsem to bral domů pro děti, ale nakonec jsem je k tomu nepustil :) ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

"Naprogramovali jí tragickou minulost." ■ Vpodstatě dokonalé a nenapadá mě, jak to v rámci žánru stvořit lépe. Vysoce nápadité a hravé. Děkuji dceři, že šla, koupila DVD a následně mě donutila se na to podívat! P.S. Na konci jsem identifikoval song v japonštině :). ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Raubíř Ralf je vlastně dost podobný tři roky starému Zataženo, občas trakaře, kanonádu gastronomických nápadů jen střídají ty videoherní. Stále se však nejedná o nic víc než jen o spotřební jednohubku, která postrádá onu pixarovskou hloubku a soudržnost - vlastně jde jen o stereotypně a epizodně provázaný sled událostí z velké míry těžící hlavně z osmibitové stylizace a videoherní nostalgie diváků, jenž je nabalena na typický disneyovský scénář s morálním ponaučením. Bavil jsem se sice od začátku do konce, ale spíše kvůli originálním nápadům a tomu, jak film rychle odsýpá, než díky pocitu, že sleduji něco ojedinělého. Příjemná zábava. 7/10 ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Raubíř Ralf má opravdu nápaditý námět a je obalený v líbivém vizuálu, který rozhodně nepostrádá představivost. Ve filmu se objeví velké množství rozličných postaviček, z nichž každá je jiná a má něco do sebe. Co se scénáře týká, tak nejde o typicky uhlazenou pohádku, o čemž svědčí například i slovník malé Vanellope. Zkrátka sympatická animovaná oddychovka na volné odpoledne, ve které nechybí akce, vtip, ani pár těch životních mouder - co více si přát. ()

Související novinky

Raubíř Ralf dostane pokračování

Raubíř Ralf dostane pokračování

02.07.2016

Disneyovské animáky jsou momentálně na vrcholu sil. Ledové království i Zootropolis se líbily divákům i kritikům a došly si pro miliardové tržby, což je u originálních projektů nevídaný triumf. U… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama