Reklama

Reklama

Film Bohemian Rhapsody je oslavou rockové skupiny Queen, jejich hudby a především Freddieho Mercuryho, který svou tvorbou i životem vzdoroval všem myslitelným stereotypům, díky čemuž se stal jedním z nejvýraznějších umělců na světě. Snímek mapuje raketový vzestup nekonvenční skupiny prostřednictvím jejich revolučního zvuku a ikonických písní, jako jsou „We Will Rock You“, „We Are the Champions“ nebo právě „Bohemian Rhapsody“. Jejich příběh začíná bleskovým startem, pokračuje neřízenou životní spirálou a vrcholí nezapomenutelným, strhujícím vystoupením na koncertu Live Aid v roce 1985. Na jeho pódiu Queen v čele se rtuťovitým Freddiem předvedli jednu z největších show v historii rocku. Jejich hudba byla a stále je ohromnou inspirací pro celý svět. (CinemArt)

(více)

Recenze (2 037)

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Nikdo nemusí polemizovat o tom, jak moc doslovně a přesně je snímek natočen. Fakt je ten, že po technické a emoční stránce je perfektní a chvílemi je to jasný plný počet. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele

Já ten film miluju! Filmovo-hudební mistrovské dílo, jež vás bude bezpochyby napínat po celou dobu. Vzdává hold Freddiemu do nebes a nechává vás zamýšlet nad myšlenkami, které film předává. Nádherně zdokumentovaná Freddieho kariéra, podle které by se měli točit filmy podobného rázu. Skvělé herecké výkony v čele téměř božího Ramiho Maleka. Pro milovníky rockové hudby, povinnost vidět. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Skoro se nabízí prohlásit, že pro výborný film stačilo sestříhat kompilaci nejlepších koncertů Queen. Do jisté míry je to pravda, ovšem to bych podceňoval jak Rami Maleka, tak Bryana Singera. Jejich společné dílo je totiž mnohem víc, než jen generický Hollywoodský doják s famózním soundtrackem. Především prvně jmenovaný předvádí svou extratřídu a i když nedokážu posoudit, nakolik věrně Mercuryho vystihl, věřil jsem mu každé slovo a gesto. Za tohle musí dostat Oscara, i kdyby nebylo oné šílené LGBQWERTZY mánie. Pochopitelně v tom nebyl sám. Skoro každý zúčastněný zahrál parádně. Jmenovitě se mi líbil Gwilym Lee, přeživší z Midsomeru, v roli Briana Maye (to je ten s kudrnatýma vlasama). I když jsem herce vychválil do nebe, nejsou nic proti atmosféře. Bohemian Rhapsody je neskutečně pohlcující celou dobu, ovšem trojnásobně to platí pro vystoupení Queen na Live Aid. Po letech bylo prohlášeno za nejlepší koncert všech dob a tady pochopíte proč. Top 10 za rok 2018. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Legendární, Queen, hudební, biografické, bohaté, melodické. Queeni jsou legenda, byla jsem na nich vychovávaná, jejich originalita se prostě nedá ničím předčit a podle mě jsou nadčasový. Film je zajímavý, spousty věcí jsem nevěděla. Je fakt, že časově tam pár věcí nesedělo, ale tenhle film je určený pro širší veřejnost a pro dvouhodinové shrnutí života této kapely, než pro skalní fanoušky. Film je svižný, jediné hluché místo bylo v době odloučení, to mi přišlo takové křečovité. Co mi hodně vadilo bylo, že ač Freddieho prezentovali jako sebevědomého inteligentního floutka, dokázali z něj v jednu chvíli udělat hloupou naivku. Čekala jsem víc ze závěru Freddieho života jako tvorbu alba Innuendo. Nicméně je to letošní filmová pecka a musí to bavit každého. Závěrečný koncert Live Aid, jako bych tam byla. Herecky dobře obsazené, Rami Malek se snažil hodně, jeho pohyby byly bezvadně načtené. ..jdu oprášit discografii Queenů.. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Zklamaný určitě nejsem, Malek letí pro Oskara, toho herce mám rád, vypadá že neumí do 5ti, o to víc Vas přesvědčí, že ten kdo neumí do 5ti, jste vy!! Jinak, když hraje hudba, je vše oka, jinak nic nového pod sluncem, první minuta a posledních 30min filmu, pecka. Verdikt: prostě 80%...níž jít nemůžu, do 5ti umim:) . . ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlela jak to sepsat, ale převezmu si komentář uživatele Djkoma - který to za mě prostě zcela vystihuje. ZA MĚ: Ten film mě nechytl. Neodcházela jsem z kina totálně odvařená jako 95%lidí v sále. Pro mě to byl průměr. Ano - snažili se z toho udělat velkofilm - to ano - to je znát, ale za mě to je průměr. Třikrát jsem usla - a nebyla jsem unavená, o FM toho vím hodně - více než mnozí a o Live Aid ještě víc - takže jsem spíš nechápala jak to mohli takhle dát ke zveřejnění? Pro mě ten film existuje - ale tak nějak kolem mě jen prošel... DjKoma: Queen. Legenda, která hudebně nezestárla. Vynikající herci ve správných rolích a Rami Malek, který v obličeji není podobný Freediemu, ale pohyby zvládl dokonale (zpět samozřejmě FM). Celé je to plné dramatických momentů, člověk se baví celou dobu, hraje mu do toho oblíbená hudba a finále je prostě působivé. Jaký s tím mám problém? Jen taková drobnost... tohle prostě překrucuje příběh Queenů a hlavně Freediho do dost odlišné polohy a návaznosti a motivace postav je naprosto mimo realitu (zásadní body ve zkratce -> Freedie zjistil, že má AIDS více jak rok po koncertě Live AID, všichni členové skupiny měli sólo dráhu dřív než Freedie, první Freedieho zkušenost s muži je z jeho 14ti let, atd...). Rozumím, nemá to být dokument, v podstatě ani biografie, je to pocta skupině (kterou si sami vystavěli) a jejich frontman tu má pozici, která pro film dává smysl a diváky dožene k slzám, jen prostě to ke skutečnosti má daleko... Škoda, podle mě si postava člověka jako je Mercury zaslouží víc. ()

mickyreed 

všechny recenze uživatele

Zaslouží si jedna z největších kapel, která šla proti proudu a byla v mnoha směrech progresivní, filmovou biografii, která je doslova přecpaná filmovým klišé? Myslím že ne. Pokud nejste obyčejnej divák, kterej jde do kina dvakrát za rok a má nakoukáno akorát filmy z bedny po večerech, tak už prostě víte, co bude následovat. Jde přesně o ty scény, který víte, že přijdou. Jde o věty, který víte, že budou řečený. Jde o ukončení filmu tam, kde je to pro spoustu lidí snesitelný. A přesně proto je to hit. Je to film, kterej jede podle jasnýho vzorce, kterej všichni známe, málokdy to překvapí a lidi tohle baví. Ale s tím se nechci spokojit. Jasně, herci a kamera to drželi dobře, ale v součtu jsem měl v úmyslu dát průměr. Nakonec mě přesvědčila až rekonstrukce Live Aid, která byla dost intenzivní a nevídaná a půjdu trochu výš. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně jeden z nejlepších filmům co jsem kdy viděl. Víte, jak to dopadne, znáte ten příběh a přesto vás ti tvůrci dokážou dostat. Umělecké dílo. Jestli nedostane Oscara Rami Malek, tak doufám, že letos nikdo! Protože tohle splňuuje všechny požadavky pro zlatou sošku. Navíc věřím, že i film samotný by si mohl něco odnést. Navíc by si to zasloužil i výtečný režisér Bryan Singer, který mě nepřestává bavit. Nikdy mě nenapadlo, že zažiji skutečný koncert Queen, ale stalo se. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Splnil se mi sen.. Opravdu.. Jedno z mých přání, které jsem myslela, že nebude nikdy naplněno, bylo vidět a hlavně zažít Queen na podiu.. To se mi dnes poštěstilo.. Film "Bohemian Rhapsody" těží zejména z famózních hitů téhle legendární skupiny, což mu dává šestihvězdičkovou úroveň.. Klouže po povrchu.. Nechce ovšem o Freddie Mercurym vyprávět.. Chce, aby si divák prožil.. Nejde o dokument, jde o pocit.. Nejde o obsah, jde o emoce.. Záměrně se vyhýbá scénám z jeho života, vyhýbá se patosu.. I vážné chvíle bere s lehkým humorem a nadsázkou.. Je plný sebevědomí a prýštivé energie.. Je Freddiem.. Scéna z koncertu Live Aid z pohledu frontmana zvedá chloupky po celém těle a divák tam je.. Je tam.. V kůži Freddieho Mercuryho.. Miluju to.. Oscary pro všechny za ten náboj a opojený pocit být na chvíli také "královnou" hudby.. |Cinema City Anděl| ()

Minimie 

všechny recenze uživatele

No tak teda jo. Když on si ten film těch 5 hvězd prostě zaslouží. Sice už se asi tak dva týdny rozhoduju, jestli dát 4 nebo 5 (#firstworldproblems), pocitově mi tam něco možná trochu chybělo, jenže vlastně nevím co. Provedení bylo zvládnutý bravurně, herecký výkony oscarový, záběry úplně eňoňuňo (už jenom z tý úvodní titulkový sekvence jsem byla odvařená) a husí kůže se dostavila několikrát, takže co bych asi měla chtít víc. A co vám budu povídat, rodiče na Queenech vyrůstali a Bohemian Rhapsody je pro ně film století. Takže už kvůli nim prostě bude plnej počet. A basta. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(106/2018) / S odstupom času musím skonštatovať, že Bohemian Rhapsody je skôr dokonalou ukážkou technickej filmárskej práce, maskérov a moderného CGI. Filmu je tu poskromne, rovnako ako reálnych faktov zo života Freddieho. Chápem, aká taká fabulácia je nutná, totálne prekrúcanie faktov ale dosť znižuje hodnotu filmu. Tie songy sú skvelé, v kine s dobrým zvukom to bol zážitok. Na to ale stačí dobrý záznam z reálneho koncertu. Večná škoda že sme sa nedočkali verzie od Sashu. (6/10) ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektní kinovstup do roku 2019. Zbývá jen litovat, že jsem film neviděla dřív. Nic nového mezi tou tisícovkou komentářů asi nevyplodím, už jen ty statistiky mluví za vše. Dokonalý. I pro lidi, co nejsou skalními fanoušky skupiny, to je zážitek. Na konci filmu zbývá jen utřít slzu, zbavit se husiny a smeknout. ()

Pajkenzi 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený s dobrými vybranými herci. Queeni a jejich písničky super mohlo tam toho být trošku víc. Ale i tak spokojená... konec se povedl! ()

progression 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že Queen patřili vždy mezi mé nejoblíbenější skupiny, tak jsem se tak trošku obával, že film (o kterém si v posledním roce s nadšením vyprávěl skoro celý svět) mne možná přes všechna očekávání i doporučování poněkud zklame, takže jsem ho viděl s menším odstupem. A musím říci, že alespoň zpočátku jsem i trošku zklamaný byl. Ale jak jsem se postupně naladil na jeho vlnu, pominul dost úprav oproti skutečnosti - vždyť je to jen film toužící po úspěchu, nikoliv vysvětlující dokument nebo hudební dokument mapující převážně tvorbu Queenů, musím uznat, že plány na divácky i kritiky oceňovaný film vyšly na výbornou. Ocenil jsem, že v průběhu filmu zazněla většina nejslavnějších písní (samozřejmě ve zkratkách), hudebně byla zmapována celá éra (z každé úspěšné desky zazněla minimálně jedna píseň), ústřední skladba, podle které je film pojmenován, se ve filmu vyskytovala opakovaně a zajímavě po částech. Přesto, že Queen byli vyhlášenou rockovou skupinou se skvělými vokály (namátkou Somebody To Love, Bohemian Rhapsody) a velké osobnosti byli všichni členové, díky skvělému zpěvu Freddieho a hlavně neuvěřitelnému charismatu se dost často stávalo, že "většinu smetany" slízl on a ostatní byli tak trošku upozaděni. A i o tomto je tento film, i když se zaměřuje v první řadě na osobnost i osud Mercuryho (Bulsary). Přiznám se, že já jsem kromě něj obdivoval hodně i Briana Maye, nejenom kvůli vlasové hřívě, ale i jako skvělého kytaristu, autora písní a v neposlední řadě i "úspěšného akademika". Původně jsem nezamýšlel ani na maximální hodnocení, ale Rami Malek mi (minimálně v druhé polovině filmu) pomohl. To byl opravdu skvělý herecký výkon, přesněji řečeno on to nehrál, on tím Mercurym byl. Gwillym Lee v roli Briana Maye rovněž hodně zaujal a nejenom on, takže vzhledem k strhujícímu finále v rámci Live Aid 1985 (jak bylo určitě úmyslem tvůrců filmu), výbornému střihu i zvuku a v neposlední řadě i "srdíčku" nakonec nemůžu jinak. A ty Oskary byly asi zasloužené. Playbacky byly samozřejmě pochopitelné, pokud to milovníkům kapely nestačí, můžou si po filmu pustit originály stejně jako já a přesto na svém hodnocení měnit nic nebudu, howgh. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Vzpomínat se má nostalgicky...to znamená s láskou a porozuměním. Rami byl výbornej...to píčovinu ze zlata si zaslouží...jedinej prvek co byl emotivní a uvěřitelný. ()

Související novinky

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Reklama

Reklama