Reklama

Reklama

Phineas Taylor Barnum (Hugh Jackman) je vizionář, jehož upřímné nadšení je naprosto nakažlivé. A to i v časech, kdy jeho nezlomný optimismus a energie jsou jediným bohatstvím, které zrovna má k dispozici. Barnum začíná svou životní cestu vedoucí až k hvězdnému úspěchu s naprosto prázdnou kapsou, za to však s hlavou plnou fantastických nápadů. Díky nim vytvoří a postupně sestaví fascinující show zaplněnou úžasnými žongléry, tanečníky, akrobaty, vousatými zpěvačkami, nejsilnějšími, nejmenšími i nejvyššími muži. Z jeho představení se navzdory mnohým předsudkům stává celosvětová senzace. A Barnum úspěch své show dokáže náležitě podpořit pomocí do té doby nevídané reklamní kampaně, která mu vyslouží označení „princ humbuků“ a jeho jméno se stává synonymem pro pořádně nafouknutou propagaci. (CinemArt)

(více)

Recenze (564)

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Spíše greatest kýčovitá slítanina? Určité kvality snímek má, ale spíš jde o pestrobarevný přeslazený kýč . To není pro normální diváky, a to toho snesu dost. ()

Klajnik

všechny recenze uživatele

5 filmů ve 100 minutové stopáži, což s sebou nese přesně ty vady, které lze od takového zhuštění očekávat. ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Nejsem milovník muzikálů,ale tohle byla pecka.Možná tomu nerozumím,možná v tom hrálo roli prostředí kina Lucerna,kde jsem byl vůbec poprvé a možná jsem měl jen dobrou náladu,ale dávám plné hodnocení, ()

djfun 

všechny recenze uživatele

Cukr, káva, limonáda... Hollywoodskej ukřičenej, klišoidní a přeslazenej kýč! Jedna hvězda za sice triviální, ale celkem milý příběh (bez pokusu o "muzikál" by to možná bylo o dost koukatelnější), druhá za docela pěkný ženský v čele s Rebeccou Ferguson, jejíž pěvecký vystoupení aspoň na chvíli vymámilo nějaký emoce... Toť vše. ()

xtomas252 

všechny recenze uživatele

To takhle na Valentýna přijdete do kina a zjistíte, že dávají Jumanji nebo Šoumena. Vy to teda nezjistíte, moc dobře to víte, ale děláte blbýho, protože vám to jde. Chcete jít na Šoumena, a tak se jakože lehce ošíváte a nakonec rafinovaně řeknete, že je to jedno, ale že Jumanji neznáte, navíc Šoumena hrajou naposled. Skutečným důvodem, který ovšem nepřiznáte, bylo to, že tam hraje bíbří žena, což je děsnej rajc! Jako neznám nikoho, kdo by z toho nebyl paf, a to mám na fejsbuku asi 300 přátel! Před námi navíc seděli dva napomádovaní frajeři a při pohledu na ten bíbr po sobě začali lízt jako dvě chtivé opice bez jakýchkoliv zábran a studu. Nebýt toho, že jsem je lehkým zakašláním upozornil, že mě ruší, si nejsem jistý, kam by to zašlo. Ale to trochu odbíhám. No zkrátka jsem čekal mnohé, ale když jsem ji uviděl, tak jsem byl naprosto uchvácen jejím nagelovaným, navoskovaným, natupírovaným a zkrátka velmi pečlivě pěstovaným a opečovávaným bíbrem, který jí jistě musí závidět každý druhý lumber, jehož samorost působí dojmem spíše lehce rozchlupaceného tenisáku, rozčepýřeného smetáku nebo v tom absolutně nejhorším případě silně zanednábané blaženy srovnatelné se silně zarostlým šumavským Boubínem, jehož majitel by ho měl buď zapsat jako národní park a nevycházet s ním ven, nebo tu věc ihned položit na špalek a nechat si to pořádně prokácet. Ale to jen tak na okraj. Jinak teda písničky nadprůměr, Rebecca Ferguson nátěr, ale stejně tak, jako si pro sebe hlavní roli uzurpoval dobře šlechtěný bíbr divy s hlasem jako zvon, to bohužel pokulhávalo v těch vedlejších rolích, kterým se nedostalo moc prostoru. Možná bych taky ubral trochu s tím faktorem cukrkandlovosti, mohlo to být surovější. Ale jinak vcelkem povedená režisérská prvotina, kterou jsem si užil od začátku do konce. Ale mohlo to být teda i o dost lepší! ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Tak nesourodý film pohledat. Nic tu spolu neladilo, jednotlivosti mají dobrou úroveň, ale výsledek je plytký, klišovitý jako v operetce. Z té fascinující show vlastně nic moc nevidíme, takže mě ani nepřesvědčil, čím byl tak vizionářský. Tyhle cirky a pouťové atrakce v Evropě frčely dávno před ním....Jediným přínosem je tedy vysvětlení pro rčení barnumská reklama. Muzikály nebrat. Škoda těch písní pro takový film o podvodníkovi. Je to prostě falešný - jak píše johnn333. Dvě hvězdy za song Never Enough https://www.youtube.com/watch?v=rQWZK5U233s, ()

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Miluju muzikály a tento není vyjímkou. :) Taneční čísla byla úžasná, akorát mi trochu přišlo, že se to do prostředí trochu nehodí. Jenže tohle vlastně není obyčejný film. A jako muzikálu mu naprosto nic nelze vytknout. Písničky byly skvělé a výkony výborné. Tohle je prostě přesně můj šálek čaje. 4,5* ()

Zdenka95 

všechny recenze uživatele

Milujem spojenie tanca, spevu a herectva a toto je jeden z najlepších muzikálov, aký som kedy videla. Vytrhne z reality, zlepší náladu a zanechá dobré pocity. Piesne a choreografie sú na skvelej úrovni. Soundtrack patrí k mojim najobľúbenejším. Hugh Jackman v tomto muzikáli kraľuje a spieva naozaj výborne. Piesne sú chytľavé, bavia a vyčaria úsmev. Nádherný umelecký zážitok, ktorý musíte vidieť. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Roztančená hudba, krásné písničky, ale těch písniček je tam až moc na filmový muzikál. Úplně odsouvají děj na druhou kolej. [5496. hodnocení, 295. komentář, 79%, 512. nejoblíbenější film] ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Masterpiece prostě! Pokud člověk dokáže ocenit um, tak to musí být prostě TOP a to pro mě je. (ve své rovině, samozřejmě to nemůžu srovnávat s Predátorem nebo Avengers:-D ). 98% ()

Dr_Virus12 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvělé songy, téměř každý fakt chytlavý. To tempo odsýpá relativně dobře. Jestli tomu filmu ubližuje to, že je to zároveň muzikál je věc, kterou asi musíme rozhodnout každý sám za sebe a hlavně vlastně tím, co od snímku očekáváme. Pokud očekáváte historicky přesný film zaobírajíc se životem P.T. Barnuma tak jste opravdu vedle. Snímek je spíš jakousi pohádkovou představou a idealizací jak hlavní postavy tak jeho života, což ovšem nejspíše k muzikálu patří. Hugh Jackman je jak v reálném životě tak i zde opravdu SHOWMAN, a nedokážu si vlastně představit nikoho jiného, kdo by mohl být hlavní postavou. Za mě asi jeden z mála filmových muzikálů posledních X let, co jsem si opravdu užil. ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se podívala nahodou, takze nemůžu říct, že bych byla zklamaná. Ale celé to bylo tak trochu o ničem, příběh plný klišé. Připomínal mi pohádku, za to bod nahoru. Písnička se mi líbila jedna, možná dvě. ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Já bych šel i výše, ale ten kýč no. Zas ale byli dost chytlavé a hezké písničky. Na druhou stranu pro tenhle film celkem zbytečné si myslím… Ale pěkný film to je to jo :-) ()

HH 

všechny recenze uživatele

Asi mi nejvíc vadilo spojení 19. století a moderní hudby a choreografie. Nějak jsem to nebyl schopen překousnout. A ani spojení Olivera Twista, Hair, Freaks a Mamma Mia mi nesedlo... Tu jednu hvězdu dávám za Hugha Jackmana... ()

Flavors 

všechny recenze uživatele

Asi základ je, že až na velmi málo výjimek, nemám ráda muzikály. A tak mě to moc nebavilo, nelíbil se mi tu ani jindy můj oblíbený Hugh Jackman, písničky na jedno brdo a že se zpívalo neustále. :) Líbila se mi scéna v baru, kdy se kuriozitky chtějí vrátit domů a vizuální stránka filmu. ()

Chilly00 

všechny recenze uživatele

Přeslazený a vyprázdněný příběh plný klišé a otřepaných frází typu "vzdal jsem se všeho, všechno jsem ztratil, ale stejně jsem šťastný, protože jsem následoval šepot svého srdce"...bla, bla, bla... vážně tohle ještě někoho dojímá? Postavy jsou karikatury bez větší hloubky, hudba a taneční choreografie občas opravdu otravné, zápletka předvídatelná a její řešení povrchní a morálně pochybné. Jinak jako rodinná podívaná asi OK, jako film s uměleckými ambicemi totální propadák. Načančaný, povrchní a přestylizovaný cirkus, který postrádá jakoukoliv hloubku. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá choreografia, brilantná hudba, dobré a pekné vokály a jedna („opäť“) dokonalá rola pre H. Jackmana. Momentálne nikoho iného by som nevedel predstaviť na rolu P. T. Barnuma. Sympatické výkony vedľajších postáv, kde R. Fergusson dostala žalostne málo priestoru (no aj tak to dokázala maximálne využiť). Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Související novinky

Největší showman se vrátí

Největší showman se vrátí

27.02.2019

Zatímco hvězdný australský herec Hugh Jackman (Logan, Hlavní kandidát) vyráží na své světové turné The Man, The Music, The Show, inspirované nejen jeho mnohačetnými muzikálovými rolemi, ale také… (více)

Cats si vyškrábnou na Star Wars

Cats si vyškrábnou na Star Wars

01.09.2018

Studio Universal stanovilo oficiální premiéru nové verze muzikálu Cats s Taylor Swift a Ianem McKellenem na 20. prosince 2019. Znamená to, že snímek režiséra Toma Hoopera (Králova řeč, Bídníci)… (více)

Disney je zase rekordní

Disney je zase rekordní

29.06.2018

Ať už na letošní blockbustery říkáte cokoliv, jedna věc nelze Hollywoodu upřít – umí si na sebe slušně vydělat. V posledních letech se to daří zejména studiu Disney, díky kterému už pokladny… (více)

Reklama

Reklama