Reklama

Reklama

Reálná výzbroj a taktika US Navy SEALs ve filmu inspirovaném skutečnými událostmi. Když CIA odhalí teroristické spiknutí proti USA, jsou nasazeni do akce ti nejlepší z nejlepších – Navy SEALs, speciální jednotka zvláštních sil Námořnictva Spojených států amerických. Ale pokaždé, když zneškodní jednu hrozbu, objeví se další. Zasahuji po celém světě, od Čečenska a Filipín až po Ukrajinu nebo Somálsko. Členové SEALs sledují teroristy až na mexicko-americké hranice, kde má dojít k finálnímu střetu... (Bohemia MP)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (327)

tomeš odpad!

všechny recenze uživatele

Můj snad první odpad. Na tomhle je všechno špatně. Možná tak střih zvuku by měl šanci na malinu, ostatní ani to ne. Dvě hlavní postavy prý hrají obravdoví SEALs, no, budiž, jestli tomu tak opravdu je, pak jejich výkony nehodnoťme, ale v tom případě se ani netvařme, že jde o film. Spíš to zůstalo na rovině rekrutačního filmečku, kterým to taky původně bylo. Čili nečekejte vůbec nic. A ještě lépe na to ani nechoďte. Je mi skoro líto osmi dolarů, který jsem za kino dal. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čo sa akcii týka, tak rozhodne akčňák, ktorý sa len tak nevidí. Konečne akcia, ktorá je podaná fakt realistický a zároveň, ktorá je natočená s herným štýlom COD. Po akčnej stránke rozhodne zážitok, hráčom akčných hier a fanúšikom akčných filmov rozhodne odporúčam. Za malo peňazí si tvorcovia vedeli zohnať slušný arzenál (vojenská výbava, člny, ponorka, helikoptéry) a na plátne to aj dokázali kamerou pekne zachytiť. Bal som sa že kamera a strih budú kaziť dojem s akcii, ale môžem vás ubezpečiť, že v tomto smere je to zvládnuté tiež dobre. Vlastne celý film čo sa týka akcii je veľmi dobrý a je ich tu fakt dosť. Ale niekedy aj hlavný ťahák filmu (akcie) nedokáže film vytiahnuť na vyššiu úroveň, pretože dej je tu v podstate nulový a čo sa týka postav, tak s celého filmu si pamätám asi štyri postavy. V tomto filme mi ani tak nevadí ten patriotizmus ako skôr to, že ten scenár je fakt slabučký. 80% - 4* ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Act of Valor byl jeden z nejočekávanějších akčních filmů tohoto roku. Trailery vypadaly jak z jiného, herního a hlavně akcí nabítého světa. A vesměs se mi to splnilo. Možná jediné, co bylo trochu na obtíž, byl chaotický děj, které se prostě nedá zapamatovat a za několik dní prakticky nevíte, o čem to bylo a vybavujete si jen ty akční scény, a to ještě ne všechny. Ale jinak je to film natočený ve stylu herní série Call of Duty, kde nechybí americký patriotismus, dobré herecké výkony, vynikající akce. CoD to připomíná ještě víc sem tam pohledy jakoby z první osoby. Mně se to osobně líbilo, právě skrz tu akci a napětí, člověk tak alespoň trošku nahlídne do života speciálních jednotek, protože věřím, že tento film toto řemeslo ukazuje poměrně realisticky. 80%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si myslel že se bude jednat o další Slzy slunce, jenže první mise byla splněna téměř okamžitě a ještě zbývalo spousta minut do konce, takže se z filmu nakonec stává přece jen něco trošku jiného. Akční scény vypadají uvěřitelně, jenže já dneska neměl zrovna chuť na ten americký patriotismus, takže film trošku ostrouhal. Ale pro milovníky paintballu nebo všechny ty co žerou armádu a chodí do postele s plastovou maketou M16 je tohle povinná četba. Hoo-yah! ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Act of Valor navnadil trailerem, ale doplácí na herecký projev, což se na druhou stranu dalo čekat. Dál jsem chtěl taky trochu víc taktiky a tichých akcí, protože se každá nakonec zvrhne v přestřelku. Tudíž to pomalu vyjde nastejno, jako kdyby tam prostě rovnou vletěli. Každopádně sledovat komunikaci, pohyby a další technické záležitosti bylo zajímavý a působilo to přesvědčivě realisticky. Kvůli tomu jsem se ostatně na film taky těšil. 60% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Krom US Navy Seals se ve filmu objeví i muži z jednotky US Navy SWCC, kteří často operují při speciálních misích souběžně s Navy Seals. Využívají k tomu obratné, rychlé a dobře vyzbrojené říční čluny, které fungují jako palebný podpůrný prostředek a zároveň jako transport. (Cocacolix)
  • Režijný debut bývalých kaskadérov Mikea McCoya a Scotta Waugha na poli celovečerných filmov. (m.a.t.o.)
  • Film je věnován všem bojovníkům speciálních jednotek, kteří se obětovali za svou zemi od 11. září. (Lucasion)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

26.05.2012

Konkrétně Need for Speed a Shadows of the Colossus, dvě mimořádně úspěšné počítačové hry. Přestože jde o různé žánry a jejich adaptace vznikají u různých studií, oba filmy mají něco společného.… (více)

Reklama

Reklama