Reklama

Reklama

Er je pětadvacetiletý zombie, pohybující se s ostatními oživlými mrtvolami v letištní hale rozděleného velkoměsta. Nepamatuje si své jméno, ani kdy a jak zemřel. Stejně jako ostatní nemá vzpomínky, nespí a živí se lidským masem. Právě proto je ve městě postavena vysoká zeď, oddělující svět živých a nemrtvých. Jedné výpravy dobrovolníků pro léky do prostoru, kde žijí zombie se zúčastní i dcera velitele lidské obranné jednotky Julie. Jsou napadeni zombie a Er ji před ostatními ochrání. Vytvoří se mezi nimi pouto a to ho začne měnit. Začíná plynuleji mluvit, plynuleji se i pohybuje. Přesto že je Julie ve světě lidí, stále na něj myslí. Er se za ní vydá a je jasné, že se víc a víc stává člověkem. Když Julii podruhé zachrání život, ostatním lidem i otci Julie začíná být jasné, že hlavním nebezpečím pro obě skupiny jsou kostňáci - další stadium zombie - a spojí se v boji proti nim. (TV Barrandov)

(více)

Videa (35)

Trailer 4

Recenze (710)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Zombie romanťárna poplatná dnešním teenkám, kterým zvlhnou jejich zákonem chráněné panenské pipiny už jen z mezidruhové romantiky ve stylu upírského gaye a sentimentální nerozhodné děvky, pravidelně si dopřávající animal sex s vlkem. Tento film je ale inteligentní, občas vtipný a ač obsahuje směšné poselství, přesto ho má. Hoult na rozdíl od Parkinsona umí uvěřitelně zahrát opudrovanou mrtvolu a Palmer byla půvabná i bez make-upu, ne jako ta orbitková píča s ochrnutým ksichtem, která musí hulit péra režisérům, aby si vůbec v něčem mohla zahrát hlavní roli. Ortodoxní fanoušci zombie apokalypsy mohou s klidem utřít nadrženou slinu a jít si ho raději vyhonit, milovníci hororu se ani nemusí namáhat se stahováním. Film je srdíčková záležitost o jehož hlavní pointě už vše dostatečně vypověděl poster, jenže na rozdíl od výmazního Twilightu se na něj dá koukat a inteligentní divák po zhlédnutí závěrečných titulků neztratí 20% svého inteligenčního kvocientu. A pokud již zmiňované teenky uvidí, že zašukat se dá i s mrtvolou = vzhled vždy není to nejdůležitější, proč ne, ježišmarja! 70% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Někdo mi tenkrát řekl, že to bude podobná záležitost jako Twilight, tím pádem jsem se přestal o tento snímek zajímat. Dnes jsem nevěděl kam sáhnout a nechtěl jsem si pustit nic vážného, takže jsem zkusil právě toto. Heleme se a už od začátku jsem cítil dobrý nádech, slušné tempo a hlavně pár opravdu dobrých nápadů. Postupně si mne Warm Bodies získal a já byl překvapený. Příběh je obyčejný, ale přesto celkový nápad a pojetí bavilo. Herecké výkony a vše docela sedělo, mám velkou slabost pro zombie, ale v trošku jiném podání. Musím přiznat, že tohle mile překvapilo a ať si klidně někdo říká jaký jsem puberťák, nebo náctiletá holka. Já osobně jsem už dlouho neviděl originálnější romantiku .. 8/10 = 82% ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vcelku mě to bavilo, ale stejně se nemůžu ubránit pocitu, že kdybych to neviděl, o nic bych nepřišel. Obsazení i herecké výkony jsou katastrofa (je možné, aby existoval někdo ještě tuctovější než Teresa Palmer?), děj je veskrze stupidní, a nepřišlo mi to vůbec vtipné nebo nedejbože strašidelné, takže žánrově to je podle mě v první řadě klasická romantická komedie, kterou ale shazuje béčkový námět i celkové zpracování. Divím se Malkovichovi, že se k tomu propůjčil. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Trochu nekľudný som bol z tohto filmu i ja, pretože som nevedel, čo presne mám od neho čakať a mrtvý som pri sledovaní tiež nebol...Podobná love story tu myslím ešte nebola, v tom je to vážne originálne. Ja som popri originálnej zápletke čakal hlavne humor. Spočiatku ho za hrsť bola, potom začal byť film vážnejší, než som chcel. Poteší účasť J. Malkovicha, ale nedostal toľko priestoru. Asi najlepší je zombie úvod, v ktorom hlavný hrdina z duše hovorí o tom, aké ťažké je byť zombie...Cinemáckych 100% nezdieľam, skôr to vidím na priemer, ktorému pridávam jednu hviezdu, za originálne spracovanie. Slabšie štyri. 70%. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Na začátku filmu by mělo být upozornění, že při filmu divák nesmí používat mozek. Jinak vítejte ve světě, kde emo virus zamořil celý svět a zachrání ho jen antidepresiva Julka. Pěkná parodie, která mi občas přišla, že to myslí vážně (škoda). Ve více lidech, rozjaření, si to užijete. Sami v ponurém pokoji asi ne. Během filmu dochází k častým představám, že hlavnímu hrdinovi něco uhnije. Slabší 3*. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Napád na podobný námět měl i Ray William Johnson z pořadu =3 (od r. 2009) a jeho tým pro svůj Youtube kanál "Your Favourite Martian". Uskupení složilo píseň "Zombie Love Song" o zamilovaném zombie, co se snaží získat srdce živé dívky. Zajímavé je, že postava Rayova zombie je oblečena úplně stejně jako "R", tedy jeany a červenou mokinu. (ČSFD)
  • Nicholas Hoult se nechal slyšet, že inspirací pro jeho roli mu byl Střihoruký Edward ze stejnojmenného filmu Tima Burtona. Hledal postavu, která by v divácích vzbuzovala lítost a soucit. (mahler)
  • Vedle hlavních postav jsou na Shakespearově hře "Romeo a Julie" založeny i další postavy příběhu. Perry (Dave Franco) odkazuje na Parise a M/Marcus (Rob Corddry) na Merkucia. (pajik)

Reklama

Reklama