Reklama

Reklama

Sherlock - Unaired Pilot

(TV film)

Recenze (78)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

První díl Sherlocka udělaný jako betaverze byl ještě pořád lepší než naprostá většina toho, co televize vyprodukuje. Což je smutné. Nebylo to tak dokonalé jako první dvě řady seriálu, scenáristé se očividně lehce zastřelovali, ale bohužel to bylo o mnoho lepší než celá čtvrtá řada dohromady. Cumberbatch si tady udělal roli života. 95% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nemá to ešte gradáciu prvej časti, ale rozhodne je na čo pozerať. Moderná verzia Sherlocka Holmesa je vybudovaná na dobre známych charakteroch a detektívnych príbehoch, ktoré sú aj dnes populárne. Je samozrejmé že postavu Sherlocka treba neustále obnovovať a táto verzia s 21 prvého storočia má nielenže kvantum vtipných pasáži, ale aj výbornú dramatickú stavbu príbehu a výborné obsadenie. Vravím k dokonalosti tomu chýba tá pol hodinka, ktorú Štúdia v ružovom , ako prvý diel série, obsahuje. Ale na to aby sa jeden vykašlal. Baví ma to a veľmi dobre sa na to pozerá. ()

Reklama

maseer2 

všechny recenze uživatele

první díl A Study in Pink osekaný o půlhodinu děje, takže je divák o pár věcí ochuzen, ale zase je tento neodvysílaný pilot díky kratší stopáži o něco svižnější a má větší spád.. druhým plusem je skutečnost, že jsem si díky znalosti děje byl schopen jednotlivé scény daleko více vychutnat, což by se samozřejmě konalo i při opakovaném sledování první epizody, ale na to se jaksi nechystám.. pohodová čtyřka.. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Není zbytečné natáčet dvakrát ten samý přiběh? Stejné scény, stejné postavy, ... Jen místa se trošku lišila a dialogy byly osekané. Ale potěšilo mě, že okolo případu zůstalo i trošku toho tajemna a měl oproti tomu první díl seriálu čím zaujmout a překvapit... Mně osobně se tedy delší seriálová verze líbila víc a u pilotu bych uvítala spíše nějakou výraznější obměnu, aby to nebylo tolik stejné.. I když musím uznat, že to, jak autoři Sherlocka dostali k vrahovi bylo hodně originální a fakt dobré! ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Tak ... vážení přátelé ... to bychom tedy měli. TENHLE Sherlock je docela JINÝ. Zdánlivě se liší jen nepatrně, ale - jak jistě dobře víte: Ďábel se skrývá v detailech. Pokud mohu soudit, drží se víc při zemi - je skromnější, civilnější, uvěřitelnější ... PRAVDIVĚJŠÍ. Dokážete si docela dobře představit, že ho při návštěvě Londýna potkáte někde na břehu Temže ... pod Londýnským okem ... kterak právě pomáhá inspektoru Lestradovi rozplétat jakýsi zapeklitý kriminalistický případ. Zatímco ten druhý - Sherlock, kterému bylo souzeno vydat se do světa a vyprávět svoje příběhy, je bezesporu propracovanější, vybroušenější, vyhraněnější ... EFEKTNĚJŠÍ. Jenomže od samého začátku je vám jasné, že je FIKCÍ - byť geniální, okouzlující ... a převelice svéráznou. Přitom se nevyznačuje vyšším IQ (odpusť, Sherlocku) - alespoň co se "Studie v růžové" týká: Pachatel přichází za ním a víceméně se sám nechává poznat, zatímco původnímu Sherlockovi je záhy jasné, komu obyčejně důvěřujete, pokud se ocitnete sami ve víru velkoměsta - popravdě, rozuzlení se samo nabízí, třebaže profily obětí se v obou verzích liší. Jenomže inovovaný Sherlock nebojuje jenom se zločinci, ale i s prodlouženou stopáží, které musí přizpůsobovat i svoje mistrné dedukce, takže je nucen: 1) prohánět se krkolomně po střechách, aniž by odhalil vraha; 2) strpět domovní prohlídku ve svém nově pronajatém bytě ... a s přibývajícími sériemi je na jeho bedra nakládána stále větší a větší zátěž - v čistě osobní rovině, což je pro něho mimořádně vyčerpávající, frustrující ... i zavazující. Nedokážu posoudit, který z nich by byl lepší - kdyby oba dostali stejnou šanci ... zdali by se i v prvotně plánovaném seriálu na scéně objevili Mycroft Holmes a Mary Morstanová - či dokonce (nedejbože !) i "Východní vítr" ... jaká by byla jejich úloha ... a k čemu by to vedlo - protože nejčastěji to bývá právě RODINA (ať už vlastní nebo vašich přátel), kdo vám hravě vezme vítr z plachet a dovleče vás tam, kde jste vůbec nechtěli být ... když nepočítám duchaplné nápady scénáristů a režie. Jim Moriaty by se dostavil zcela určitě, jen později - pravda bývá obvykle prostší a jednodušší ... dokonce i co se geniálních padouchů týká. Taktéž o Irene Adlerové nepochybuji ... ani v nejmenším. Nicméně ... není co dalšího srovnávat, takže si k okomentování aktuálního (možná už konečného) patového stavu dovolím použít jedno prohlášení milého doktora Johna Watsona ... z finální epizody čtvrté série: ----- "Není to dobře, není to špatně - PROSTĚ TO TAK JE." ----- ()

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno