Reklama

Reklama

Paranormal Activity 4

  • USA Paranormal Activity 4 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh hororu Paranormal Activity 4 volně navazuje na druhý díl, v němž démonem posedlá Katie vyvraždila rodinu své sestry s výjimkou nemluvněte Huntera, které unesla neznámo kam. Uběhlo pět let a tahle dvojice s velice pohnutou minulostí se přistěhuje na poklidné americké předměstí, které záhy poklidné být přestane. Paranormální sílu na vlastní kůži pocítí především matka s dcerou, které žijí v sousedství Katie. Po prvních nevysvětlitelných událostech instalují v domě kamery a další bezpečnostní prvky a nestačí se divit tomu, co na nich uvidí. Jenže u toho se temné síly, které se nad nimi stahují, nezastaví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (369)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že v kině je sledování PA 4 naprostá pecka! Sice se občas více smějete než bojíte, ale to samozřejmost. Myslím, že je to lépe zpracované než kterýkoliv díl předtím - lepší kamera, vychytávky, efekty a v neposlední řadě postavy. Jediné, co mi vadilo, bylo to, že se téměř celý film jakoby nic neděje a vše je taková pohodička a všechno se to semele v posledních nadupaných 10 minutách. I tak, to cením. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Takže tu opět máme návrat do starých kolejí, ano strašení se koná, chování postav je ale pitomé a nevěrohodné. Proč vždycky rodiče kašlou na své děti, které jim tvrdí že něco není v pořádku? Nemůžu být s touhle krajně nevěrohodnou situací spokojen. Stejně jako s faktem, že kamery sice nahrávají jako o duši, ale nikdo se na jejich záznamy, s přibývajícím stoupajícím napětím, nekouká. Hodně začínám přemýšlet jestli další díl nevynechám. 3. díl nebyla přitom vůbec špatná podívaná. Bylo v něm strhující finále. Tady se sice finální rozuzlení koná, ale 5 minut považuji za docela výsměch. Navíc je 4. díl nesmyslně utahaný. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Haha, na mě to působí, jako by se tvůrci rozhodli místo výdělečných módních hororů dělat postmoderní reflexivní umění navazující na mistry vyprázdněné narace a eklekticismu (aluze Shiningu jak sviň, hells yeah). Vlastně mi to přijde jako velmi pečlivě zkomponovaný troll na blbečky, kteří od série ještě něco čekají. A já jsem tedy jeden z nich. Po záběru na skupinu čarodějnic stojících v garáži v minulém díle jsem tady už čekala černé mše a lítání na koštěti, ale hořce jsem zaplakala, protože tvůrci začínají v každém dalším filmu úplně od začátku a používají stejné triky a vyšvihnou se až na konci a to nestačí. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Kto bude vyhodnocovať obrazy nonstop spustených záznamových prostriedkov, sledujúcich ulice aj interiéry? Otázku vyvolal film zostavený z chronologicky usporiadaných pohľadov z notebookových kamier do vnútra izieb, na dvor domu a do bydliska susedov. Des je dlho prítomný len v nezreteľných náznakoch. Neskôr padajú nože aj lustre. Samotné video záznamy trochu popudzujú mladú blondínu a jej frajera, no nik im nevenuje pozornosť a oni sami len prelustrujú internet a skonštatujú, že niečo zvláštne sa v dome deje. A že možno ide o prastarý démonický obrad. Uvedenému zisteniu predchádza cca 80 minút ťažkopádneho stopovania prítomnosti nadprirodzena. Vraciam sa preto k otázke úvodu: ak radikálne skrátený zostrih udalostí niekoľkých dní a nocí z vnútra jedného domu a jednej rodiny nedokážu nijako relevantne spracovať tí, čo kamery nastražili, nijako neodvrátia pôsobenie záhrobného zla, ako a kto vyhodnotí čo i len trošilinku relevantne kamerové záznamy snímajúce celé dni a roky ulice, námestia, firmy, banky? Nie je to celé len sledovacie placebo? ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Neskutečný hororový shit, který posouvá tuto sérii ještě hlouběji, než jsem čekal. Nudné, ničím nezajímavé a bez špetky atmosféry. Navíc se tu za celou dobu vlastně vůbec nic nestane, nijak to negraduje a v tom rádoby provázaném příběhu se ztratili dávno už i sami tvůrci. Jen to nepřiznají a dál ždímají z lidí touto odfláklou prací prachy. Navíc kamera se používá i v momentech, kdy by jí nikdo nikdy nepoužil, což mě neskutečně vytáčelo. Aspoň, že ta teenka je celkem sympatická a její kámoš je místy vtipnej. Lidem, kterým se tohle líbí stačí ke spokojenosti opravdu hooodně málo. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

Reklama

Reklama