Reklama

Reklama

Paranormal Activity 4

  • USA Paranormal Activity 4 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh hororu Paranormal Activity 4 volně navazuje na druhý díl, v němž démonem posedlá Katie vyvraždila rodinu své sestry s výjimkou nemluvněte Huntera, které unesla neznámo kam. Uběhlo pět let a tahle dvojice s velice pohnutou minulostí se přistěhuje na poklidné americké předměstí, které záhy poklidné být přestane. Paranormální sílu na vlastní kůži pocítí především matka s dcerou, které žijí v sousedství Katie. Po prvních nevysvětlitelných událostech instalují v domě kamery a další bezpečnostní prvky a nestačí se divit tomu, co na nich uvidí. Jenže u toho se temné síly, které se nad nimi stahují, nezastaví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (369)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dvojice režisérů Henry Joost a Ariel Schulman si třetím dílem přišli na opravdu slušné peníze a tak bylo zcela pochopitelné, že se rozhodli co nejdříve natočit další pokračování. Odpůrci této série (mezi ně víceméně patřím i já, protože na mě Paranormal Activity ani v jednom z předchozích dílů nějak výrazně nezapůsobily – snad jen právě trojka alespoň trochu ušla) však jejich nadšení moc nesdíleli. Osobně nechápu, co na těchto filmech tolik lidí vidí a že z takové „nicky“ dokázali vytřískat tak nehorázné prachy, ale tahle dnešní generace je vážně divná. Pořád jen samé filmy s komiksovými hrdiny, nekonečné seriály, stupidní reality show – jen shit za druhým až se mi z toho začíná zvedat žaludek. Někde v koutku duše jsem doufal, že by čtvrtý díl mohl opět pokročit směrem vpřed, co se samotného příběhu P. A. týče, ale scénárista si pro nás připravil takový guláš, že jako celek byl tento díl téměř nestravitelný. Sice jsem pochopil, o co tu šlo, ale nějaký výrazný posun v tom nevidím. Spíš jen další chaos, tvůrčí zmar a sázku na divákovu naivitu. Takže po drsnějším závěru trojky by jeden alespoň očekával další porci nadpřirozeného „teroru“, ale kromě jednoho spadlého lustru, skákajícího balónu a levitujícího nože se téměř ničeho nedočkáme. Musíme si tak počkat na zhruba závěrečnou čtvrthodinku, která už toho však moc nezachránila. Bída, bída, nuda a zas nuda – tak asi takto bych charakterizoval tento díl. Když k tomu připočítám i docela slabé herecké výkony, bylo téměř vymalováno. Od odpadního hodnocení čtyřku zachránila finální pasáž s posednutou hrdinkou předchozích dílů Katie a její naháněčka s Alex v domě. Alespoň v těchto chvílích jsem pocítil mírné zlepšení atmosféry, ale jinak vážně nic moc. Co se kvality týče, viděl bych to na úplně stejnou úroveň jako dost sterilní jedničku. 30% ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Haha, na mě to působí, jako by se tvůrci rozhodli místo výdělečných módních hororů dělat postmoderní reflexivní umění navazující na mistry vyprázdněné narace a eklekticismu (aluze Shiningu jak sviň, hells yeah). Vlastně mi to přijde jako velmi pečlivě zkomponovaný troll na blbečky, kteří od série ještě něco čekají. A já jsem tedy jeden z nich. Po záběru na skupinu čarodějnic stojících v garáži v minulém díle jsem tady už čekala černé mše a lítání na koštěti, ale hořce jsem zaplakala, protože tvůrci začínají v každém dalším filmu úplně od začátku a používají stejné triky a vyšvihnou se až na konci a to nestačí. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem viděl jedničku, dvojku i trojku, tak čtyřka byla téměř povinností. Po roztahaném úvodu, kde jsme málem byli seznámeni i s prvním sexuálním zážitkem mladé blondýnky, se konečně začaly dít i ty tzv. paranormální jevy. Vše začalo klasicky pohybujícím se lustrem. Ale to předbíhám. Netradiční věci se začaly dít až ve chvíli, kdy se velmi zvláštním způsobem dostalo naší ústřední rodince do opatrování, démonem ovládané, dítě. Pak tedy ty lustry. Popravdě, už si ani moc nepamatuji, jak to šlo vše popořadě. Nicméně takovým důležitým faktorem byla supervychytávka na kinectu, o jejíž existenci jsem neměl nejmenšího tušení, která v kombinaci s kamerou přeplou na noční vidění, tedy dočasně pracující v infračerveném pásmu dokáže občas objevit nějakého toho ducha. Něco tak debilního snad zdravého člověka napadnout nemůže. Tak naše 15 letá hrdinka s jejím poloteplým přítelem nainstalují do domu jednu kameru a celou noc mají zaplé 3 notebooky, které zřejmě poháněné pouze baterií, neboť přívodní kabel mému zraku unikl, celou noc v HD rozlišení natáčejí. Blik, blik, blik. Kamery se neustále přepínají. Občas se pohne lustr, občas židle, občas se pootevřou dveře. Samotný závěr netrvá dlouho. Teta Katie se začne v domě zabydlovat a během několika minut odstraní všechny původní majitele. Právě samotné finále je naprosto nejdebilnější část filmu. Naštěstí hlavní hrdinka je docela pohledná a webcamera ji často zabírá, takže není velký problém prokoukat se až na konec. Nezdá se mi, že tento nápad je hodný realizace zatím 5 dílů. Myslím si, že nápady a veškeré kouzlo byly vyčerpány v prvním dílu. Nyní už se nevaří ani z té vody. Takový film si může doma natočit každý. 1*. Budu se těšit na pokračování a především na to, co NOVÉHO tvůrci vymyslí. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Neskutečný hororový shit, který posouvá tuto sérii ještě hlouběji, než jsem čekal. Nudné, ničím nezajímavé a bez špetky atmosféry. Navíc se tu za celou dobu vlastně vůbec nic nestane, nijak to negraduje a v tom rádoby provázaném příběhu se ztratili dávno už i sami tvůrci. Jen to nepřiznají a dál ždímají z lidí touto odfláklou prací prachy. Navíc kamera se používá i v momentech, kdy by jí nikdo nikdy nepoužil, což mě neskutečně vytáčelo. Aspoň, že ta teenka je celkem sympatická a její kámoš je místy vtipnej. Lidem, kterým se tohle líbí stačí ke spokojenosti opravdu hooodně málo. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

To pořád někomu přijde normální, že barák je prošpikovaný kamerami víc, jak v nějakém špionážním filmu, a kde není kamera v místnosti, tak běhá kdejaký pošuk s kamerou v ruce? Tohle mi už přijde tak nedomyšlené a tak svazující pro tento typ filmů, že to odvádí hodně pozornost od toho, co by možná tvůrci chtěli říct. Problém je, že všechny tyto filmy jedou ve stejném mustru - nějaká rodinka, sem tam divné věci, šok na závěr bez jakéhokoliv vysvětlení. Jestli se tahle série má pohnout dál, musí dodat nějaká vysvětlení, a hlavně se zbavit těch kamer. Může reflektovat třeba policejní vyšetřování, jak co bylo, ale už normální, statickou kamerou. Tady u tohoto filmu se nějak celou dobu neděje ani náznak nějakého logického chování postav, ani pokusy zjistit víc o podivném klukovi, prostě se objeví a je, no problemo. Chlápek stojí po půlnoci uprostřed pokoje s nožem, a manželka mu řekne, pojď spát, vůbec se nediví? Zmatek v postavách. Naprosto nudný a zbytečný ani ne film, ale skutečně home video, nebo spíše YouTube video. Včetně těch divných střihů... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • V kinectové kameře je vidět, jak se Alex (Kathryn Newton) jde podívat do prvního patra, co shodilo míč. V dalším záběru z normální kamery, kterou Alex nese dolů po schodech, ale míč není. (t.mon)
  • Natáčelo se v Hedesonu v americké Nevadě. (rafix)
  • Film bol do kín distribuovaný pod krycím názvom Elderly 4. (tarponko)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno