Reklama

Reklama

Gus Lobel byl po desetiletí jedním z nejlepších hledačů baseballových talentů, avšak přes veškerou snahu cítí, že stárne. Vedení Atlanty Braves začíná zpochybňovat jeho úsudek. Musí jim dokázat, že je schopen přizpůsobit se novým technologiím ve výběru talentů a oťuknout nového pálkaře Boa. Jedinou osobou, která by Gusovi v krizovém období mohla pomoct, je jeho dcera Mickey. Tato nadějná právnička dá v sázku vlastní kariéru, aby zachránila otcovu existenci. Přes Gusův nesouhlas se Mickey k němu připojí na jeho poslední scoutské cestě po Severní Karolíně. Dívka zjišťuje, že její otec na dálku moc dobře nevidí. A tak se alespoň na chvíli stane jeho očima. Při sledování Boa Gus používá nejen Mickeyiny oči, ale také svůj sluch a zjistí, že Bo je sice nadějný a dobrý hráč, ale nedokáže odpálit točený nadhoz, a tak svému týmu doporučí Boa nekupovat... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (375)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood si zahrál další (a dost možná už úplně poslední) roli drsnýho doochodce, kterej se zaseknul někdy v době kamenný. Jako zahrál to celkem se ctí, ale už to trochu začíná nudit, když posledních 20 let hraje dokola jednu a tu samou postavu. Jinak film sám o sobě za moc nestojí. Je to takovej blábol o tom, jak si hledá otec s dcerou k sobě cestu a do toho nějakej bejzból a celý je to zabalený v nějakym buranskym hávu (kovbojský klobouky, kostkovaný košile, country, hnůj, atd...). Navíc je to naprosto předvídatelný a plný těch nejprofláknutějších klišé. Snad jediná věc, co mě na tomto veledíle potěšila, byla vedlejší role Johna Goodmana. Naopak Justin Timberlake mi lez poněkud na nervy. Ale zatim můžeme bejt rádi, že ještě nezačal ve filmech hrát Justin Bieber. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Moneyball jsem sice neviděl, ale i tak jsem baseballově zaměřených životopisných filmů viděl dostatek, že poznám kvalitní film. U Trouble with the curve to je tak na půl. Režijní dohled je průměrně zdatný, to hlavní je však obsazení, kdy se producentům povedl husarský kousek - ukecat Clinta Eastwooda. K němu přidal charismatického Timberlakea a sexy Amy Adams a to se povedlo. Příběh však moc nenadchne...70% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NERVÓZNÍ?“ … ,,NE, MADAM. JE TO JEN HRA.“ … ,,PŘESNĚ TAK, JE TO JEN HRA.“..... /// Hledači. Srdce hry. Oni rozhodují, kdo bude hrát a když maj štěstí, rozhodnou i to, jak se bude hrát. Jejich instinkt…. no, Gus je už zralej spíš na důchod. Hovno vidí, senilní, a počítač …no co vám budu vyprávět… Další Eastwoodův paličák, tentokrát ve filmu věnovanýmu baseballu a vztahu otce s dcerou. Klišoidní, vypočítavý i nudný je sbližování Amy a Justina, mezi kterejma to nejiskří a je jim věnovanej prostor, jako by měl bejt druhej díl. Zajímavý okamžiky tak přináší jen rodinnej vztah, i když žádný extra novum nečekejte. Emocí málo a příběh plnej klišé, kterej nemít v sobě kousek toho sportovního potenciálu, tak (u mě) klesne až ke dvěma hvězdám. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Clint Eastwood (nejsem sentimentální, ale Bůh ví, kolik toho ještě zvládne natočit). 2.) Baseball (hmm, tomu vůbec nerozumím. Ale Ta Amy Adams je celkem k světu!). 3.) Nevím, jak vypadaj filmový klišé. 4.) Thx za titule ,,MaideN-SK“ a ,,Slitch“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

No průhledný a kýčovitý až běda, ale někdy je to prostě potřeba, kor když je to vytuněné takovými herci. Tááákže Clinta a jeho protivný dědky žeru. Poslední dobou snad už ani nic jinýho nehraje a já jsem rád, že se na to můžu spolehnout. Timberlake je sice jako zpěvák k ničemu, ale hereckýho talentu pobral nůši a jeho projev se mi celkem pravidelně trefuje do nálady. Trojka v závěsu ve složení Goodman-Patrick-Lillard neměla chybu, jen u posledního jména jsem postrádal trošku víc prostoru. No ale hlavně je tu Amy Adams. Tahle holka je z mýho pohledu jedna z nejlepších hollywoodských hereček a pořád nechápu, proč to tamní šupáci nedokážou ocenit. Na konci jsem se po delší době opět debilně culil a to mě ba. 80% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Na wikipedii se o baseballu mimo jiné píše: "Cílem hry je získat více bodů, než má soupeřící tým."  Což je tak jediný, co o téhle hře vím a chci si zjišťovat.  Nebýt Eastwooda, asi bych do filmu o tomhle sportu vůbec nešel, ale po zhlédnutí musím konstatovat, že o baseballu je Zpátky ve hře docela okrajově. Hlavní náplní je stárnutí a vymetání kostlivců ze skříní ve vztahu otec- dcera a  obyčejné romantické ňuňíkování mezi Adamsovou a Timberlakem. Tady bych rád předeslal, že já Timberlakea vůbec nepoznal!  Já de facto do týhle chvíle totiž nevěděl jak vlastně vypadá. Úplně se stydím. Amy pak naštěstí poznal můj syn, když šel kolem a upozornil mě na ni, čili jsem aspoň vytušil, že bude taky trochu slavná. A je.  Na zážitku z ploché ale snesitelné filmové šablony to ale nic moc nemění. Clint předvedl fajn dědka a Goodman fajn kámoše,  Timberlake smočil, Amy  dospěla a předvídatelný závěr, v němž to podceňovaný vodonoš natře obtloustlé hvězdičce už nic výrazně nekazí. Dvě, ale silný. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (12)

  • Na začátku filmu je na Guse (Clint Eastwood) záběr z "lednice" a následně záběr z boku, jak lednici zavírá. V tomto záběru je vidět, že se jedná o filmařskou lednici, protože jí viditelně chybí zadní čelo (z lednice jde světlo na stěnu). (Pyron)
  • Gus (Clint Eastwood) má po autonehode zranenie pod okom, avšak po krátkom čase nemá na tvári ani škrabanec. (toi-toi)
  • Název starého baseballového týmu postavy Clinta Eastwooda je Atlanta Braves. (MeanWhile)

Související novinky

Zrodila se hvězda: Eastwood, Beyoncé... Cruise?

Zrodila se hvězda: Eastwood, Beyoncé... Cruise?

11.03.2012

Podivuhodnější kombinaci jmen aby člověk pohledal. Tenhle projekt je ale podivný už od samotného začátku. Clint Eastwood i přes nepříliš dobře přijaté poslední filmy nepolevuje v tvůrčím tempu. Právě… (více)

Reklama

Reklama