Reklama

Reklama

Poklidný předměstský život rodiny Barretových se začne pořádně otřásat v základech. V jejich domě se stane série nevysvětlitelných událostí a oni brzy zjišťují, že je pronásleduje smrtící a děsivá síla… (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (408)

verbal 

všechny recenze uživatele

Další bezduché ždímání mokrého hadru, kterým v Abnormální pasivitě vytřeli podlahu, když jim nasraná ektoplasma pět minut před závěrem konečně!! alespoň shodila z linky sklenici s ranní močí, protože se vyděšený otec bál jít v noci na hajzl, aby se ten náhodou sám od sebe hrůzně nespláchl, a chcát do dřezu je přeci nehygienické. A tak tu máme jen další Intergalaktickou debilitu, u níž neposedný divák devadesát procent času chcípá nudou a na závěr se jakože strašlivě vyděsí (eufemismus pro zoufalý smích) ze tmy se nořivší siluety bubu Ítího. Omlouvám se všem tři a vícehvězdičkářům, ale mám za uchem hnisající implantát, co mi tam ve spánku narvala Májka z Gurunu, kterým mě kompletně ovládá a nutí nevěřícně kroutit hlavou nad tím, jakou že to klišovitou, plagiátorskou sračku jste schopni nadhodnocovat. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době kvalitní horor kde vystupují mimoni. Poslední dobou jsem viděl takovýhlech filmů strašně moc a ani jeden se nedošplhal ani do průměru. Stewart je kvalitní režisér a umí budovat skvělou atmosféru. A i když herci nebyly nijak extra dobří tak předvedly sem tam standart. Simmons mi přišel ale naprosto zbytečnej. Film bych možná o 15 minut zkrátil a byl by ještě o něco lepší. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

V polovici filmu ich napadne zapnúť vo všetkých izbách kamery s nočným videním, aby ráno odhalili, čo sa v noci dialo... Niekde medzi slávnymi časmi Aktov X a prvým Paranormal Activity by to bolo fajn. Dnes nemá tento crossover hororových konceptov čo ponúkuť a iba variauje stokrát videné. Zimomriavkové scény v ňom fungujú, ale je to výhra, keď vo filme funguje niečo iba vďaka práci zvukárov? Nevďačná béčková rola pre J.K. Simmonsa. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dark Skies je žánrově přebujelé dílko, které si po celou dobu nemůže vybrat mezi tím, zda je unylým rodinný dramatem nebo otřelou klišovitou duchařinou, která však místo duchů straší bubáky z Hangáru 18. Chyběla mi alespoň špetka nadhledu, i když náznak by se vlastně našel v osobě ufobijce a jeho klasifikace emzáků, těžko však říct zda to bylo úmyslem tvůrců, stejně jako ruka ET, která ve finálním střetnutí zaklepe na rameno jednoho z členů vyděšené rodiny. Abych to nějak shrnul, Dark Skies sice nenudí, ale taky absolutně ničím nenadchne, prostě tuctová báchorka. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Budete milo prekvapení asi z 3 častí tejto snímky. Pomerne rýchle zoznámenie sa s postavami do 15 minút, solídne budovanie tajomna v ďalších 40 minútach, kde sa vrstvia jednotlivé javy a napokon efektné ľakačky či až dobre budovaný teror v závere. Sci-fi tu dominuje, horor sa pripája neskôr. Najväčšie napätie prichádza vo finále, ktoré nemusí každý akceptovať, ale ako vyvrcholenie a vydýchnutie si po predchádzajúcich udalostiach sa hodí. Je tu relatívne slušné množstvo klišé a nehororové scény či momenty bez sci-fi môžu vadiť. Nasadenie kamier s nočným videním v polovici filmu je z hľadiska deja vhodné, ale spracovanie ľahko zvádza k porovnaniu s Paranormal Activity a film sa tu stáva dosť ošúchaný. V konečnom zúčtovaní malý, nenápadný, ale na jedno zhliadnutie dobrý sci-fi horor. Nenakrúca sa ich veľa, takže ak máte chuť sa trochu báť a ísť na emzákov, civilných, a nie vybuchujúcich, je tu akceptovateľná alternatíva. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • J. K. Simmons bol do svojej kľúčovej malej úlohy Pollarda obsadený veľmi rýchlo. Ak nepočítame jeho krátke vystúpenie v závere (niekoľko sekúnd, nie viac), Simmonsov čas vo filme trvá len 10 minút. (molcan2)
  • Tento film bol pôvodne zamýšľaný ako found footage. (molcan2)

Reklama

Reklama