Reklama

Reklama

Poklidný předměstský život rodiny Barretových se začne pořádně otřásat v základech. V jejich domě se stane série nevysvětlitelných událostí a oni brzy zjišťují, že je pronásleduje smrtící a děsivá síla… (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (408)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jsem věřil v povedený horor, ale i přesto jsem v kině dal přednost jinému a možná jsem udělal chybu. Dark Skies je horor o mimozemšťanech, který se od začátku tváří velmi zajímavě. Atmosféra je solidní, herecké výkony také a dokonce několik slušných lekaček. Scott Charles Stewart se poprvé trefil do mého stylu a já celý snímek hltal a věřil mu! Jediný problém mám tak trochu se závěrem, který nebyl nejhorší, ale bohužel ani nejlepší. Do toho mám několik nezodpovězených otázek, které se nedozvím pokud nenapíšu Scottovi, což budu muset v nejbližší době udělat. Po dlouhém rozhodování jsem se rozhodl pro 9/10 = 90% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Asi to není na úplný počet hvězdiček, ale dnes udělám výjimku. Už je to totiž docela dlouho, kdy jsem naposled viděl horor zabývající se tímto námětem. Přece jenom poslední 2-3 roky jsme zaplavováni hlavně duchařinama, paranormálními jevy a found footage. Tento horůrek mě proto svojí atmosférou a propracovanou technickou stránkou dokázal zaujmout a myslím si, že i po herecké stránce mu v podstatě není co vytknout. Jsem zvědavý, jak se časem bude vyvíjet zdejší hodnocení, na IMDB se ustálilo na 6.2, takže byl bych rád, kdyby u nás pod 6.5 neklesl. Je to rozhodně jeden z těch hororů, na které se člověk podívá rád i vícekrát, což se o většině současných hororů nedá říct. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo štylisticky funkčný, ešte hororovejšie ladený "remake" Signs, kde sa pomaly kopírujú aj jednotlivé scény, nielen spôsob nakrúcania. Shyamalanovský sa snaží byť aj záver, kde síce začne klasická retrospektívna osvetľujúca montáž, ale tá vlastne nič špeciálne neprinesie. A je to veľká a večná škoda, pretože prekvapivý záver mohol byť alfou a omegou úspechu tohto filmu, pričom sa tu jeden priamo ponúkal, ale tvorcovia z neznámych príčin ostali pri nemastnej neslanej nedopovedanosti. Vo svojej podstate ale príjemné, intenzívne prekvapenie. 70% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jak se říká „Do třetice všeho dobrého a zlého…“. Scott Charles Stewart mě nějak svými předchozími filmy neokouzlil, ale tohle slibovalo lepší podívanou, nežli byly jeho předešlé akční kousky. Neposkvrněn Paranormal aktivity a jim podobnými jsem byl docela napjatý, jak si povede tentokrát a jediné co mě od filmu zprvu odrazovalo, byl fakt, že se zápletka nejspíš bude točit okolo mimozemšťanů. Jelikož k tomuto tématu bývám dost skeptický. Než se však začne dít něco opravdu zajímavého, musel jsem se prokopat přes všechny ty rodinné problémy, co si pro nás scénárista připravil a po určité době to začalo i trochu nudit. Bordel v kuchyni a neustále se spouštěný alarm asi dnes už nikoho nevyděsí a já pořád doufal, že atmosféru nakopne nějaký pořádný „impulz“. No a musel jsem si počkat docela dlouho. Naštěstí se zhruba uprostřed filmu začalo skutečně dít něco zajímavého a napětí pozvolna houstlo. Díkybohu za ty ptáky, vidiny a „kontakty s neviditelnými UFO“, jinak by se tohle zařadilo mezi šedivá dramata, kterých už existuje spousta. Nelze si ovšem nevšimnout, že originalitou se tu teda zrovna moc nehýřilo. Tvůrci se nechali inspirovat celou řadou scén a prvků, které z toho nakonec udělali klasickou přehlídku žánrového „klišé“. Jít na tohle do kina, tak se asi pěkně naseru. Ke konci jsem se však dočkal výrazného zlepšení a ani herecké výkony nebyli špatné, takže s přivřeným okem se přikláním k průměrnému hodnocení.50% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Takhle dobře už jsem se dlouho u žádného hororu nepobavil, bohužel. Scott Charles Stewart nám znovu ukazuje, jak se filmy v žádném případě nemají točit a jak v žádném případě nemá vypadat scénář. Ten nejenom, že je plný nesympatických a nelogicky se chovajících postav, ale suma sumárum vůbec nedává smysl a obsahuje tak stupidní dialogy, až jsem byl občas v pokušení je přetočit. Po režijní stránce je na tom Stewart s každým dalším filmem čím dál hůře. Nejenom, že neumí vůbec budovat atmosféru, ale některé scény mi opravdu přišly, jak vystřižené z nějaké parodie. A bohužel tu nejvíce vtipnou scénu si pro sebe zabral J.K. Simmons. Amíci by se na ty horory o emzácích měli radši vykašlat a Keri Russell by měla pro jistotu už hrát jen v bedně, kde se jí momentálně daří mnohem lépe. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • J. K. Simmons bol do svojej kľúčovej malej úlohy Pollarda obsadený veľmi rýchlo. Ak nepočítame jeho krátke vystúpenie v závere (niekoľko sekúnd, nie viac), Simmonsov čas vo filme trvá len 10 minút. (molcan2)
  • Keri Russellovú, ktorá sa zvyčajne nezaujíma o žánrové filmy, zaujal tento projekt, pretože zobrazuje matku bojujúcu za svoju rodinu. (molcan2)
  • Scenár bol hotový za šesť týždňov. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama