Reklama

Reklama

Poklidný předměstský život rodiny Barretových se začne pořádně otřásat v základech. V jejich domě se stane série nevysvětlitelných událostí a oni brzy zjišťují, že je pronásleduje smrtící a děsivá síla… (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (408)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Budete milo prekvapení asi z 3 častí tejto snímky. Pomerne rýchle zoznámenie sa s postavami do 15 minút, solídne budovanie tajomna v ďalších 40 minútach, kde sa vrstvia jednotlivé javy a napokon efektné ľakačky či až dobre budovaný teror v závere. Sci-fi tu dominuje, horor sa pripája neskôr. Najväčšie napätie prichádza vo finále, ktoré nemusí každý akceptovať, ale ako vyvrcholenie a vydýchnutie si po predchádzajúcich udalostiach sa hodí. Je tu relatívne slušné množstvo klišé a nehororové scény či momenty bez sci-fi môžu vadiť. Nasadenie kamier s nočným videním v polovici filmu je z hľadiska deja vhodné, ale spracovanie ľahko zvádza k porovnaniu s Paranormal Activity a film sa tu stáva dosť ošúchaný. V konečnom zúčtovaní malý, nenápadný, ale na jedno zhliadnutie dobrý sci-fi horor. Nenakrúca sa ich veľa, takže ak máte chuť sa trochu báť a ísť na emzákov, civilných, a nie vybuchujúcich, je tu akceptovateľná alternatíva. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…JINÍ TVRDÍ, ŽE JE TO NĚCO JINÉ. NĚCO, CO NEPOCHÁZÍ ODSUD. NĚCO, CO NEPOCHÁZÍ Z TÉTO PLANETY. VÍM, ŽE JE TOMU TĚŽKO UVĚŘIT … JSOU TO …“...... /// Barrettovi neprožívaj zrovna šťastný v období. Táta práci hledá, bankovní konto zívá nudou, teď ty problémy s alarmem v baráku, a taky mladej mele píčoviny vo zlejch snech… Emzáci, trocha nočních můr, geomagnetický anomálie – jo, jsou věci, který mě bavěj. Na rozdíl vod tý rodinky, která se veze ve vyjetejch kolejích dementních homo sapiens, kteří nevěří, nevěří, diví se, nevěří a ještě mě stíhaj srát (…a jak by ses choval ty, co chytráku? S emzákem za zády? Bych tě chtěl vidět… ). No dobře, ale pak to finále … po technický stránce v pohodě, ale vlastně nedokáže říct nic novýho ani těm, kteří únos nezažili. Se zeptejte těch zbejvalejch 3999! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem připravenej uvěřit! 2.) Nedokážu dost dobře odhadnout, jestli si mě vybrali. 3.) Zjistím, že nejdůležitější ze všeho je kreslení (hovno technický, výtvarka!). 4.) Thx za titule ,,may.ling“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Bohužel, tohle mě jako horor neděsilo (jen jedna děsivá scéna tam byla), jako sci-fi to na mě působilo dost nezajímavě a charaktery tam mi prostě byli ukradený. K takovýmhle filmům, který mě nebaví, nic nedaj a za pár hodin si na ně sotva vzpomenu jsem se rozhodl, že nebudu vůbec shovívavý a dám tomu, co tomu náležitě patří :) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Já vůl! Třicet let ho znám! Třicet let ho znám, vim to, a zas do toho spadnu. Sváťa Pulec to řekl za mne. Znám Scotta Charlese Stewarta, viděl jsem jeho dva filmy, na Kazateli jsem byl dokonce v kině... a zase jsem se na jeho novinku docela těšil, šel na ni do kina a odcházel zklamaný. To bude tou Milešovkou. Dark Skies mě lákalo díky svému námětu o mimozemských únosech. Tento lákavý námět nemá v hororovém žánru odpovídající zpracování, takže jsem fakt chtěl, aby to vyšlo. Jenže Dark Skies u toho námětu končí. Nikam jej nerozvíjí. Je to šablonovitej film s křečovitými dialogy, bez napětí. Od hororů nutně nevyžaduju originalitu - odpovídajícím způsobem zpracované klišé je kolikrát funkčnější, než když se fimaři snaží vymýšlet bůhvíjaké originální věci, ale v tomto případě to prostě neklaplo. Tohle je prostě nula nula nic. Nejlepší Stewartův film? Ano, ale to je pořád dost málo. 5/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Niekedy v deväťdesiatom piatom by to bola pecka. Dnes už sú tieto hororové územia dávno prebádané a všetko čo sa ich týka značne prevarené. Asi do scény poslednej večere mi to ani výraznejšie nevadilo, len tam odzrazu v plnej kráse uzrieme vykrádačku Znamení, a predošlé privreté oči nad podobnosťami s PA, Insidious a Štvrtým druhom, sú v okamžiku jak keby znovu objavené. Nie je to zlý film a na televíznej obrazovke mu to bude celkom slušať, ale v kinách? Neviem neviem. Nabudúce viac mimozemšťanov a menej psychológie poprosím, pretože dookola rozpytvávať to isté a čakať, že to bude mať na diváka nejaký dopad, je trochu od veci. Rovnako ako natočiť takto obyčajný film. 45% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Hlavní postava Daniel Barrett (Josh Hamilton) si koupí brokovnici a ihned ji také dostane. Ve skutečnosti by však měl absolvovat čekací lhůtu dvou týdnů. (Lucasion)
  • Tento film bol pôvodne zamýšľaný ako found footage. (molcan2)
  • Natáčanie prebiehalo v Los Angeles a vo Valencii. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama