Reklama

Reklama

Poklidný předměstský život rodiny Barretových se začne pořádně otřásat v základech. V jejich domě se stane série nevysvětlitelných událostí a oni brzy zjišťují, že je pronásleduje smrtící a děsivá síla… (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (407)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nehodlám se nijak dohadovat, do jaké míry je scénář originální. Jistěže není! A pro ty, co to ještě nezjistili, tak všechny příběhy světa jsou odvyprávěné v Bibli. Předpokládám, že tohle ví i zkušení diváci. Na druhou stranu co nás odlišuje od robotů je fakt, že každému se líbí něco jiného. A to je dobře! Herci nejsou žádná esa, spíše takoví ochotníci, ale mně to kupodivu nijak nevadilo. Nenápadný film, co si vystačí s málem. Pokud by šlo o duchařinu (stačí si dosadit místo šediváků), pak by mě asi film moc nevzal. Rodina ohrožená mimozemšťany (jojo, v Poltergeistovi jsou to pekelné síly...) se marně snaží ubránit. Kam se hrabe Znamení a jemu podobné! Ovšem chápu diváka, co nemá s mimozemšťany žádnou zkušenost, že ho film třeba dvakrát nevzal. Pro ty, co už mají setkání za sebou, to ale bude vskutku mrazivé. Oni nepřicházejí, oni už tu jsou. Invaze začala již dávno... p.s. a nesmím zapomenout na připomenutí skvělého animovaného horroru Sandman... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Vlažný začátek, úderná prostřední část, podivné závěrečné dění. Určitě to není špatný horor, má to výborné momenty, které dokáží vyděsit (u jedný lekačky jsem se skoro pos*al), a nápad, který taky celkem ujde. Největší problém bych viděl asi v příběhu, který se ve druhé polovině vydá takovým trochu chaotickým směrem a všechno to vyvrcholí závěrečnou urychlenou půlhodinkou. Navíc mimoni, kteří ze začátku působí opravdu strašidelně, v závěru ze své děsivosti trochu upustí, což je škoda. Nicméně se ale jedná o solidní hororovou podívanou, kterou bych zařadil mezi mírně lepší průměr. 60% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Keď sa snímok berie len ako sci-fi/psycho zábava, tak človek môže byť celkom spokojný. Tých hororových prvkov je tu naozaj hrozne málo na to, aby mohol byť film považovaný za regulérny horor. Netvrdím, na konci by sa niečo našlo, ale skôr ide len o akúsi hru tieňov a pretiahnuté postavy, ktoré sa zjavia práve v tom najviac očakávanom momente :), takže efekt v tomto smere takmer žiadny. Hnacím motorom snímku bol sústavný psycho teror zo strany emzákov na úbohú a relatívne šťastnú rodinku. Zábava začína nevinne, ako napr. vybrakovanou chladničkou, zmiznutými fotkami, stratou pamäti, krvou z nosa a pod. Neskôr sa pomaly pritvrdzuje až to dospeje k nevyhnutnému záveru (ktorý sa dá predpokladať už veľmi skoro). Herci však, až na Keri Russell, mohli byť vybraní umnejšie, hlavne ten starší chalan, celý čas som premýšľal nad tým, či má plastiku nosa alebo nie :). Celkový dojem je teda možno rozpačitý, ale keďže si film od začiatku do konca udržal svoje tempo a princíp psycho teroru, tak zas tak úplná strata času to nie je. 60/100 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak to pardon. Vždyť tohle je prostě klišé na klišé. Paranormal Activity s normální kamerou (i když i na ty průmyslové dojde) a trošku větším rozpočtem. V podstatě jakákoliv duchařská historka (protože jen atribut zlého ducha je zaměněn za mimouše), kde si jen odškrtáváte položky v seznamu aktivit - děti něco vidí ve snech, rozházené jídlo z ledničky (Ať žije E.T.-mimozemšťan, a ani tam to Spielberg nepoužil poprvé. Holt asi Amíci jsou na ledničku hodně fixovaní.), že se ztratí fotky, je ale pravda originální. Rodiče mají každý jinou teorii, je tu policajt, co vše bagatelizuje, doktoři zkoumají děti, po hodině přijde "vymítač"... Nic, co by překvapilo nebo se odvíjelo, aby překvapilo. Lekačky tu sice jsou, ale taky vykradené (třeba z filmu Ptáci). Nejnapínavějších je v podstatě jen posledních deset minut. První milostné vzplanutí staršího syna je zde taky jen pro středostavovskou ozdobu. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Spíš než o horor se jedná o regulérní drama/sci-fi, v němž rodinu na klidném předměstí začne navštěvovat záhadná bytost z jiný planety. Bohužel pro diváka se film namísto atmosféry soustředí hlavně na osobní problémy každého jejího člena (tady je obzvlášť zbytečná kapitola se starším synkem a jeho první láskou) a napětí se vkrade zpočátku jen do dětskýho pokoje a následně do závěrečné, poněkud haluzoidní desetiminutovky. A to je trochu málo. Předchozí Stewartovy počiny sice byly magořiny, ale magořiny zábavný. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Keri Russellovú, ktorá sa zvyčajne nezaujíma o žánrové filmy, zaujal tento projekt, pretože zobrazuje matku bojujúcu za svoju rodinu. (molcan2)
  • Natáčanie prebiehalo v Los Angeles a vo Valencii. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama