Reklama

Reklama

Poklidný předměstský život rodiny Barretových se začne pořádně otřásat v základech. V jejich domě se stane série nevysvětlitelných událostí a oni brzy zjišťují, že je pronásleduje smrtící a děsivá síla… (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (408)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Konzervatívny úzkoprsý horor nepripúšťajúci inovácie v rámci žánru a budujúci príbeh na tej najväčšej zbierke klišé, ktorá sa za roky nahromadila, s nutnou dávkou predvídateľnosti. Nesympatická cháska reklamných komparzistov, úvodných 20 minút fungujúcich lepšie ako učebnicová uspávanka, hlúpučký scenár s postavami tu viac, tu menej spadnutými z Marsu na hlavu, ecetera ecetera. Pretrpel som to hlavne vďaka Bisharovej znepokojivej nepríjemnej hudbe (vravím to pri každom Wanovom filme - ten chlap je démon!) a slušnému napätiu a atmosfére v neskoršej fáze filmu. (Ne)Logika príbehu, otrepanosť námetu, "herecké výkony" (ak sa za ne počíta aj pozeranie do blba s rozďavenou papuľou či akože psychologické zrútenie a pod.) a maximálne schematická (viac, než život sám) lineárnosť mi nedovolia dať viac. Aj z toho je pol hviezdy za J.K. Simmonsa. Ale ako oddychový horor s pár strašidelnými momentami sa to prežiť dá. Ja však nechcem prežiť, ja sa chcem baviť. Alebo báť. 30% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době komorní příběh plný neviditelných mimozemšťanů. Tenhle snímek se mi zrovna trefil do noty a drama vyděšené rodiny, jejiž dům se stal terčem útoků nepřátelské formy života, mi způsobovalo dobrých šedesát minut příjemného mrazení. Za nejpůsobivější považuji noční návštěvy. Zjistil jsem, že mě solidně odbourají duchařiny, ale neviditelní emzáci, procházející zdmi, se mnou dovedou taky zamávat. Bohužel se to ke konci zvrhne v docela slušnou pitomost a vše budované se zkazí. Takže i chápu všechny ty, co se to snaží podhodnotit. Temné nebe má fantastickou hudbu. Tvůrci s ní, i se zvuky pracují skvěle. Výsledek je opravdu hutný a tu čtvrtou hvězdu si to zkrátka zaslouží. Zjistil jsem, že tu "husinu" mám především pravě kvůli napětí gradovanému hudbou. Nejskvělejší na tom všem je však citát hned v úvodu: "Jsou dvě možnosti. Buď jsme ve vesmíru sami, nebo nejsme. Obě jsou stejně děsivé." A ano, tak to je. Arthur C. Clarke je očividně i skvělý šprýmař. Závěrem jen dodám jména lidí, kteří se na filmu podíleli. Nepřijde vám na tom něco divného? Goyo, Kadan, Kutsugeras, Gvozdas, Bishara, Higinbotham, Volturno-brill, Kavanaugh-Jones, Okin, Blum. Ano, jsou mezi námi a trapně se maskují už dlouho. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

V polovici filmu ich napadne zapnúť vo všetkých izbách kamery s nočným videním, aby ráno odhalili, čo sa v noci dialo... Niekde medzi slávnymi časmi Aktov X a prvým Paranormal Activity by to bolo fajn. Dnes nemá tento crossover hororových konceptov čo ponúkuť a iba variauje stokrát videné. Zimomriavkové scény v ňom fungujú, ale je to výhra, keď vo filme funguje niečo iba vďaka práci zvukárov? Nevďačná béčková rola pre J.K. Simmonsa. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Úplně geniální film, možná jeden z nejlepších hororů, co kdy byly. Atmosféra graduje až do úplného konce a závěr je skvělý. Emocionální vykreslení postav a jejich zahrání je do detailů skvělé a všechna rozhodnutí vpohodě logická. Děj je nepředvídatelný a u některých scén až wtf is going on, protože tohle by diváka nenapadlo ani ve snu, pár scén skvělé lekačky a hodně, hodně husí kůže. Za mě dost nedoceněný horor, protože tohle má být v samotné topce moderních hororů. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Konečne som po dlhých rokoch videl príjemný malý horor o mimozemšťanoch. Rodinka s dvoma deťmi čelí záhadným javom, najprv to začína vysypanou chladničkou, nočnými morami, zmiznutými fotografiami, spusteným alarmom, mŕtvymi vtákmi, modrinami na tele, potom sa začnú aj hlavní protagonisti chovať divne, pričom si na nič nepamätajú, a divák trpezlivo čaká, kedy sa objaví nejaký Marťan a urobí tam neplechu. Bavil som sa! Jedinou slabinou je vlastne až príliš priamočiary a klišoidný scenár. Ono je totiž jasné, že keď sa už niečo začne diať, jeden rodič verí, druhý neverí, potom sa dlhú dobu hádajú, potom uverí aj ten druhý, a zvyšok je len hľadanie experta na pomoc a snaha všetkých zachrániť v hodine dvanástej. Týmto sa horor nijako nelíši od stovák jemu podobných, takže môže ľahko zapadnúť. Originalita scenára je však to posledné, čo v moderných hororoch vyhľadávam, takže mi to nevadilo. Ináč je to výborne nakrútené, napínavé, s kvalitným hereckým osadenstvom a niekoľkými fajnovými ľakačkami. U mňa rozhodne príjemné prekvapenie a keby som bol na to v kine, rozhodne by som neľutoval vyhodené peniaze. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Scenár bol hotový za šesť týždňov. (Greenpeacak)
  • Keri Russellovú, ktorá sa zvyčajne nezaujíma o žánrové filmy, zaujal tento projekt, pretože zobrazuje matku bojujúcu za svoju rodinu. (molcan2)

Reklama

Reklama