Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak novodobí vizionáři Bill Gates a Steve Jobs změnili svět. Na počátku digitálního věku stáli dva géniové Bill Gates a Steve Jobs vizionáři, kteří rozpoutali nesmlouvavý závod rozvoje technologií, souboj titánů v podobě firem Microsoft a Apple Computers. Od vysokoškolských kolejí až po křesla v ředitelských pracovnách jejich život nikdy neprovázela nuda, ani to nebyla žádná selanka. A nechyběl v něm ani humor. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Co by dělali obyčejní lidé s počítačem?" Mé programovací schopnosti zemřely společně s Basicem a smysl pro vydělávání peněz mi Všemohoucí nikdy nenadělil. Přesto mne exkurze do počítačového pravěku a mladých let dvou budoucích miliardářů docela bavila. Vždyť ke zbohatnutí stačilo, aby spolky pukáčů bez fantazie, sedící ve vedení velkých firem, narazily na dva týpky, kteří měli vizi, nadšení, strategii a neváhali si přivlastnit výsledky cizí práce. Bylo to celkem zábavné, ale obsahovalo to i potvrzení smutné pravdy, že dodržováním zákonů a etického kodexu se miliardy do kapsy nikomu dobrovolně nezakutálí. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Hodne, hodne, hodne solidni firmopisny film. Historii Microsoftu znam dost podrobne, Apple neznam skoro vubec, ale v zivote by me nenpadlo zfilmovat to.... Skoda ze film popisuje pouze ranne pocatky a vlastne konci uvedenim prvnich Windows na trh... I pak to bylo nemene zajimave, kdyz Microsoft pospune prebiral vladu nad vsim a kdyz se zase s postupem casu zacal lehce otrasat, kdyz v poslednich letech zase isli pozice Applu a treba Linuxu... ()

Reklama

Molir 

všechny recenze uživatele

ROTFL ... pokud ma clovek trochu prehled o tematu tohoto filmu, tak se z dramatu (ehm) chte nechte stava az sarkasticka komedie, a obzvlaste postava Billa Gatese hazi jednu hlasku za druhou :-))) a mozna je to i diky genialnimu ceskemu dabingu (ani nejak nemam potrebu tenhle film videt v originale ;-) ), kde Bohdan Tuma dela ze Steva Ballmera naprosto dokonaleho komika :-) (ostatne kdo videl nejake ty klipky Ballmera "v akci", tak ho uz nemuze snad nikdy brat vazne :-)) ) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Skvělý neautorizovaný životopisný film natočený pro televizi a nominovaný na 5 cen Emmy. Scenárista a režisér Martyn Burke (VE JMÉNU ANGELA) vycházel z knihy "Fire in the Valley: The Making of The Personal Computer" a vlastního důkladného demýtizujícího výzkumu a co vyhrabal následně nadšeně, svižně a vtipně odprezentoval (a minimálně Steve Jobs z toho asi neměl moc velkou radost). Jeho režie má grády a srší nápady (např. paralela mezi Jobsovou velkobratrskou reklamou a následnou velkobratrskou podřízeností Jobse Gatesovi nebo vystoupení vypravějící vedlejší postavy z obrazu v galerii), nasmějete se a přitom i leccos zajímavého dozvíte, např. že Steve Jobs byl pěknej blb a Bill Gates zase pěknej hajzl. Čím víc toho o počítačích víte, tím víc si film užijete, ale v podstatě je pochopitelný i pro úplné laiky. ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[4/10] Film ma zaujal celkom dobrým námetom, ale nepáčilo sa mi ako je táto dráma spracovaná. Tá 95-minútová stopáž pôsobí na človeka pri tomto filme oveľa dlhšie aká v skutočnosti je, v podstate tu ide o samé dialógy medzi postavami a nič iné sa tu nekoná. Ani stupňovanie deja, absolútne nič, iba dialógy. Neviem, ked´ som videl tento film, mal som pocit podľa kamery a strihu, je to film z 80. rokov. Ked´ som zistil, že je to z 99., bol som mierne zarazený, ale nečudujem sa spracovaniu filmu, kedže je to TV film. Ale aj tak je spracovanie slabšie, akoby som čakal. Táto dráma ma okrem námetu ničím nezaujala. Ani dialógmi, ani hercami, ani spracovaním. Dosť som sa pri tomto filme nudil a mal som problém ho dopozerať dokonca, toto jedno pozretie mi bohato stačí, nemám dôvod pozerať tento film opakovane. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • Steve Jobs po zhlédnutí snímku údajně řekl, že nesnáší scénář, ale výkon Noah Wyleho se mu líbil. Bill Gates o filmu pronesl v zásadě jen strohé: "Poměrně přesný." (T-pack)
  • V roce 1999, krátce po premiéře tohoto TV filmu, se konala konference Macworld, kde bylo publikum ohromeno, když se dozvědělo, že úvodní komentář neměl na svědomí Steve Jobs, ale ve skutečnosti to byl Noah Wyde. Skutečný Jobs se na této konferenci také objevil a z Wydea si utahoval. (HappySmile)

Reklama

Reklama