Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak novodobí vizionáři Bill Gates a Steve Jobs změnili svět. Na počátku digitálního věku stáli dva géniové Bill Gates a Steve Jobs vizionáři, kteří rozpoutali nesmlouvavý závod rozvoje technologií, souboj titánů v podobě firem Microsoft a Apple Computers. Od vysokoškolských kolejí až po křesla v ředitelských pracovnách jejich život nikdy neprovázela nuda, ani to nebyla žádná selanka. A nechyběl v něm ani humor. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Orthank 

všechny recenze uživatele

Neprehľadne uponáhľaný pohľad do sveta dvoch najväčších IT-ákov na svete. Viem, že sa jedná o televízne produkciu, no práve preto si tvorcovia mohli dovoliť pustiť stopáž na uzde. Poldruha hodiny je hriešne málo na tak rozsiahlu tému v podstate o dvoch odlišných ľudoch, ktorých spojilo akurát nadšenie v počítačoch. Akosi násilne natočená polobiografická sonda, bez faktov, ktoré by diváka zaujímali najviac. Jediné, čo mierne nahráva nezodpovednému prístupu je spravodlivé vykreslenie oboch rivalov, na ktorých si musí spraviť názor každý sám. Inak len remeselná TV záležitosť, ktorej chýba úcta podať históriu dvoch gigantov úplne a zmysluplne. Tak trochu strata času. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled, velmi dobré obsazení a rozhodně pozoruhodný zlom ve světě počítačů. Dva vizionáři byli obyčejní kluci se svými sny a každý si vytvořil svou vlastní malou firmičku, která mu ten sen naplňuje. Povinnost pro každého, kdo nechce "jen" pasivně využívat počítač a chce o něm a jeho historii něco vědět. PS: Gates věděl, kdy a s čím odejít:D ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Nejsem počítačový expert a o historii a vývoj počítačových systémů jsem se nikdy nezajímal. Takže pro mě šlo především o to poznat blíž Gatese a Jobse a jejich cestu na vrchol opepřenou vzájemnou rivalitou. Zajímavým momentem bylo, kterak dokázal Gates ojebat Jobse. Ale jak říkal: "Ty jsi tamto ukradl těm, já tobě zase toto. A já jediný jsem zloděj?" (volně parafrázováno). PS: Dobří kopírují, nejlepší kradou. PPS: Zajímavé bylo, že Jobs za celý film prakticky za klávesnicí neseděl, zatímco Gates několikrát. Co z toho vyplývá? Pro mě to, že Gates se v počítačích vyznal více než Jobs. ()

baXter 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý, dnes již historický, dokument, který vypráví o tom jak to ZHRUBA bylo. Gates je prostě Gates a musím uznat, že je fakticky šikovnej. Nedávno jsem viděl jeho rozhovor s Markem Ebenem "Na plovárně" a teď tento film. Je to dobré vidět a slyšet, a ne o tom pořád jen číst. Pro lidi které historie SW zajímá, mohu doporučit. Ostatní pokud o tom nic nevědí, tak uvidí asi jen podprůměrný skorofilm. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Po filmárskej stránke podpriemerná snímka, ale pre ľudí zaujímajúcich sa o históriu počítačov veľmi napínavá. Ukazuje zaujímavé metódy a históriu vzniku firiem Microsoft a Apple. Okrajovo sa dotýka aj velikánov IBM, Xerox, či Hewlett-Packard. Je to história plná kopírovania, kradnutia a podvodov. Zaujímavé je hlavne to, ako dokázal Microsoft predať DOS firme IBM bez vlastnenia jedinej čiarky kódu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • Steve Jobs po zhlédnutí snímku údajně řekl, že nesnáší scénář, ale výkon Noah Wyleho se mu líbil. Bill Gates o filmu pronesl v zásadě jen strohé: "Poměrně přesný." (T-pack)
  • V roce 1999, krátce po premiéře tohoto TV filmu, se konala konference Macworld, kde bylo publikum ohromeno, když se dozvědělo, že úvodní komentář neměl na svědomí Steve Jobs, ale ve skutečnosti to byl Noah Wyde. Skutečný Jobs se na této konferenci také objevil a z Wydea si utahoval. (HappySmile)

Reklama

Reklama