Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak novodobí vizionáři Bill Gates a Steve Jobs změnili svět. Na počátku digitálního věku stáli dva géniové Bill Gates a Steve Jobs vizionáři, kteří rozpoutali nesmlouvavý závod rozvoje technologií, souboj titánů v podobě firem Microsoft a Apple Computers. Od vysokoškolských kolejí až po křesla v ředitelských pracovnách jejich život nikdy neprovázela nuda, ani to nebyla žádná selanka. A nechyběl v něm ani humor. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento film je dobrý v tom, co zpracovává, protože forma bohužel není úplně nejšťastnější. Snímek vznikl pouze pro televizní obrazovky a je to na něm velmi znát. Snímek je také postaršího data vzniku a od jeho uvedení se udála pěkná řádka dalších událostí, které již neměl možnost zamapovat. Také se tu nezabíhá do detailů. Film mapuje v kostce pouze zásadní dění, řekněme, na úrovni manažerské, na úrovni podvodů a intrik. V podstatě tu hlavní myšlenku, že celý moderní počítačový svět byl také vybudován na lžích, podvodech a krádežích celkem zdárně snímek zachycuje. Film si zachovává v celé věci značný nadhled a často se pouští do různých fórků. Mnohdy na málo očekávaných místech. Celkově jsem snímkem potěšen. Jen se obávám, že je to silně zapříčiněno tím, že se jedná o snímek z branže. Běžní diváci skočí s hodnocením podstatně níže, tipl bych si. Slušné 4 kousky. ()

Domec 

všechny recenze uživatele

Nejvetsi paradox vseho uz dneska je, ze valku Microsoftu s Applem sleduju na Andriodu. Mezitim co se arogantni blbcek snazi udelat ze sebe kult osobnosti a vest apple ovecky do bitvy proti IBM, tak jim Gates vycoruje graf. rozhrani, vyda Windows a vydela majlant . Na druhou stranu, je to corka, kdyz to Apple taky "ukrad"? ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Velmi poučný a na (TV) dost dobrý film o začátcích nejznámějších počítačových firem Apple a Microsoft. Tvůrci chtěli obsáhnout velký časový úsek, takže vývoj trošku "urychlili". Nicméně se přidrželi skutečnosti, takže se před dnešním mladým uživatelem PC objeví spousta málo známých faktů a hlavně ta krása podnikání - když máte dobrý nápad, odvahu a štěstí :) ... Z málo známého hereckého obsazení bych vyzvednul hlavně Noaha Wyle, který byl v roli šéfa Apple velmi přesvědčivý. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že keď sa narodia ľudia s kolieskom navyše do správnej doby dokážu zmeniť svet. Film o tom ako to vlastne všetko začalo. Ako sa klamalo, podvádzalo, zapieralo a obchodovalo, aby si pár ľudí splnilo sny a napchalo vrecká. Film je tiež dôkaz, že aj keď máte k dispozícii "len" TV vybavenie, ale silný námet a scenár, dokážete aj z priemerných hercov vykúzliť veľmi kvalitný snímok. Neviem do akej miery sa film držal skutočných udalostí, či časovej osi, ale mňa presvedčil, že to tak kľudne mohlo byť. Ako raz povedal T.A. Edison Genialita je 1% talentu a 99% potu, a o tom je vlastne tento film. ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[4/10] Film ma zaujal celkom dobrým námetom, ale nepáčilo sa mi ako je táto dráma spracovaná. Tá 95-minútová stopáž pôsobí na človeka pri tomto filme oveľa dlhšie aká v skutočnosti je, v podstate tu ide o samé dialógy medzi postavami a nič iné sa tu nekoná. Ani stupňovanie deja, absolútne nič, iba dialógy. Neviem, ked´ som videl tento film, mal som pocit podľa kamery a strihu, je to film z 80. rokov. Ked´ som zistil, že je to z 99., bol som mierne zarazený, ale nečudujem sa spracovaniu filmu, kedže je to TV film. Ale aj tak je spracovanie slabšie, akoby som čakal. Táto dráma ma okrem námetu ničím nezaujala. Ani dialógmi, ani hercami, ani spracovaním. Dosť som sa pri tomto filme nudil a mal som problém ho dopozerať dokonca, toto jedno pozretie mi bohato stačí, nemám dôvod pozerať tento film opakovane. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • V roce 1999, krátce po premiéře tohoto TV filmu, se konala konference Macworld, kde bylo publikum ohromeno, když se dozvědělo, že úvodní komentář neměl na svědomí Steve Jobs, ale ve skutečnosti to byl Noah Wyde. Skutečný Jobs se na této konferenci také objevil a z Wydea si utahoval. (HappySmile)
  • Steve Jobs po zhlédnutí snímku údajně řekl, že nesnáší scénář, ale výkon Noah Wyleho se mu líbil. Bill Gates o filmu pronesl v zásadě jen strohé: "Poměrně přesný." (T-pack)

Reklama

Reklama