Reklama

Reklama

Amazing Spider-Man 2

  • USA The Amazing Spider-Man 2 (více)
Trailer 2
USA, 2014, 142 min (Special Edition: 165 min)

Být Spider-Manem (Andrew Garfield) je skvělé. Peter Parker nezná úžasnější pocit než se prohánět mezi mrakodrapy, být skutečným hrdinou a trávit čas s Gwen (Emma Stone). Být Spider-Manem ale má také svou cenu: jedině Spider-Man je schopen ochránit ostatní Newyorčany před pozoruhodnými padouchy, kteří město ohrožují. Když se na scéně objevuje Electro (Jamie Foxx), je Peter nucen čelit nepříteli, který je mnohem silnější než on sám. A když se vrací i jeho starý přítel Harry Osborn (Dane DeHaan), uvědomuje si Peter, že všechny jeho nepřátele něco spojuje: společnost OsCorp. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (1 128)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Po osvěžujícím restartu série se filmový Spidey vrací k tomu, co jako plevel udusilo jeho předchozí inkarnaci - upřednostňování atrakcí před scénářem. Jsem názoru, že jsou pavoučí filmy nejsilnější, když kopírují charakter titulního hrdiny a jsou jednoduše chytré, lehkonohé a vtipné. Jednička takovou z větší části byla, ve dvojce na lehkonohost a vtip nezbývá moc času, jelikož je většinou komplikovaně blbá. Dívá se na to pěkně a Garfieldovi padne role líp než pavoučí kostým jeho stunt doublovi, ale co naplat - komiksové filmy se už dnes dělají poctivěji a líp.50% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Série s Garfieldem je nepochybně sympatičtější než ta o dekádu starší, ač vizuál mají skoro stejný a love story rovněž. Emma Stone je ale přirozenější, Spider Man lidštější (reálnější) a akce robustnější. Pořád je to ale nejvíce dětský komiksový hrdina z těch hlavních a pořád to není uchopené tak jak by mohlo být - resp. pořád je to sterilní hollywoodský biják s množstvím klišé, otřepaných scén a očekávaných twistů, které by tam vůbec nemusely být. Po dvacáté pořád to samé. Je to sice sympatické, ale už se to přejídá. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $202,853,933Tržby Celosvetovo $708,982,323Tržby za predaj Blu-ray v USA $25,611,264Tržby za predaj DVD v USA $21,178,248║ V prvom rade treba dať poklonu tvorcom ohľadne využitia 3D efektu, opäť potvrdili že v tomto smere môže film vyniknúť k lepšiemu dojmu a práve táto nová séria Spider-man dokázala ako jedna z mála filmových 3D verzii skutočne dodať ten pravý dojem poriadného priestorového efektu, takže v tomto ohľadne veľké plus pre film. Príbeh je klasický schématický, bez nejakých prekvapivých zvratov, dosť sa tu vsádza na romantickú notu a mladým hercom to aj ide a sekne ale čo je moc to je moc a časom to začne zbytočne brzdiť dej a práve hlavný zloduši tým pádom majú menší priestor, priestor ktorý mohli lepšie vystužiť rozsiahlejšou komunikáciou s Petrom Parkerom/ Spider-manom, lebo tie spoločné úseky z mladým Harrym Osbornom a Maxom/Elektrom boli veľmi intenzívne, vtiahli do deja, zaujali, bolo cítiť napätie, dokonca aj tie humorné frky tam sedeli, veru škoda že sa tvorcovia viac nearanžovali v tomto smere. Bonbónik boli opäť Spider-manové efektné premety, skoky, záchranné akcie, súperenie, komické vsuvky zo zachránenými, fakt delikatesa, dokonca aj pubertálny podtón a správanie postavy Spidermana sa dá zniesť, je to proste iná séria než od Raimiho ktorú mám len o niečo málo radšej než túto, ktorá má samozrejme čosi do seba, na záver Hans Zimmer je aktuálne najlepší skladateľ, opäť zložil úžasný heroický motív, je to hudobný klenot. /videl v kine 3D verziu: 80%/ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už u prvního dílu jsem si říkal, že Amazing Spiderman je neuvěřitelná zbytečnost. Na druhou stranu je tenhle Spiderman daleko bližší komiksu jako takovému a o to více je snad i zajímavější. Pravda, že na oba filmy jsem šel s nelibostí, ale na konci jsem byl vždy naplno uspokojen. Horší je u dvojky snad jen to, že je tu více momentů, u kterých zažijete dejavu oproti prvnímu. Hlavně tedy cokoliv s mladým Osbornem. Každopádně fakt, že tvůrci vsadili všechno na herce mě donutil k filmu usednout a přes dvě hodiny se kochat. Andrew Garfield je totiž fajn a Emma Stone s Felicity Jones jsou pro změnu super. Takže ať chcete nebo ne, zlobit se na tenhle restart prostě nemůžete. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Není červenomodrý pavouk jako červenomodrý pavouk. Mě ten Webbův baví mnohem víc než ten Raimiho, ale asi to bude pouze tím výrazně zdařilejším hláškováním v akci. V rodinném životě plném traumat jsou si totiž tito pavouci nápadně podobní a když jejich trýznivé utrpení srovnám s hádkami sousedů odposlechnutými přes otevřené okno, tak v tom nevidím výraznějšího rozdílu. Takže za mne bych příště prosil více akce, více pavučin, více hlášek a méně ztrácení času vnitřní rozpolceností, ať se konečně může Spiderman stát šerifem Nového Jorku a může slavnostně rozpustit NYPD. ()

Galerie (321)

Zajímavosti (51)

  • Felicia (Felicity Jones) má – v komiksu s podtitulem „Devět životů má Černá kočka!“ z roku 1979 – příjmení Hardy. Učila se gymnastiku a bojová umění, aby stala se zlodějkou a navázala tak na tradici svého otce. (spiderakhero)
  • Ve scéně, která se odehrává na Times Square, si můžeme všimnout loga společnosti Disney. (Dracconnis)
  • Zatímco první film byl pořízen digitálními kamerami, tentokrát se natáčelo na klasický 35mm film - což byl pravý opak běžného trendu při vzniku jiných úspěšných sérií. (NIRO)

Související novinky

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (více)

V Sony chystají další pavoučí spin-off

V Sony chystají další pavoučí spin-off

23.03.2017

Minulý týden jste se dozvěděli, že dostane vlastní film Spider-Manův protivník Venom, a teď tu máme další projekt, který má rozšířit nový pavoučí vesmír. Scenárista Chris Yost (Thor: Ragnarok) dostal… (více)

Venom se znovu chystá do kina

Venom se znovu chystá do kina

17.03.2017

Vesmírný symbiont, který „posedne" Spider-Mana a posléze se stane jeho velkou nemesis, už byl na velkém plátně dvakrát. V závěru pavoučí trilogie od Raimiho jste ho určitě viděli, na konci Amazing… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno