Reklama

Reklama

Amazing Spider-Man 2

  • USA The Amazing Spider-Man 2 (více)
Trailer 3
USA, 2014, 142 min (Special Edition: 165 min)

Být Spider-Manem (Andrew Garfield) je skvělé. Peter Parker nezná úžasnější pocit než se prohánět mezi mrakodrapy, být skutečným hrdinou a trávit čas s Gwen (Emma Stone). Být Spider-Manem ale má také svou cenu: jedině Spider-Man je schopen ochránit ostatní Newyorčany před pozoruhodnými padouchy, kteří město ohrožují. Když se na scéně objevuje Electro (Jamie Foxx), je Peter nucen čelit nepříteli, který je mnohem silnější než on sám. A když se vrací i jeho starý přítel Harry Osborn (Dane DeHaan), uvědomuje si Peter, že všechny jeho nepřátele něco spojuje: společnost OsCorp. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (1 128)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už u prvního dílu jsem si říkal, že Amazing Spiderman je neuvěřitelná zbytečnost. Na druhou stranu je tenhle Spiderman daleko bližší komiksu jako takovému a o to více je snad i zajímavější. Pravda, že na oba filmy jsem šel s nelibostí, ale na konci jsem byl vždy naplno uspokojen. Horší je u dvojky snad jen to, že je tu více momentů, u kterých zažijete dejavu oproti prvnímu. Hlavně tedy cokoliv s mladým Osbornem. Každopádně fakt, že tvůrci vsadili všechno na herce mě donutil k filmu usednout a přes dvě hodiny se kochat. Andrew Garfield je totiž fajn a Emma Stone s Felicity Jones jsou pro změnu super. Takže ať chcete nebo ne, zlobit se na tenhle restart prostě nemůžete. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Po osvěžujícím restartu série se filmový Spidey vrací k tomu, co jako plevel udusilo jeho předchozí inkarnaci - upřednostňování atrakcí před scénářem. Jsem názoru, že jsou pavoučí filmy nejsilnější, když kopírují charakter titulního hrdiny a jsou jednoduše chytré, lehkonohé a vtipné. Jednička takovou z větší části byla, ve dvojce na lehkonohost a vtip nezbývá moc času, jelikož je většinou komplikovaně blbá. Dívá se na to pěkně a Garfieldovi padne role líp než pavoučí kostým jeho stunt doublovi, ale co naplat - komiksové filmy se už dnes dělají poctivěji a líp.50% ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.0/10] | me: Totálne sa stotožňujem s názormi väčšiny userov: krásny vizuál a výborná muzika, no však dejovo prázdne a úplne bez života. Jediný dejovým svetlím bodikom filmu je úplny záver, ktorý ma prekvapil, inak to bol dosť nevýrazny Spider-man. [2,5*] You know what it is I love about being Spider-Man? Everything! ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

AMAZING SPIDER-MAN 2 si povýšenecké odsouzení, založené na srovnání s předchozími i očekávanými superhrdinskými dobrodružstvími, nezaslouží. Přece jenom je určen pro o něco mladší publikum a svým odklonem od poetiky temných komiksových adaptací dostatečně vyčnívá z daného produkčního cyklu. Neznamená to ale, že právě proto by měl být brán na lehkou váhu, protože je překvapivě vypravěčsky i významově nápaditý, aniž by pozbýval soudržnosti. Více v recenzi. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

No fůůůůůůůůůůj!!! Už dlouho mě film tak nenasr*l, od začátku do konce děs a hrůza. Garfield nesympatický pako, Stone nesympatická pipka, jejich love story otřesně nudná, nepřekvapivá, úplně NIČÍM zajímavá. Hlavní padouch Electro absolutní trapnej lulan, z jeho keců trapnost přímo kape, charizma nepobral ani co se za nehet malíčku vejde, jeho skutečně neděsivý vzezření světélkujícího ducha by se hodilo spíš do animáku pro děti 5 a méně. Film je strašně dlouhej, má nekonečně natahovanej konec plnej hnusný počítačový akce, kterou jsem celou odzívala, jediný co zaslouží body, byl hereckej projev Danea DeHaan, ten aspoň za něco stál, ač jeho příběh naplňoval klišoidní rovnici celýho filmu taky na 100%. Přesně ten typ tupýho filmu se spoustou digitální akce, kterej nesnáším. 1* z milosti. ()

Galerie (321)

Zajímavosti (51)

  • V 11. minutě filmu slyšíme, že Peter Parker (Andrew Garfield) má jako vyzvánění na mobilu znělku z kresleného seriálu Spider-Man (od r. 1967). (necisty)
  • Stan Lee si strihol cameo jedného z divákov pri odovzdávaní diplomov, kde ukazoval na Petra Parkera (Andrew Garfield) a povedal: "Toho odniekiaľ poznám". (Johnny_SVK)
  • Na konci filmu si při procházení temné postavy v tajném oddělení Oscorpu si můžeme všimnout křídel, která jsou později pozměněna a využita ve Spider-Man: Homecoming (2017). (GejmronCZ)

Související novinky

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (více)

V Sony chystají další pavoučí spin-off

V Sony chystají další pavoučí spin-off

23.03.2017

Minulý týden jste se dozvěděli, že dostane vlastní film Spider-Manův protivník Venom, a teď tu máme další projekt, který má rozšířit nový pavoučí vesmír. Scenárista Chris Yost (Thor: Ragnarok) dostal… (více)

Venom se znovu chystá do kina

Venom se znovu chystá do kina

17.03.2017

Vesmírný symbiont, který „posedne" Spider-Mana a posléze se stane jeho velkou nemesis, už byl na velkém plátně dvakrát. V závěru pavoučí trilogie od Raimiho jste ho určitě viděli, na konci Amazing… (více)

Reklama

Reklama