Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Největším úspěchem skupiny Strange Fruit byl festival Wishbeach 1978. Dvacet let poté se hráč na klávesy Tony rozhodne vzkřísit zašlou slávu a doplnit značně prořídlá konta tím, že uspořádají koncert. Tony zatím pracuje jako dealer kondomů na Ibize a jeho práce chce změnu. Zbývá už jen přesvědčit zbylé členy kapely. Baskytarista Les zase zahradničí, ale rád by se vrátil do starých dobrých časů. U zpěváka Raye to také nebude problém, protože ten uvítá možnost, jak se ztratit před svojí žárlivou manželkou a Brian, který hrával v kapele na kytaru, je určitě nenechá na holičkách. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (96)

Krissty 

všechny recenze uživatele

Bill Nighy je prostě machr přes hudební role a pro mě byl i v tomto filmu on ten hlavní a stěžejní, díky kterému to stálo za to! Byl vtipný, stylový a má nádherný hlas. Samozřejmě i ostatní představitelé byli vynikající, vyzdvihla bych například Stephena Rea, Jimmyho Naila nebo Juliet Aubrey. Všem jejich role sedly jako ulité! Děj je bezesporu zajímavý (alespoň tedy pro mě) a bavilo mě sledovat nálady, spory a celkově vztahy v rockové kapele, která se pokouší o comeback. Hudba je úžasná, herci jsou úžasní, příběh je úžasný. Já nemám co vytknout!! A ten Bill.. Musím se opakovat.. Předvedl opět něco fantastického! ()

gumolit 

všechny recenze uživatele

Anglický humor mi bol stále sympatický a hudba z Anglicka no povedzme si na rovinu samé legendárne kapely čiže je aj lepšia na celom kontimente?Pre mna určite nie.Čo sa týka filmu ten skromne inteligentý humor a hudbička k tomu tak proste nemohol som odolať.V podstate úplne neznámi herci no v dnešnej dobe Timothy Spall,Stephen Rea,Bill Nighy už predsa sa objavujú vo filmoch trošku častejšie než predtým.Fiktívna kapelka Strange Fruit je síce fiktívna,ale možno tak stále vypadá rozchod nejakých kapiel a potom ich zovuzrodenie človek si predstaví stále nejakých hrdinov rocku alebo metalu z Anglických končín a pousmeje, že určite tak to nejak vyzerá s návratom na scénu.Už dlho ma takto nepohladil nejaký film v podstate hudobný priam som sa zábaval.Kedže som tu v podstate všetko vyhodnotil nemožem inak len .... ()

Reklama

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Nesmírně vtipný hudební film o návratu jedné hardrockové sedmdesátkové kapely po 20 letech. Všelijakými životními neúspěchy, fobiemi a vůbec psychickými problémy i alkoholismem stíhaní padesátníci se snaží seč mohou zapadnout do měnící se hudební scény. O geniálním Billy Nighym jako frontmanovi kapely ani nebudu psát - to se musí vidět! Ani trochu přepálený happyend s cajdákem mě neodradil od nejvyššího hodnocení. Jistě se k tomuto filmu rád vrátím. ()

Renton

všechny recenze uživatele

Bývalí hudebníci, svého času úspěšní, po rozpadu ovšem zapadají do stereotypu všedního života. Ovšem blíží se festival a členové se začnou znovu dávat dohromady, aby ... a dál nevím, Markíza se z ničeho nic odmlčela a tak jsem nucen si tento dobře obsazený snímek, z kterého Británie přímo dýchá, sehnat jinde.. ()

SonG 

všechny recenze uživatele

Dost oldschoolová podívaná, která neztratí svou krásu ani po 13 letech po premiéře. Díval jsem se hlavně kvůli Billovi Nighymu, který mne zase moc potěšil, a dovolím si říct že předvedl excelentní výkon, přirovnal bych ho k výkonu z Pirátů na vlnách. Z filmu úplně dýchá atmosféra 70. let, ale dovolím se tvrdit, že v dnešních moderních dnech působí dosti omšele. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Velké davové scény z koncertních vystoupení se natáčely tak, že byl najat pouze 20 členný kompars představující fanoušky, který byl ve finální podobě digitálně upraven. (Lynette)
  • Pri názve filmu sa tvorcovia nechali inšpirovať piesňou od Paula Simona - Still Crazy After All These Years. (U_S_O)
  • Herec Hans Matheson doopravdy hraje ve filmu na kytaru, herec Timothy Spall se před počátkem natáčení učil krátkou dobu na bicí a herec Stephen Rea pouze předstíral hru na klávesy. (Lynette)

Reklama

Reklama