Reklama

Reklama

Americký zabiják mapuje vzestup Mitche Rappa (Dylan O'Brien), nováčka CIA pro „černé operace“, pod velením veterána studené války Stana Hurleyho (Michael Keaton). Společně mají za úkol vyšetřit vlnu na první pohled náhodných útoků na vojenské i civilní cíle. Když naleznou určitý vzorec, musí se vydat na misi s cílem zneškodnit tajemného agenta (Taylor Kitsch), jehož touha po osobní i profesionální pomstě může mít katastrofální následky. (Magic Box)

(více)

Recenze (244)

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak,obsazení tohodle filmu je hodně sporný.Kromě M.Keatona tady nikdo vyloženě hodnej pozornosti nehraje,a Scotta Adkinse si neužijete,protože z něj udělali chcípáka.Jinak ale po dlouhý době film z tohodle ranku,kde jsme pořád v akci,v terénu,minimum jednání u stolu v kanclu,a hlavně žádnej oslavnej hromovej potlesk na počest splněný mise.Takže se mi to líbilo moc,80%. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Když se zabíjelo, stálo to za to, když už nějaký zvrat, tak nebyl trapný a průhledný. Jasně, nic světoborného to rozhodně nebylo, ale na jednorázové pobavení to bohatě stačilo. Triky občas působily lacině, ale celkově to mělo spád a nápad, takže mě to i celou dobu bavilo. 75% ()

carly 

všechny recenze uživatele

Za normálnych okolností by som tento typ filmu ani neopľula. Ale Dylan.... A to, čím si prešiel kvôli filmu po fyzickej aj mentálnej stránke a ako preniesol postavu Mitcha Rappa na plátno je dychberúce. Samotná postava a jeho absolútna strata ľudskosti a hranie sa na osud, či boha, vyvoláva skôr zimomriavky. Ťažko sa pozerá na film, v ktorom nemáte komu fandiť. Asi od siedmej minúty som si priala, aby ich Taylor vyhodil všetkých do vzduchu. Ale po vizuálnej stránke to bolo fakt pekné. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Začátkem si mě to strašně získalo nejen protože je to dost aktuální téma, ale protože se to nebálo napálit drsnou a zároveň dojímavou akci hned tam kde měla být - na začátek. V průběhu to sice chvilkami celkem ztrácí dech, ale díky neohleděným tvářím, kvalitní akci včetně bojových scén a výborné hudbě, si mě to dokázalo udržet. ... GA Cinema ()

fugazi 

všechny recenze uživatele

Všude jsou teroristi, všude jsou agenti, je nutný všechny postřílet a přeprat, jinak vybouchne vesmír. Další naprosto zbytečná trapárna ... 3/10 ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo fakt strašný zklamání. Podle traileru jsem se těšila na úplně jinej film, než na čem jsem byla v kině. No a v tom kině jsem při koukání na tenhle film usnula. To myslím mluví za vše... A ten film je fakt kokotina s prominutím, určitě byste radioaktivní plutonium, ke kterýmu přiložíte dozimetr a hned vám to pípá na X metrů, tahali v batůžku na zádech, obalený jenom dřevěnou slámou, bez jakejchkoli následků... Mně většinou chyby v filmech až tak netankujou, jsou to prostě zfilmovaný pohádky/příběhy, no, ale některý kokotiny mě fakt dovedou vytočit. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Na začiatok sa dalo pozerať, od polovice sa to potopilo ako bomba vo filme. Logika povedala báj-báj. Repríza nehrozí. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Totálně nevyužitý Scott Adkins. Dylan O'Brien ne až tak dobrá castingová volba, ale i tak na jedno zkouknutí dobré béčko. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

A já si pořád nedokážu zařadit představitele hlavního hrdiny a on je to Maze Runner. Ty hustější vlasy mu slušely. Příjemné překvapení, vůbec jsem o existenci tohoto filmu nevěděl a vyklubal se z toho pohodový akčňák s fajn castingem. Lidi ohrnují nos, že to je slabá napodobenina Bourneho a já říkám, že už jen scéna, kdy se Mitch s řadovým padouchem přetahuje o kulomet, přičemž se z něj celou dobu střílí, rozstřelí při tom velké okno a průvan Mitchovi rozfouká vlasy, má větší koule, než celý Bourne. Jasně, že tam jsou některé scény přitažené za vlasy, ale v kterém akčňáku ne, že (i v tom "slavném" Bourneovi). Je to svižné a zabavilo. Úvodní scéna super. Klidně bych bral dvojku. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Už po prvních pár minutách jsem si začal upřímně vyčítat že jsem se stal svévolně pasažérem téhle posrané filmové tůry po churavých kognitivních horizontech tvůrců, při které si bohužel nelze nevšimnout do popředí sebevědomě zapíchnuté ústřední pomstichtivé péro, které kromě toho že má účes nad nímž lze jen několikrát otočit zprava doleva hlavou a velkoryse se jej pokusit zasadit někam do reality, u mě ztratilo všechen potenciální kredit už jen tím, že nebylo ochotné pro takovou jedinečnou roli nabrat trochu svalový hmoty poctivým hollywoodským tréningem (čili kvalitní tiramisu). Tbh už od začátku mě bylo docela jasný, že to nepůjde, ale snažil jsem se optimisticky probojovat až ke šišlajícímu Keatnovi, s nadějí ve vlastní chybu v úsudku, nicméně ta se nekonala. Špatné, nelze ()

griph 

všechny recenze uživatele

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ  Proč tak nízké hodnocení? Aspoň těch zkurvených sikzty persent si to kurva zaslouží, ne? ..Dyln ala fousač se k teroristům hodil vizážově, tudíž si myslím, že hlavní role k týpkovi, který se chce pomstít za svou snoubenku, byla dobře zvolena. Kýtan se zase trochu zasmál při kradení nehtíku od Tejlyho. Nějaká random Šiva, tam jen zavazela, jako dcerka nějakého araba, ale important fink, je přeci, aby to nebyla nuda.. a to nebyla! :) ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Co na to říct... Docela jsem se těšil, trailer lákal na akcí probitý náhled do dnešního světa protkaného nelítostným terorismem, ve finále je ale na celém filmu nejlepší pokoukání na O’Brienovu přítelkyni a kradenou Alfu, se kterou pěkně probrázdí římské ulice. Jinak je to další prachobyčejný akčňák, u jehož druhého sledování bych se pekelně nudil. Doufám, že jednou přijde záležitost, která jeden z nejhrozivějších globálních problémů současnosti vyobrazí mnohem patřičněji a koukatelněji. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Myslím, že nebudem ďaleko od pravdy, keď prehlásim, že väčšine z nás utkvie na dlhší čas v pamäti len úvodná scéna na pláži. To, čo totiž príde po nej, sa dá pomerne dobre opísať prirovnaním k školskej jedálni, v ktorej zmorená kuchárka poobede zhrnie všetky nedojedené chody do jednej veľkej, nesúrodej masy. Hoci by sa v nej nepochybne našlo aj niečo, čo by samo osebe mohlo byť zaujímavé, výsledkom je napokon iba nezáživný magľajz, na ktorom si bez ohľadu na to, či už práve narážam na jedlo, alebo tento film, môže skutočne pochutnať len niekto, kto si zvykne mimovoľne cvrknúť pri stožiari s vlajkou USA. Výslednému dojmu z Amerického zabijaka navyše príliš nepomáha ani jeden z najdôležitejších faktorov každého filmu - hlavný hrdina. Dylan O'Brien je možno sympaťák a herecky sa tiež nestratí, no v takejto úlohe by ktokoľvek s podobnou telesnou konštrukciou pôsobil prinajmenšom komickým dojmom. (40%) ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ja neviem, To obsadenie mi neprišlo ako najlepší nápad. Nikomu sa tam nedalo nič veriť. Plus ešte nejaké chyby. Ale na druhej strane je to celkom solídny akčnák, ktorý sa tak trochu vyčnieva z radu. Dobrá akcie, fajn súboje, minimum prestojov, veľa prestreliek. A Adkins zase iba štek a ani nohu nepodvihal. zatial dám tak ako dám, uvidím po opadnutí emócií. 4 z 5 ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

V lehkém nadprůměru vyplněná šablona akčního thrilleru, ve kterém mě více bavila první polovina. Od Zachraňte vojína Ryana nejlepší úvodní plážová scéna, byť ne válečná. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Slušně natočené, ale nijak oslňující. Myslím, že za pár dní na tenhle film zapomenu. O´Brian je jako agent dost nevěrohodný, takovej vychrtlík co likviduje ostřílený agenty. Zvlášť při jeho souboji s Adkinsem jsem se musel smát. Jinak zápletka klasická a tisíckrát ohraná. Kdyby to nebylo slušně natočené a nemělo to spád, dal bych horší hodnocení. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Z konce studené války se k nám propadlo angažované, rádoby akutní, až úsměvně typizované akční béčko. Ono hrát v něm Van Damme, Seagal či Lundgren, možná by dopadlo lépe, než s takovým zaměnitelným "noname" hezounkem. Zcela nemoderní (a úplně mimo) teroristický komplot o krádeži ruského plutonia se tvářil jen a jen vážně, takže po chvíli z něj bolel mozek. Ke konci aspoň celkem šlapala akce. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Ani neviem čo ma doviedlo k tmouto filmovému počinu, ktorý je úzko naviazaný na spisovateľa vynikajúcich špionážnych thrillerov Vinceho Flynna. Ten by sa v hrobe obracal keby videl akého promiskuitného adolescentného debilka obsadili do hlavnej úlohy. Veď Dylanovi O'Brienovi sa nedá veriť absolútne nič, celé jeho herecké umenie je postavené na adult teenege kktinách kde si získal niekoľko nadržaných detských faniniek. Po labyrinte, ktorý zahral úplne na hovno mi posral ďalší celkom sľubne vyzerajúci film. Samotný film sa pri tom rozbieha brutálne, keď hneď v úvode teroristi rozforsujú pláž plnú ľudí ako sa hovorí "V mene Alaha". Tam vzniká aj celkový motív celého filmu ktorým je pomsta. A potom už nastupuje gíčové klišé kedy debilko nastúpi na tajný vícvik do CIA a urobia z neho ničivé monštrum a postracha všetkých bradatých turbanistov v celej Ázii a Afrike. Dokonalé herectvo Keatona a Kitscha je zabité nevýrazným výkonom Dylana O'Briena, ktorý je tak nepresvedčivý, že mu neverím ani jednu akčnú scénu. Skutočne by filmu prospelo keby sa hlavný hrdina a hlavný záporák prehodili. Potom by mi nevdadil ani ten sladučký Happy End. 36% ()

Související novinky

Michael Keaton vs. třetí světová válka

Michael Keaton vs. třetí světová válka

10.03.2016

Poslední dva ročníky Oscarů měli jasného vítěze - Michaela Keatona. Hvězda Burtonových Batmanů sice neurvala žádnou sošku, objevila se ale v Birdmanovi i ve Spotlightu, tedy v obou vítězných filmech.… (více)

Válečník z Asgardu americkým zabijákem

Válečník z Asgardu americkým zabijákem

15.10.2012

Chris Hemsworth právě máchá kladivem na placu Thor: The Dark World a pomalu se připravuje na Spielbergovu Robopocalypse. A pak se možná upíše další možné filmové sérii. Akční špionážní thriller… (více)

Reklama

Reklama