Reklama

Reklama

Klauni

Trailer 5

VOD (1)

Obsahy(1)

Na počátku kariéry vytvořili OSKAR, MAX a VIKTOR klaunskou skupinu Busters. Jejich klauniády představovaly ostrůvky svobody uprostřed nehybné bažiny rezignace v komunistickém režimu bývalého Československa. Pak se však mezi třemi klauny cosi vážného odehrálo. Jak se ukáže, národem milovaní klauni se mezi sebou nedokážou vystát. Nyní se Oskar vrací po třiceti letech z emigrace, aby v Praze uzavřel svoji uměleckou kariéru. Setkání s bývalými přáteli vede k nevyhnutelné vzájemné konfrontaci. Osud jim tak nabízí ještě jednu šanci, jak to naposledy pořádně roztočit. I po třiceti letech otázka zůstává stále stejná: Kdo se bude smát naposled? (Falcon)

(více)

Diskuze

totalpunk

totalpunk (hodnocení, recenze)

Páčila sa mi kamera...ten prechod cez okno a aj v tom aute ako tam Lábus jedol a na knci tej scény ako prešla kwmera cez okienko.

D.Moore

D.Moore (hodnocení, recenze)

Jaroslaf

Jedenadvacátého listopadu. Pánové Kaiser a Lábus sice nepřijeli, zato třeba Boris Hybner... Samozřejmě, že v Praze byla delegace nejpočetnější, to bych čekal. Více asi najdeš tady.

Jaroslaf

Jaroslaf (hodnocení, recenze)

D.Moore

nojo ale kolikátého? Já byl 27.11 v praze například a myslel jsem že je to nejvíc brzy, páč se jí účastnil i Lábus a spol. 

na příspěvěk reagoval D.Moore

Jaroslaf

Jaroslaf (hodnocení, recenze)

Mohu se zeptat jaktože toliko lidí vidělo snímek již před oficiální předpremiérou a kde a jak se k němu dostali? Těšil jsem se, že budu jeden z prvních, kdo film na předpremiéře uvidí, a ouha, tady byly komenty už od 22.11. .) 

na příspěvěk reagoval D.Moore

mrsin

mrsin (hodnocení, recenze)

Doufal jsem, že Klauni dostanou víc procent. Uvidíme, jak se hodnocení vyvine po datu oficiálních premiér....

sator

sator (hodnocení, recenze)

Snímek Klauni je moje osobní rozloučení s kariérou, říká Boris Hybner

19. listopadu 2013  12:48

Česká legenda pantomimy Boris Hybner přiznává, že bere film Klauni jako osobní rozlučku s kariérou. Snímkem chce ale hlavně upozornit na klaunérství obecně, kterému zatím pořádný zářez v české filmografii chybí.

Dalších 9 fotografií v galerii

Boris Hybner vytvořil pro film Klauni námět. Ilustrační foto | foto: Lenka Hatašová , iDNES.cz

Film Klauni, příběh o legendárním triu, které se znovu setkává po letech, vstoupí do kin koncem listopadu. V hlavních rolích se objeví Oldřich Kaiser, Jiří Lábus a francouzský herec Didier Flamand. Snímek natočil Viktor Tauš podle námětu mimské legendy Borise Hybnera. Ten by snímkem rád upozornil na krásu  klaunského řemesla.

Co přesně jste chtěl divákům ukázat?
Já si nevzpomínám, že by v české kinematografii existoval film, který by vyprávěl o klaunském řemesle. Mne prostě zajímá humor jako každého melancholika. Učil jsem ho na akademii, kde jsem vedl katedru klaunerie, pantomimy a grotesky. A tak jsem chtěl, aby se klauni objevili na plátně.

Naposledy to bylo myslím ve francouzském filmu Na shledanou, pane Grocku, a to už je zatraceně dlouho. I když je pravda, že se klauni čas od času někde objevili. Třeba ve snímku Cirkus bude! úžasně hráli Lubomír Lipský nebo Miloš Kopecký.

Fotogalerie

Zobrazit fotogalerii

Ve filmu se znovu setkává trojice mimů, která si vyříkává staré křivdy. Inspiroval jste se reálnými postavami?
Spíš jsem stvořil takovou esenci z mnoha mých kolegů, z každého jsem si vzal něco. Samozřejmě, my jsme taky jeden čas tvořili trojici s Ctiborem Turbou a Bolkem Polívkou, ale autobiografického tam není nic.

Akorát klaun, kterého hraje Oldřich Kaiser, má stejnou nemoc, která navštívila mne. Já mám stomii a vím, že to mužský těžce nesou. Do toho  naše hrdost nebo ješitnost... Film je proto pro všechny, které nemoc potkala a potká.

Já dokonce jezdím s firmou, která vyrábí zdravotnické pomůcky. Jednou za rok navštěvuje svoje pacienty, já si tam ze sebe a z toho všeho dělám srandu a oni to ode mne velmi vděčně přijímají, protože jsem jedním z nich.

Takže snímkem chcete i vyjádřit to, co zprostředkováváte lidem na setkáních.
Ano. Ale pro Klauny to není tak důležité, hlavně jsou v nich skvělí herci. Když máte ve filmu takového kanona, jako je Oldřich Kaiser, tak mu musíte dopřát, aby zazářil tím, co umí. Už měl mít natočených desítky svých komedií, takový má komický temperament. Klaunské řemeslo je atraktivní a tak složité a těžké, že jsem si říkal, že by prostě takový biják měl vzniknout.

A je to taky osobní rozloučení s kariérou, i když se jako klaun snažím dál fungovat. Jakmile člověk začne být soukromá osoba, tak ho kulturní prostředí vyvrhne.

Máte ten pocit?
Mám. Právě proto natočil Fellini příběh o klaunovi, který sedí za oknem, kouká, čeká a nikdo nevolá, nikdo ho nepotřebuje. Možná to není ani věkem, možná, že má jen náš svět sníženou citlivost.

Zdroj: http://kultura.idnes.cz/rozhovor-boris-hybner-069-/divadlo.aspx?c=A131119_120317_divadlo_ts

PepeKal

PepeKal (hodnocení, recenze)

Viděno včera v Olomouci. Hereckej koncert. škoda, že ještě nejde bodovat, chtěl bych být první, kdo tomuhle filmu dá 5 hvězd, podle reakcí lidí kolem mně určitě nebudu sám.

Angelic-77

Angelic-77 (hodnocení, recenze)

Nevzpomínám si, kdy naposledy mě nějaký trailer na český film tak moc otravoval, jako právě tenhle. Počkat, možná to byly Něžné vlny, o kterých jsem si do poslední chvíle myslel, že se jedná o upoutávku na Babovřesky 2. Možná pošlu do sítě multikin Cinestar nabídku, zda by nebylo možné za nějaký příplatek, mám takovou představu, že by to mohlo být z mé strany dokonce  v řádech stokorun, nepouštět trailery na zbytečné a trapné (=čti české) filmy.

Vorys

Vorys (hodnocení, recenze)

Ištván87

tak ve mně trailer třeba evokuje nečeský evropský film. takovou francouzskou komedii, konverzačku s dobrými hereckými výkony.

benyz

benyz (hodnocení, recenze)

Po předpremiéře pocity smíšené. Linie Viktora a Maxe (Lábus s Kaiserem) se sice rozjížděla pomalu, ale celkově mě upoutala více, než linie Oskara (Flamand), která mě nechávala naprosto chladným. Vyzdvihl bych herecký výkon Kaisera, který v druhé části filmu exceluje a výkon maskérů, kteří se na Lábusovi pěkně vyřádili.

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Co se komu líbilo na tom traileru? Mě přišel, jako kdyby tvůrci byli absolutně sjetí. Třeba bude film dobrý, ale nějak mi přišlo, že zapomněli, že po shlédnutí traileru by měl divák chtít na film opravdu zajít.

na příspěvěk reagoval Vorys

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

Trailer dokonce navnadil, i když trošku strach zůstává při pohledu na stopáž.

ClimbVibe

ClimbVibe (hodnocení, recenze)

Trailery jsou hodně nic neříkající. Alespoň náčrtek o čem to vlastně bude by neškodil.

Související novinky

21. Český lev - nominuj svého favorita!

21. Český lev - nominuj svého favorita!

22.01.2014

Česká filmová a televizní akademie vyhlásila nominace na 21. ročník výročních cen Český lev. Vybírala z 29 celovečerních hraných a animovaných filmů a 17 celovečerních dokumentů, uvedených do… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama