Reklama

Reklama

Temný případ - Série 3

(série)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2019, 8 h 11 min (Minutáž: 55–76 min)

Tvůrci:

Nic Pizzolatto

Hrají:

Mahershala Ali, Stephen Dorff, Carmen Ejogo, Scoot McNairy, Ray Fisher, Sarah Gadon, Michael Greyeyes, Mamie Gummer, Emily Nelson, Jon Tenney, Rhys Wakefield (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Oceňovaný seriál Temný případ se vrací na HBO se třetí řadou, která se točí kolem nové kauzy a pyšní se impozantním hereckým obsazením. Mahershala Ali ztvárňuje postavu vysloužilého detektiva Waynea Hayse, který je už pětatřicet let sžírán případem zmizení dvanáctiletého chlapce a jeho desetileté sestry, k němuž došlo v arkansaském městečku West Finger. Zatímco stárnoucí Hays, jemuž začíná selhávat paměť, prochází podrobnosti svého vyšetřování s producentem dokumentu o tomto skutečném zločinu, je nám umožněno nahlédnout nejen pod pokličku případu, ale i Haysovy minulosti. Sledujeme události v roce 1980, kdy došlo k vraždě, a v roce 1990, kdy šokující objev znovu vyvolal o tento děsivý případ zájem. Skrze vzpomínky poznáváme klíčové postavy jako jsou Roland West (Stephen Dorff), Wayneův partner v době vraždy, učitelka a spisovatelka Amelia Reardonová (Carmen Ejogová), stejně jako okresní úředníci, agenti FBI, členové rodiny a podezřelí. Každá z osmi epizod poodkrývá další kousek skládačky toho, co se oné osudné noci v roce 1980 stalo, a zároveň odhaluje, jak tato událost ovlivnila tolika lidem život. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (219)

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„CO KDYŽ NÁS NĚKDO CHYTÍ?“… „JSME STAŘÍ A ZMATENÍ!“… /// Návrat ke kořenům… budiž. Jednička byla opěvovaná, takže se to samo nabízelo. Teď jen příběh… - není tak špatnej. Takže spolu s „vohraným“ tempem … nakonec dojdou všichni ke zjištění, že i těch „jen“ osm dílů je vlastně moc. Úplně nejvíc z toho číší síla parťáctví. Temnota duše? Ano, ale až na konec. Dávám 3*! Nevodhadnutá dýlka a finále, který nevyrazí dech! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mým znakem je modrá spirála. 2.) Mám svůj nevyřešeném případ. 3.) Thx za titule „need4seed“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakožto člověka, který si druhou řadu velmi užil, mě trošku zklamalo, že se poněkud zpátečnicky vrátili ke způsobu vyprávění z první série, ale chápu, že to po neúspěchu předchozí řady muselo být produkční peklo a byl jsem rád, že se True Detective vrátil, navíc s Alim. Jenomže, HBO odvysílalo první dva díly za sebou, hned po prvním jsem měl chuť si dát další, a tím to skončilo. Dál se to neskutečně táhlo, scénař a zvraty (ani v posledním díle) mě nikterak nebavily ani nepřekvapily a do druhé půlky série jsem se musel vyloženě nutit. Nejen z mé zásady dokoukávání, ale ten příběh prostě chtěl uzavřít. Až na dva díly, kde jsem se poměrně dobře bavil, velké zklamání, po tomto už čtvrtou řadu nechci (a vzhledem ke sledovanosti jí nejspíš nedostane nikdo; disclaimer, nakonec to trvalo pět let). ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborné, tato série se téměř vyrovná a někdy i předčí první řadu. Ali podává neuvěřitelný výkon a to ve všech třech časových rovinách neustále se prolínající s tím, že Deacon Frost Stephen Dorff mu není rozhos e ostudou a strašně rád jsem ho zase někde viděl... Návrat k tomuto seriálu byl radostí a já si to užil, výborná detektivka ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá série byla tak lehce nadprůměrná, děj a zápletka zajímavé, stejně tak herci a i střídání 3 různých časů. Mělo to bohužel pár slabších míst a ke konci jsme sice dostali rozuzlení příběhu a vysvětlení, ale chyběl mi tam nějaký takový ten moment, u kterého si divák řekne wtf just happened. Nevím no, znova bych si to už asi nedal a že by mě to nějak moc nadchlo,to ne... 3.5/5 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak predovšetkým, tretia séria True Detective nie je o nič slabšia ako predošlé dve, akurát obsahuje niekoľko nedostatkov, ktoré mi nedovolia ohodnotiť ju plným počtom hviezdičiek. Nedostatkov týkajúcich sa logiky, nesofistikovaného posúvania deja a očakávaných point. Pizzolatto scenárista má svoje slabé miesta a potom tie neskutočne silné, ktorými to dokáže kompenzovať. Napríklad je takmer zázrak, ako výborne funguje záverečná epizóda, aj keď to “šokujúce” rozuzlenie proste uhádnete, sklame vás a ešte k tomu je tá flashbacková scéna vlastne vcelku trápne zrežírovaná. Pretože 20 minút, čo príde, keď už by mal byť koniec, tie s vami proste zamávajú, a to raz, potom znovu, a potom zas, uprostred titulkovej sekvencie - piatej časovej roviny filmu. A nechajú vás zamyslene pozerať na tmavý monitor. 90% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Začátek třetí série připomíná případ tzv. Trojky ze Západního Memphisu (West Memphis Three). Podobnost je v počtu podezřelých, jejich věku, náklonnosti k tvrdé muzice, dětech jako obětech zločinu i místu (Arkansas). Další průběh seriálu se od tohoto případu liší. (.se)
  • Hodiny ve výslechové místnosti měly fungovat, ale v průběhu výslechu je skriptka pro jistotu zastavila na 8:40. Tento čas ukazují minimálně 2 minuty. (klukluka)

Reklama

Reklama