Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (966)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

V hlavě se mi míhá těch pár nesouvislých scén,které jsem viděla všelijak,jen ne za sebou tak,jak měly být.Přišla jsem na návštěvu za svojí pětiletou sestrou,té to zrovna běželo na DVD a děj byl někde v půlce.Přišla jsem podruhé a zrovna si to pouštěla od začátku..Takže tak.Moc si nepamatuju,ale když je z toho dítě takhle unešené,že má doma všechno s Burákem a McQueenem,je to určitě fajn a pocit mi z toho zůstal dobrý:) ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Úvod definuju jako lehce roztříštěný, možná moc přemotivovaný, trvalo mi tak tu půlhodinu než jsem chytil tu správnou diváckou slinu. Film posléze nabere na maximálních otáčkách a úplně si mě získal - ať už tou proměnou, kterou Blesk McQueen prodělal, špičkovým animačním zpracováním nebo nekonečným množstvím gagů či nejrůznějších odkazů(float like a Cadillac, sting like a Beemer, Michael Schumacher a jeho voice cameo). Jestliže mám vypíchnout nejhezčí a nejsilnější scény, tak zmíním romantickou projížďku Bleska a Sally, při které kamera opisuje neskutečnou trajektorii a ze scény rozhodně tryskají emoce nebo závěrečný závod, kdy konečně dochází vlivem změny Bleskových životních hodnot ke zpětné vazbě. Hlasy všech zúčastněných herců seděly skvěle. Škoda toho jaksi chaotického úvodu, jinak mohlo být moje hodnocení nejvyšší, film jsem si opravdu užil. 120 miliónů dolarů(rozpočet)/462 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Tak od tohoto animaku jsem nedokazal ani na vterinu spustit oci, coz se mi nestalo ani u prvotridnich Uzasnaku. Od zacatku do konce nadupane, tedy aspon pro lidi, co maji jeste trochu toho detskeho blaznovstvi a fantazie v tele a vyznaji se minimalne v americkych realiich - to ovsem neznamena, ze si tento film nevychutnaji ani ostatni ci deti... Luigi s Guidem rock! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Fajnová zábavička pre malých, no nenudia sa pri tom ani ty veľký.Tento rodinný športový animák o autách obsahuje toľko nápadov, sympatické postavy, ktoré dobre vyzerajú a s ktorými sa nenudíte, pretože je s nimi sranda, dobrý dej, ktorý je zabalený do peknej 3D animácie atď. Proste klasický dobra Disneyovsko-Pixarovská zábava. 85% - 4* ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděla poprvé, byla jsem nadšená a hrozně se mi to líbilo. Po několika zhlédnutí mé nadšení trochu opustilo, ale opravdu jen trochu. Stojím si za tím, že je to velmi kvalitní animák, s naprosto dokonale propracovanou animací i do těch nejmenších detailů (např. moucha-auta, jsou naprosto úžasní). Čas od času se na to ráda podívám. 4* Zábava s troubením na traktory je fakt řachanda. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (75)

  • Navzdory tomu, že v Pixaru už měli čtyřnásobně rychlejší počítače než při tvorbě Úžasňákových (2004), vyrenderování každého políčka filmu trvalo v průměru 17 hodin. (imro)
  • Tvůrci filmu navštívili zrušenou dálnici Route 66, odkud si pro inspiraci přivezli více než deset tisíc fotek a vzorky půdy i betonu. (Folky)
  • Modré auto pretekára Kinga je spravené podľa auta Plymouth Superbird, na ktorom jazdil Richard Lee Petty - 7násobný majster NASCAR, prezývaný aj ako "King". (frxXx)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama