Reklama

Reklama

Šest cizích lidí ve vězení budoucnosti, které tvoří nekonečná řada vzájemně propojených cel ve tvaru kostky. Psycholožka, policista, profesionální zloděj a dospělý autista netuší, kde jsou a jak se tam dostali. Ale brzy zjistí, že každý z nich má schopnosti, které jim mohou pomoci k úniku. Napětí však vyvolává konflikty a jejich společné úsilí dostává trhliny. Přežijí, jen když odloží stranou vzájemnou nevraživost a začnou spolupracovat. Je to jediná cesta ke svobodě. Spojí své síly nebo zahynou? Kdo se dostane ven? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (676)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších hororů poslední doby! Film, který má konečně tu pravou nehty-okusující atmosféru a v některých hutných scénách absolutně nedýcháte. Konec je nečekaný a navíc hlavní hajzl v podání Mauricea Dean Winta je tím největším grázlem hororového svatostánku. Tohle jsem rozcházel hodně dlouho. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Matematika mě děsí. Příklady typu "jede-li vlak určitou rychlostí a bába s trakařem jinou rychlostí, jaké je rodné číslo strojvůdce?" mě v dětství budily ze sna. Kostka zhmotnila mou představu pekla. Být zavřený v šestibokém tělese a unikat z něj jen na základě znalosti matematických zákonitostí by se možná líbilo úchylnému geometrovi. Já bych rezignovaně spáchal harakiri logaritmickým pravítkem nebo bych se strachy odmocnil. Děsivý film. 80% ()

Reklama

Okara 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou snad v každém mysteriózním filmu/seriálu snad prostě musí figurovat čísla. Kostka mi připomíná jistou formu prequelu Sawčka, možná dokonce originálnější. Naprosto perfektní nápad a mysteriozní a tak dokonale zpracované prostředí Kostky, až jsem koukal, to se opravdu povedlo. A ještě je navrch okrášleno místy psychedelickou hudbou a rozličnými charaktery. Obrovským mínusem tohoto snímku jsou herci, když by Natali šáhl po hercích jinam a povedlo se mu to, měli bychom jistě tu čest s jedním z nejpovedenějších hororů. Postavy samozřejmě vedou místy naprosto nepodstatné až trapné dialogy, z čehož plyne další mínus, špatný scénář. Taky mi trošku vadila nízká úmrtnost, z potenciálů místností se určitě dalo vymáčknout víc, snad se toho dočkám v dalších dvou pokračování. A pár nelogičností, tak obrovskou budovu by se pravděpodobně nepodařilo skrýt, já osobně bych nikdy nelezl první nebo závěr samotný. Ale i přes těchto pár záporů jsem byl mile překvapen a v žebříčku mých TOP mysteráků se Kostka vyhoupla celkem vysoko. Změna: Zpětně, když si zrekapituluji dojem z filmu, zvyšuji hodnocení o jednu hvězdičku, i přes mnoho záporů ve mně zkrátka zanechal silnější zážitek, než jsem čekal. 90% ()

chezush 

všechny recenze uživatele

Film má zajímavou myšlenku a dobrý námět, ale mohl být natočen mnohem lepším způsobem, takže ve finále je výsledek zklamáním. Možná za to může ten mizerný výkon herců, nebo scénář, nevím. Film se snaží být chytrý, ale prostě není a příběh nemá začátek ani konec. Když to všechno shrnu, tak je to průměrný film, který stačí vidět jen jednou. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Celkem psycho film odehrávající se na rozměrech 4x4 metrů. Opravdu hodně dobře natočené. Stísněná atmosféra na vás celou dobu působí a vy stejně jako hrdinové nevíte, kudy ven. Film je hodně psychologický a žádná postava neví, komu může věřit. Společnými silami se snaží dostat ven napříč pastmi, kterými se je kostka snaží zabít. Dá se ale tento vraždící stroj vůbec opustit? "Jsou to prvočísla." ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Náklady na výrobu byly 365 tisíc kanadských dolarů. (NIRO)
  • V jedné ze scén se Leaven (Nicole de Boer) Kazana (Andrew Miller) zeptá, kolik dělitelů má číslo 30, načež dostane odpověd, že 3. Přestože je odpověd ve snímku považována za správnou, ve skutečnosti má dělitelů 7. (hendrich6)
  • V kocke by sa podľa prepočtov malo nachádzať 17 576 miestností. (Raccoon.city)

Související novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Reklama

Reklama