Reklama

Reklama

Šest cizích lidí ve vězení budoucnosti, které tvoří nekonečná řada vzájemně propojených cel ve tvaru kostky. Psycholožka, policista, profesionální zloděj a dospělý autista netuší, kde jsou a jak se tam dostali. Ale brzy zjistí, že každý z nich má schopnosti, které jim mohou pomoci k úniku. Napětí však vyvolává konflikty a jejich společné úsilí dostává trhliny. Přežijí, jen když odloží stranou vzájemnou nevraživost a začnou spolupracovat. Je to jediná cesta ke svobodě. Spojí své síly nebo zahynou? Kdo se dostane ven? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (676)

choze 

všechny recenze uživatele

Kostka je pochmurné, klaustrofobické a dusné vězení, do kterého jste zavřeni s postavami a spolu s nimi vás až do konce bude dráždit nastolená hromada k paranoie svádějících záhad, co je Kostka vlastně zač, jak a proč jste se v ní ocitli a je-li jaká cesta ven. Chytrý námět i scénář s dobře napsanými postavami a dialogy i solidní dávkou napětí a zvratů, vizuálně i zvukově pozoruhodná lokace, hustá atmosféra a slušní neznámí herci. Pasti jsou oproti dvojce primitivní, ale ta úvodní a "místnost ticha" jsou parádní. Minimalistický klenot. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

mnohokrát už tu padly výrazy jako originální, zajímavý, nápaditý a klaustrofobický - takže nezbývá než to opět v kostce zopakovat. ono se k tomu ani nedá nic moc jiného vymýšlet, tenhle snímek je opravdu něčím výjimečný. ale bohužel má pár hluchých míst, charaktery by mohly být vykresleny více, prostředí je (zřejmě schválně) hodně chudé, konec mi přišel trochu nedotažený. škoda. 60% ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 9/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +scénář, námět, atmosféra -levnější provedení, některé logické nesouvyslosti/// Poprvé jsem film viděl asi před 5ti lety a byl jsem dost šokován. Napodruhé se sice vytrácí moment překvapení, ale přesto jsem si tento horor dost vychutnal. Dnes mohu namítat snad jen to, že film neoplívá větším rozpočtem (možná v tomto směru bude Kostka 0 lepší), tímpadém lepšími efekty, známějšími herci a rovněž pikantních smrtí tam mohlo být více. Přesto atmosféra tento film hodně zachraňuje a pokud jste jej ještě neviděli, rychle tak učiňte. O konci se moc rozepisovat nebudu. Prostě doufám, že prequel nám mnohé vysvětlí. 666 464 747/// Celkem 77%/// ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Napínavé hodně a bavilo mě to, ale ten konec to tak zazdil. V SAW jsou malinko lépe vykreslené postavy, ale to mi tak nevadilo, jenže závěrečných 15-20 minut je to akční šílenost, ten policajt už byl moc přehnaný. Fakt, že najednou začal ovládat prvočísla a dohnal je bych ještě omluvil, protože třeba je prostě slyšel, ale to jak přišel tak potichu, že si nikdo ze tří lidí nevšimli, že jde k matematičce zakrvácený mohutný policajt s tyčí v ruce..noo. Do místnosti ticha to byla bomba a tam dosáhla vrcholu, pak ale volný pád.... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je hrozně těžký hodnotit tenhle film, protože nápad jako takový má hodně solidní, ale štve mě na tom jedna věc, že celou dobu se ke mně film chová jako kdybych i já byl v oné kostce a přitom toho chci vědět víc než jenom člověk, kterej se zrovna pohybuje v kosce, což je docela problém a bude mě to štvát celý film. Autoři se s tím ale příliš nesrali a prostě a jednoduše nechali film ležet na samotném konceptu kostky, ve kterém se prakticky nic neděje a točí se to stále dokola kolem jedné a té samé věci. Nic světoborného, popravdě. Ten nápad je hrozně nedotáhnutý a to je co říct, protože na něj dokázali tvůrci zlanařit další dva díly, který jsou prakticky o tom samým, akorát mají vždycky jiný konec. Takže je vidět že z nápadu se dá dobře těžit jak z vaření vody tak hlavně penízky tečou určitě dobře. Klaustrofobická atmosféra totiž musí skvěle fungovat, ale pár chyb a hlavně v závěru tohoto filmu mi nedaly spát a víc jak tři hvězdy si určitě nezaslouží. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • V jednom z raných konceptů scénáře najdou postavy podivnou mimozemskou potravu. Tato myšlenka byla později zamítnuta, aby nebylo jasné, kdo je za kostku zodpovědný. (Piggsy)
  • Náklady na výrobu byly 365 tisíc kanadských dolarů. (NIRO)
  • Film se natáčel ve studiích Wallace Avenue Studios v Torontu v kanadském Ontariu. (rafix)

Související novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Reklama

Reklama