Reklama

Reklama

Panenky

Trailer

Na dnes již žánrovou klasiku Re-Animátora navázal v roce 1987 uznávaný hororový režisér Stuart Gordon snímkem, po jehož zhlédnutí se navždy budete všem hračkářstvím vyhýbat velkým obloukem a šklebivá Chuckie vám přijde jako ten nejnevinnější tvor na světě.  Hlavní hrdinkou hrůzných Panenek je mladá dívka Judy, která musí trávit prázdniny se svým tupým a vulgárním otcem Davidem a nesnášenlivou nevlastní matkou Rosemary. A právě tato nesourodá trojice je během temné a bouřlivé noci nucena zastavit na odlehlé silnici, opustit porouchané auto a hledat místo, kde by bylo možné přespat a zavolat si pro pomoc. V jejich hledáčku nakonec spočine stará vila, obývaná postaršími přívětivými manželi Hartwickeovými, kteří neváhají nabídnout záchrannou ruku. Jenže to, že je v domě výrobce panenek a jeho choti útulno, zdaleka neznamená, že je tu také bezpečno. Obyvatelstvo rezidence je totiž mnohem početnější, než by se mohlo zdát. A rozhodně má daleko k přátelskosti. Již brzy hračky oživnou a budou chtít jediné. Zabíjet. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pokud vás nepřesvědčili o své "nevinnosti" zrzavý klouček Chucky a démonem posedlá Dolly, třeba to dokážou tyhle hravé Panenky. Příjemná oddychovka od Stuarta Gordona se nese v té nejlepší tradici druhé poloviny osmdesátek, kdy se do hororového žánru vkradli malí caparti a všudypřítomný humor. Oproti Re-animátoru se tu krví trošku šetří, ale kompenzuje nám to docela strašidelnou atmosférou domu, který má víc očí, než kdejaký pražský důchoďák. Loutky jsou po většinu času jako živé a při zabíjení jim nechybí fantazie. Pro mě rozhodně lepší kousek, než první díl ze slavnější loutkářské série Puppet Master. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Přemýšleli jste někdy o tom, proč nemáme Kena podle Teda Bundyho, nebo Barbie Bathoryovou? Yuzna s Gordonem asi ano. Takže nám naservírovali příběh z baráku, kam si hajzlík Chuckie jezdí oddáchnout mezi jednotlivými díly Dětské hry. Pokud nejste děcko, nebo lehce zaostalý dospělý, nelze nocleh v tomto zařízení doporučit. ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Uletené hororové béčko s vraždiacimi bábikami v jednom zatuchlom starom dome. Navyše vcelku dobre obsadené síce neznámymi ale presvedčivými hercami. Zopár slušných gore scén, masiek a nezabudnuteľné bubnovanie na popravu si odomňa 75% zaslúži. Navyše vďaka krátkej minutáži film veľmi rýchlo ubehne. Dobre odvedená práca aj po stránke réžie ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Horory s vraždiacimi hračkami moc nemusím, ale toto sa mi páčilo veľmi. Zo začiatku padajú hlavne dobré hlášky a vynikajúce dialógy na úrovni Tarantína. Potom prichádza vynikajúca atmosféra, nejaká tá vražda a panenky v plnej kráse. Panenky boli technickej stránke perfektne spravené. Mal som pocit, že tie hnusné krvilačné hračky naozaj ožili. Škoda toho koncu ako z klasickej detskej rozprávky... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Začne to jako lehce infantilní komedie plná amatérských hereckých výkonů, co si svou strašidelností nezadá s epizodou Kouzelné školky a v tomto duchu se de facto pokračuje až do konce s rodičovským ponaučením. Ale abych jen nehanil, když přijde na řadu vražedné rejdění hraček, mají některé scény svou obskurností něco do sebe (za všechny popravčí četa). Vsadím se, že sídlo Hartwickeových slouží Chuckiemu jako Night Club. Kapavka mu nehrozí, maximálně se dole natrhne o porcelánový střep.. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (8)

  • Film bol propagovaný plagátom, na ktorom si bábika drží v rukách svoje očné buľvy. Kým producent Charles Band nechal scenáristovi Ed Nahovi úplnú slobodu, druhý producent Brian Yuzna naňho naliehal, že plagát musí súvisieť so scénou z filmu. (beso74)
  • Stuart Gordon natočil film v rovnakom období ako snímku Zo záhrobia (1986), kvôli práci na efektoch bábik v postprodukcii bol však uvedený až o rok neskôr. (FromHell)
  • Herec Guy Rolfe si mal kvôli filmu zafarbiť vlasy na bielo, prvý výsledok ho však príliš nepotešil, vlasy sa mu totiž sfarbili do žlta. (beso74)

Reklama

Reklama