Reklama

Reklama

Re-Animátor

Trailer

Obsahy(1)

Nadaný student Herbert West roste ve výjimečného vědce. Při studijním pobytu ve Švýcarsku ale došlo k menšímu incidentu, a Herbert proto musí své výzkumy dokončit na Miskatonické univerzitě v USA. Zde se přistěhuje k místnímu nadějnému studentovi Danu Cainovi a postupně ho zasvětí do svého univerzitou nepříliš podporovaného výzkumu – oživování mrtvé tkáně… Re-Animator byl inspirován několika povídkami H. P. Lovecrafta a při jeho natáčení bylo použito 25 galonů (tj. 94,6 litrů) umělé krve. Film získal na festivalech celkem tři ocenění – dvě za nejlepší film a jeden za speciální efekty. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Na tohle mě upozornil můj bráška. Vlastně mě upozornil na návrat re-animatora,ale vyšla z toho trilogie, jenž se brzy změní v kvarteto.Budiž mému bráškovi dík, že jsem si mohl dopřát jeden z nejlepších svétových počinů let 80. i 90. v neposlední řadě s 3. dílem, jehož poslední půlhodina je jedna z největších šíleností filmového světa. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak v téhle absurdní až bizarní divočině bych Lovecrafta určitě nepoznal, film mi spíš (dějem i formou) připomínal staré expresionistické brakové krváky, jen s barevným obrazem. Mnohem víc komediálnosti než horrorovosti mi vůbec nevadilo, protože se jedná o humor hodně černý... nebo spíš krvavě rudý. A určitě by se našlo dost jedinců, kteří by prohlásili, že něco tak krvavého a nechutného může připadat vtipné jen narušeným osobnostem (promiň Padmé). Odhalená mladá Barbara Crampton je rovněž významným bonusem, i když mně se mnohem víc líbí ve zralejším věku. Jen mě trochu zamrzel nedotažený konec, uvítal bych ještě aspoň pár záběrů na oživenou Barbaru. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Utrhnutá mluvící hlava líže kozy spoutaný nahý holce. To v jiných filmech asi neuvidíte. Brakový námět je velmi zábavně a dobře zpracován do bezvadnýho filmu. Je to fakt ultimátní horor, ale budete se spíše řehtat. Všude megakrve a brutalita a do toho tam běhá sheldonovský Jeffrey Combs a cedí hlášky. Fakt ta jeho postava je hrozně super a tomu už tak grotesknímu filmu dodává punc nezapomenutelnosti. A ten hudební motiv...no prostě paráda. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"West. Herbert West" - když se takhle představil fakt vážně a svým způsobem drsně vyhlížející brýlatý hlavní hrdina filmu, říkal, jsem si, to bude zajímavý řízek. A taky že byl. Konečně film se zombíky, kde ti zombie plní svůj účel a nejsou jen chodící kulisa k ději. Tady přesně víte jak vznikli a proč tu jsou. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Stuart Gordon, Richard Band, Brian Yuzna - Tito tři lidé stále patří mezi ty, které obdivuji. Viděl jsem první 3 filmy S. Gordona, jsou velice dobré, dokonce Panenky se mi líbily o něco více, než nesmírně slavnější Re-Animator. R. Band je s Gordonem jedna ruka a vždy jeho snímky (a nejen jeho) doplní duchaplným, úžasným soundtrackem. Nejvíce bych se ale v tomto komentáři chtěl věnovat Brianu Yuznovi, který se na tomto filmu podílel "jen" jako producent. Jeho rukopis je totiž čitelný vždy a všude, on má své vlastní metody, jak oživit divákovu fantazii. Jeho úžasné masky vždy vytvoří pozoruhodnou sci-fi atmosféru, která se mi ale kupodivu někde líbí neuvěřitelně moc a jinde mi snad dokonce vadí. Je mi naprosto jasné, že bez něj by tento snímek nebyl ani z daleka tím, čím je, ale mně tu jeho práce a trochu přehnané množství mrtvé, živé látky a všechno sladěné do černé komedie prostě nesedí. Tyto fakty beru za největší zápory jinak vynikajícího Re-Animatora. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (25)

  • V první polovině filmu hledá Herbert West (Jeffrey Combs) co nejčerstvější a nejméně poškozená těla, aby stádium rozkladu nenarušilo proces re-animace. V původní povídce však tenhle problém obešel tím, že vymyslel druh jisté báze, která uměle zakonzervuje tělo, aniž by ho porušilo jako při balzamování. (Hlavonozec)
  • Divize speciálních efektů vypotřebovala při natáčení filmu 94 litrů falešné krve (Holina)
  • Hlavní hudební doprovod je variací na melodii úvodní titulkové sekvence filmu Psycho. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama