Reklama

Reklama

Znovuzrozeni

(seriál)
  • Francie Les Revenants (více)
Trailer
Mysteriózní / Horor / Thriller
Francie, (2012–2015), 14 h 26 min (Minutáž: 50–60 min)

Hudba:

Mogwai, Jeff Russo

Hrají:

Frédéric Pierrot, Samir Guesmi, Guillaume Gouix, Anne Consigny, Clotilde Hesme, Céline Sallette, Pierre Perrier, Ana Girardot, Jérôme Kircher (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

V malom francúzskom horskom mestečku, ktorému dominuje umelé jazero s obrovskou priehradou, sa stane zázrak. V uliciach sa začnú objavovať ľudia, ktorí sú už roky mŕtvi. Mestečko tak čaká náročná úloha začleniť domnelých mŕtvych späť do spoločnosti a zároveň prísť na koreň toho, čo stojí za týmto neuveriteľným fenoménom. (Arsenal83)

(více)

Recenze uživatele DaViD´82 k tomuto seriálu (1)

Znovuzrozeni (2012) 

Popsat to jako francouzské "zombie" Twin Peaks je sice laciná obezlička, která je dost daleko od pravdy, ale na druhou stranu se to prostě chtě nechtě samo nabízí... Osm epizod o městečku v podhůří, kde je poklidné soužití narušeno vracejícími se (ne)mrtvými členy domácností, kteří nezemřeli přirozenou smrtí a jimž tak nějak někdo opomněl sdělit, že jsou dávno mrtví. Jak lacině to možná zní, tak to díky kromobyčejné charakterizaci postav (i jejich logickému chování) a velmi vhodně zvolené komorní stylizaci funguje naprosto skvěle a jeden by až věřil, že pokud by někdy něco takového opravdu nastalo, tak to proběhne právě takto. A i přes občasnou dějovou poklidnost to udržuje v neustálém napětí právě díky tomu, že ty postavy vám nebudou jedno a především pak díky hutné znepokojivé atmosféře (silně evokující Trierovu Melancholii) mohutně dopované hudebním podkresem od Mogwai. Jedině snad upozornění pro ty, kteří vyžadují zodpovězení všech otázek; i v tomto ohledu je to podobné Twin Peaks. Tady se na jednoznačné odpovědi nehraje. Což je dobře, akorát by to ztratilo kouzlo. Jen mi není jasné, jak si s použitým závěrem v zádech (mimochodem brilantním) chtějí i pro druhou sérii udržet tu civilnost, na které to celé stojí. ()

Reklama

Reklama