Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Prokletí

  • USA Paranormal Activity: The Marked Ones (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jesse (Andrew Jacobs) právě dostudoval střední školu a ocitl se na prahu typické prázdninové nudy. Během zoufalého hledání jakéhokoliv rozptýlení uslyší z větrací šachty podivný hluk z bytu o patro níž. S kamarádem „pošlou na průzkum" zapnutou videokameru, která zaznamená bizarní rituál. Z bizarního se stane děsivé, když obyvatelka onoho bytu náhle zemře a vzhledem k přítomnosti policistů na místě činu rozhodně ne přirozenou cestou. Zvědavost u kluků zvítězí nad pudem sebezáchovy a policejním páskám navzdory se rozhodnou sousedčin byt prohlédnout. Jako suvenýr si Jesse z expedice odnese podivné kousnutí, po kterém už jeho život nikdy nebude stejný jako předtím. Stejně jako životy těch, kteří se mu budou snažit pomoci. Podle režiséra Christophera Landona, který má na svědomí scénáře předchozích tří dílů, je toto volné pokračování jakýmsi bratrancem slavné hororové série. Do té doby fádní a nezajímavý osud hlavního hrdiny se vinou jeho zvědavosti nečekaně protne s tragickou historií postav předchozích dílů. Od tohoto protnutí vše půjde už jenom z kopce a na divácích bude, aby prudký nával filmového děsu přežili až do konce. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (247)

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Mně osobně se PA série docela líbí, teda snad až na nepovedený předchozí film. Tenhle nový spin-off není nejhorší, byť prvním třem dílům se ROZHODNĚ nevyrovná. Jeho slabinou je absence napětí, což je dost paradoxní, protože právě tento faktor udělal Paranormal Activity jméno. Místo toho se člověk alespoň párkrát zasměje. Příběh filmu je poněkud uvalený, což ale asi není žádné překvapení. V poslední dvacetiminutovce se konečně začne i strašit, i když ve srovnání třeba s výbornou trojkou to je opravdu jen velmi slabý odvar. Naopak jsem ocenil závěrečné propojení s prvním dílem, přesněji řečeno s jeho samotným závěrem, který jsme tak mohli vidět z úplně nového pohledu. Paranormal Activity je sice již materiál značně vyčpělý a nic zázračného od něj již asi čekat nelze. Nicméně za jedno podívání to pořád ještě stojí. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že že všech PA filmů si tenhle připravuje nejuvěřitelnější situaci, ve které by někdo pořád natáčel. (S výjimkami - i za těchto okolností si nedovedu představit, že by je gangsteři nechali natáčet si jejich doupě nebo jak si z kufru vytahují zbraně.) Ale dva pitomí kluci, co natáčejí různé debilní pranky, šmírují sousedy a zkrátka si hrají s novou hračkou, dokud se to nezačne vyvíjet v něco jiného, to je mnohem pravděpodobnější než rodina, co se natáčí, jak sedí v obýváku na gauči a mluví o věcech, řekla bych. S příběhem (a případným napojením na zbytek univerza) je to horší. Sice tam chybí z minulých filmů tak povědomé scény dlouhého nic-se-nedění, což je určitě povzbudivé, ale všechno dějové vysvětlování a našroubovávání je moc chtěné a nepřesvědčivé. Škoda, že k průchodu dveřmi nedošlo dřív a že se z finální akce na finálním dějišti nestalo něco propracovanějšího než jenom pobíhání a řvaní. ()

Reklama

golfoxovox1 

všechny recenze uživatele

Viděno na FF v Chotěboři v kině ve 24 hodin... => (Jinak by mi za návštěvu něco takového nestálo...) Každopádně horor to podle mě, stejně jako ostatní díly, není... A nebo na mě tento druh hororu prostě nefunguje... ;-) Jako komedie je to ale díl od dílu brilantnější... Nebudu soudit, jestli je to záměr... ;-) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Z mé strany je to stále ta samá písnička. Celý ten koncept found footage filmů se sice pořád dokola opakuje, nicméně na mě osobně to stále stačí a platí a já u každého dalšího snímku, zpracovaného touto formou, mám vždy pořádně naděláno v kaťatech, na mě to stále působí velice děsuplným účinkem, což splňuje svůj účel a já jsem tedy maximálně spokojený. A konkrétně celá ta série a mytologie kolem Paranormal Activity mě prostě pořád a pořád oslovuje, naplňuje a baví, ikdyž Prokletí je tedy přeci jen trochu jiné. A to především díky své první polovině, kdy spíš než o napínavou duchařinu jde o uvolněnou teen srandičku, která mě tedy také bavila, ale nemohu si pomoct, že to sem jaksi ne zcela patřilo, a pokud byl záměr autorů to tímto celé nějak oživit, tak tuto cestu tedy rozhodně nepovažuji za tu úplně nejšťastnější. Když už ale pak film zajede do klasických, osvědčených kolejí, už to šlape jak to má, takže v tu chvíli začíná vážně napínavá a dechberoucí podívaná, která mě už zas hodně bavila a děsila. Jinak velkým přínosem Prokletí je obsazení dvou hlavních rolí, kluci jsou sympaťáci a své postavy zahráli jak v první polovině vtipně, tak v té druhé věrohodně vyděšeně a já jim docela upřímně fandil, aby to nějak dali. Atmosféra se autorům též povedla navodit velmi působivá a funkční, takže já jsem nakonec i přes „odlišný“ úvod ve výsledku v celku spokojený, svůj účel, tedy vyvolat ve mně výrazné pocity napětí a strachu, film splnil, takže příznivcům found footage snímků mohu tento počin klidně doporučit, ostatním ale určitě ne, neboť nic nového, neobvyklého, či originálního tyto Activity vážně nepřinesly. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Má cenu se o tom nějak rozepisovat? Ne. Předchozí dva díly mi přišly více či méně (viz. hodnocení a komentáře) lepší, takže kvalitativně bych tento zapasoval někde k úplně prvnímu dílu. Pozitivem budiž, že poflakování se hispánských čmoudů má celkem spád, negativem budiž, že není nijak zábavné, ba co hůř, film není ani v závěru vůbec strašidelný, takže nevidím důvodu ho za něco vychvalovat. Nenasral jsem se u něj, takže upocené dvojhvězdí, ale jinak chujovina a zbytečnost. 40% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 32,5 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 90,9 mil. (NIRO)
  • Prvý film zo série, ktorý sa začína logom spoločnosti Paramount. (misterz)

Reklama

Reklama