Reklama

Reklama

V nepříliš vzdálené budoucnosti dohlíží na dodržování pořádku mechanické policejní jednotky. Nyní se jim ale lidé začínají bránit. Když dojde k odcizení a přeprogramování jednoho z policejních droidů, stane se robot jménem Chappie vůbec prvním robotem se schopností samostatného myšlení a cítění. Jak se jeho existence stává v očích mocných stále větší hrozbou pro celé lidstvo, nezastaví se tito před ničím, aby vynutili zachování statu quo a zajistili, aby byl Chappie současně i posledním robotem svého druhu. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (1 037)

Psema 

všechny recenze uživatele

Hrozný guláš, Tak hrozný, že se to zhruba po půl hodině nedá vydržet poslouchat a o pár minut dál ani sledovat. U Elysia jsme sice zjistili, že je Blomkamp komanč jako řemen, ale alespoň se uměl vyjádřit. V Chappiem patlá páté přes deváté, zakoktává se a ve výsledku neřekne vůbec nic. Prostě se jen vymočí na plátno jako každý druhý bezďák z Joburgu a doufá, že si to vyložíte jako akční filosofo-cosi o podstatě lidství, bo co. Utrpení. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Neill Blomkamp, Terri Tatchell / Predloha: Neill Blomkamp - Tetra Vaal | Hudba: Hans Zimmer | Distribúcia: Columbia Pictures | Štúdio: Media Rights Capital | Rozpočet: 49 miliónov $ | Tržby: 80 miliónov $ | Ocenenia: - || Skvelá výprava a dychberúce destinácie, z pólky podporené najguletrhajúcejšími Zimmerovkami od Dark Knighta. Blomkamp je skvelý vizionár a z časti aj režisér, kým nedojde na emócie a presah príbehu. Ako scenárista je totiž povrchňák, a akonáhle potrebuje príbeh spomaliť, vezme nožničky a chvíľky sú preč. Ako keby boli city len nutnou výplňou inak technicky neuveriteľnej práce za ešte stále najnižší rozpočet za blockbuster v Hollywoodu. Chappie je zo začiatku hravou, inovatívnou sci-fi záležitosťou, za ktorú by mal byť divák vďačný. Ale tá Blomkampová úchylka miešať detinskú infantilitu so samoúčelne sprosto-krvavým štýlom mi tentokrát nesadla, čo sa dá práve povedať aj o identickej hudbe: pólka soundtracku na hranici už zvyknutej geniality, a pólka na strane zámernej nechutnej infantility. Funkčné ako guilty pleasure pre každého? NIE. Kontroverzné? Blomkampovsky ÁNO. 50% | CineStar Černý Most Praha, 10.3.2015 | ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Patel jako otravný nadšenec a Jackman jako rádoby záporák? Never more! Jakmile jsou na scéně, je to k nevydržení. Navíc se do jejich pokusu o epickou linku v pravidelných intervalech montuje robot - dítě, jenž přináší buranský gangsta humor, ten naštěstí občas i funguje, ale celé to působí jako směšný paskvil. Záplava značně otřepaných životních mouder také nepotěší. Blomkamp asi předčasně senilní. ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Pane bože. Nemám slov. Strašné. Šílené. Naprosto otravné. Dostaňte mi tu věc z hlavy! Okamžitě mi tu věc dostaňte z hlavy! Přísahám Bohu, že jinak pochčiju celej bar i barmana a všechny židle! Ke konci už jsem nevěděl, komu přeji smrt víc. Robotovi, vědci, zlodějům, scenáristovi, režisérovi, nebo mně samému... Ten šílený přízvuk. Ta naprostá demence všeho. Ani jedna sympatická postava, ani jedna zajímavá scéna. To nejlepší byl asi strašný Hugh Jackman s děsivou jágrovkou vzadu na hlavě, protože ten má prostě charisma, i kdyby si na hlavu kydnul talíř čokoládového pudinku. Jen se modlím, ať to nemá pokračování. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neill Blomkamp si opět podržel svůj standard a přidal konečně i statickou kameru, která z Chappie dělá jeho dosud technicky nejlepší film. Obrovským plusem vnímám vlastně i fakt, že jedny z hlavních rolí zvolil i partičku z kapely Die Antwoord. Vlastně mě nenapadá nikdo jinej, kdo by z Joburgu mohl hrát větší gangstery a ouchyly, než právě Yolandi a Ninja. Oni jsou tak brutálně ujetý, prohnilý a jejich muzika je tak šíleně agresivní, že nic jiného se do tohoto filmu ani hodit nemůže. Trošku mě udivuje, jak režisér z Johannesburgu zase dělá naprosto šílený místo na život, ve kterém by nechtěl žít ani ten nejšílenější vrah ze Skandinávie, kde se s vrahy ve věznicích jedná lépe, než by si jen obyvatelé tohoto města mohli vysnít coby normální život. To je vlastně jediný, co mi na tomhle filmu vadilo a kvůli čemu jsem mu nemohl dát pět hvězd. Ono sledovat dvě hodiny lidským humusem prosáklý město plný betonových parcel zarostlých roštím není úplně zeleným ostrůvkem klidu pro můj mozek. Každopádně všechno ostatní bylo takřka bezchybné. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (17)

  • Film sa odohráva v JAR, odkiaľ pochádza aj skupina Die Antwoord. Hudobníci Ninja a Yolandi Visser z tejto skupiny hrajú ústredné postavy gangstrov a ich hudba znie počas celého filmu. Zároveň je vo filme veľa odkazov (hviezdice, ružová zbraň, squat, grafika, biely potkan) inšpirovaných samotnou skupinou a ich životným štýlom ZEF. (cure)
  • Když se natáčela část filmu, ve které se Chappie začíná chovat více jako gangster, protože ti jej adoptovali a snaží se jej naučit, jak se má chovat správný drsňák, tak si Sharlto Copley, který Chappiho předehrával, stáhl kraťasy skoro pod zadek, aby se pohyboval patřičným způsobem. Samozřejmě - nic z toho pro potřeby motion capture nemusel dělat, ale on se snažil chovat co nejrealističtěji, chtěl, aby mu takové věci fyzicky pomáhaly vdechnout postavě život. (Posheidon)
  • Robot Chappie (Sharlto Copley) byl i skutečný, konstruktéři jej vytvořili mimo jiné s použitím 3D tiskáren. Řada záběrů tak byla natáčena krok za krokem a obešla se bez počítačových kouzelníků, kteří jen tu a tam přidali nějaký záblesk, dým či výbuch. (ČSFD)

Související novinky

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

13.07.2018

Tak nakonec ne Vetřelec, ale RoboCop. Režisér Neill Blomkamp se zapsal do paměti všech fanoušků sci-fi s povedeným District 9, po něm přišlo nevýrazné Elysium a nakonec Chappie. Mezitím ale dlouhé… (více)

Noví X-Meni hledají režiséra

Noví X-Meni hledají režiséra

23.02.2017

Simon Kinberg patří mezi největší dříče současného Hollywoodu. Scenárista Sherlocka Holmese nebo posledních dvou filmů s X-Meny je zároveň producentem Chappieho, Popelky, Marťana nebo Deadpoola, a… (více)

Marvel ulovil Sigourney Weaver

Marvel ulovil Sigourney Weaver

09.10.2016

Na Netflixu právě debutoval Luke Cage a 17. března 2017 nás čeká Iron Fist, čímž se nám představí všichni čtyři Defenders. Televizní kolegové Avengers, mezi něž patří ještě Daredevil a Jessica Jones,… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama