Reklama

Reklama

Válka o planetu opic

  • USA War for the Planet of the Apes (více)
Trailer 4

Válka o planetu opic začíná dva roky po událostech předchozího snímku Úsvit planety opic. Z inteligentního šimpanze Caesara (Andy Serkis) se stal nezpochybnitelný vůdce rozrůstajícího se společenství opic, a když se s ním nyní setkáváme, je mu okolnostmi vnucena nová role válečného generála. Situace opičího klanu vedeného Caesarem je totiž katastrofální. Jejich skupina ustoupila do lesů, kde se často utkávají v bitvách s lidskou armádou, vedenou nelítostným plukovníkem McCulloughem (Woody Harrelson). Ztráty opičího společenství jsou obrovské a Caesar cítí bolest z každé smrti. Potýká se s vlastními temnějšími instinkty a nastupuje na cestu pomsty, na níž se nevyhnutelně střetne s plukovníkem v epické bitvě, která určí, kdo se stane vůdčím druhem, jenž bude určovat další osud těch druhých, poražených. (Cinemart)

(více)

Videa (13)

Trailer 4

Recenze (823)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Filozofické disputace, proloženě nějakým tím dějovějším prvkem, poněkud copollovského stylu. Chápu, někomu to sednout nemuselo, ale člověk až zíral, jak se tahle Planeta opic vrací k přemýšlivému tvaru původního snímku a téměř vše v ní v rámci naší civilizace souvisí se vším od minulost až někam za obzor. 90%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Potřetí a vůbec nejlépe. Vojna o planétu opíc je ani ne tak strhující jako spíše procítěné veledílo mého oblíbeného režiséra Matta Reevese, které v každé scéně a vůbec jednotlivém záběru lahodí oku a umně dokazuje všem v Hollywoodu, jak se mají dělat remakové trilogie. Michael Giacchino vstal z mrtvých, jelikož kromě toho, že zvučí snad každej druhej biják, tak mě v dohledné době nechal smlsnout si na ozvučení, které zřejmě nebude extra samostatně poslouchatelné, ovšem v korespondenci s tónem filmu jsem už dlouho neslyšel tak přesně dolíhající hudební doprovod. Ač ve své podstatě naprosto minimalistický, i díky střihu zvuku zkrátka přesně padnoucí jako jmenovka na uniformě čerstvě břitvou oholeného Woody Harrelsona. Jeho plukovník McCullough nejenže v první scéně, i díky líbivým zpomalovačkám, neuvěřitelně vytlačí oči z důlků, ale i ve všech svých scénách z něj čiší ona zarputilost, nenávist a neuvěřitelná porce charismatu picnutá testosteronem a nedovedu si představit větší hrozbu, která by Caesara v jeho nejspíše posledním boji za nezávislost mohla potkat. V souvislostí s ním samozřejmě ani napotřetí nelze opomenout motion capture boha Andyho Serkise, který díky fanboyům z novozélandské Wety dokázal nejen klasicky a bez poznání rozpohybovat naštvaného opičáka, ale i mu dodat ještě více emocí a jeho scény s jednou tajemnou holčičkou mě naprosto strhly. A ač bych zde rád rozebral jednotlivé scény (bez spoilerů to prostě nejde), tak jen lehce navnadím na finále, která mě obecně ve filmech příliš neuspokojují, jenže zde je to zpracováno tak odlišně a svěže, že jsem se zkrátka nenudil ani minutu. V některých pomalejších pasážích už zbýval jen pomyslný krůček na tenkou hranici zdlouhavosti, ovšem Reevesovi se v mých očích povedlo tuto mrazivou tenkou linii perfektně vybalancovat. I díky perfektním vtípkům Steve Zahna, kterého sice na plátně nepoznáte, ale jeho charakter si pravděpodobně budete pamatovat ze všech nových nejvíce. Válka je dokonána, jde se domů. Ještě je ale rozhodně o čem vyprávět. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Old Man Caesar. Bál jsem se, že čistě válečná koncovka nebude pro ságu primátů a lidí dostatečně důstojná, ale opak je pravdou. Nejde totiž o akční jízdu, ale o multižánrového křížence, který mi vyrážel dech každou změnou ducha vyprávění. Od téměř hmatatelné tíhy údělu zkušeného vůdce, přes duševní souboj dvou silných osobností až po útěk, gradovaný svým napětím až k nesnesení. Poslední kapitola ze mě navíc doluje tolik emocí, až jsem byl překvapen, že je tam všechny právě pro Planetu opic mám. Díky všem, kteří nechali Matta Reevese zasáhnout i do scénáře, protože Válka převyšuje tematicky velice blízký Úsvit úplně ve všem. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Vojnový western s opicami? Prečo nie. Veľmi pomalý, veľmi neakčný, veľmi pôsobivý a fakt veľmi dobrý blockbuster. Trikovo neuveriteľné, herecky užasné a najmä v prvej polovici takmer dokonalé. Škoda prepálenej dĺžky a občas nie úplne ideálneho scenára. Kvalitatívne niekde medzi jednotkou a dvojkou. 9/10 ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Apes together strong!..." Záverečný diel mimoriadne kvalitnej série je o niečo slabší ako jeho dvaja predchodcovia , ale stále ide o veľmi kvalitný film, ktorý ma bez problémov vtiahol do deja, čo sa v dnešných časoch už vôbec nestáva často. Príbeh veľmi zaujímavý, rovnako obsadenie Harelsona v roli tvrdého plukovníka. Triky sú jednoducho úžasné, toto je presne ten druh filmov kde je ich miesto. Trochu som sa pousmial pri pohľade ako si gorily spokojne sedia na koňoch. no myslím, že kone až tak spokojné neboli...Pobaví roztomilá postavička menšej opice zo zoo, ktorá sa vie aj štýlovo nahodiťdo outfitu- čiapka s bombuľou, super. Vojna v názve dosť zavádza, pretože akčných scén s výnimkou úvodu tu mnoho nie je, mne to však vôbec nevadilo a film som si užil aj bez nich. Celkovo veľmi kvalitná a mimoriadne vyrovnaná trilógia, ktorá zanechala v dejinách kinematografie silnú stopu. 80%. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (22)

  • Když plukovník zastřelí v pracovním táboře orangutana a následně zamíří na Caesara, má na pistoli vypuštěný kohout. To je ale nemožné, protože po výstřelu zůstane kohout natažený. (hovnocuc)
  • Teaser trailer debutoval v New Yorku na Comic Conu 6. októbra 2016 a film bol prvýkrát uvedený v kine na School of Visual Arts v New Yorku, 10. júla 2017. (WalterIK7)
  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 15 000 pracovních míst. (BMW12)

Související novinky

Pokračování Planety opic má název i obsazení

Pokračování Planety opic má název i obsazení

29.09.2022

Pokračování Planety opic ponese oficiální název Kingdom of the Planet of the Apes, tedy Království Planety opic, přičemž studio 20th Century oznámilo, že začátek natáčení vypukne už za měsíc. V… (více)

Příští Planeta opic našla režiséra

Příští Planeta opic našla režiséra

04.12.2019

Studio Disney před časem naznačilo, že hodlá nadále rozvíjet filmovou sérii o Planetě opic, kterou získalo díky nákupu studia 20th Century Fox. A svůj slib teď zdá se dodrží. Najalo totiž režiséra… (více)

The Batman se začne natáčet v listopadu

The Batman se začne natáčet v listopadu

06.01.2019

Chystaná sólovka s Batmanem od režiséra série Planeta opic Matta Reevese The Batman se zatím vyznačuje tím, že kolem ní panuje naprosté ticho. Částečně za to může fakt, že se Reeves filmu chopil… (více)

Reklama

Reklama