Reklama

Reklama

X-Men: Apokalypsa

  • USA X-Men: Apocalypse (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Od počátku civilizace byl uctíván jako bůh. Apocalypse, první a nejsilnější z mutantů marvelovského světa X-Menů načerpal sílu ostatních mutantů a stal se tak nesmrtelným a neporazitelným. Probudil se po tisíci letech a je rozčarovaný ze světa, který nachází. Rekrutuje tým mutantů včetně zklamaného Magneta (Michael Fassbender) s cílem očistit lidstvo a nastolit nový světový řád, kterému chce vládnout. Osud Země tak visí na vlásku. Raven (Jennifer Lawrencová) s pomocí profesora X (James McAvoy) stane v čele týmu mladých X-Menů, aby společně zastavili svého největšího nepřítele a zachránili lidstvo před úplným zánikem. (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (960)

Fr 

všechny recenze uživatele

“NYNÍ BUDEŠ VLÁDNOUT VĚČNĚ, MŮJ PANE“… /// X - Meni jako bohové… za mě jednoznačně plusko, páč oproti Avangers je to pořád suprová komiksová zábava! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Pozoruju na sobě změny… (Pupínky? I ty náš Uhrátore!). 2.) Bavěj mě týmovky. Kdo s kým a proti komu neřeším… 3.) Thx za „titule“ Mark82“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Trojka je vždy najslabšia," vraví Jane Grey na ceste z kina z Návratu Jediho. Áno, platí to aj pre toto zavŕšenie druhej, omladenej trilógie X-Men. No nemôžem si pomôcť, hoci si uvedomujem všetky problémy (hlavne už sa to tematicky hrozne točí v kruhu), svet X-Men ma stále baví omnoho viac ako svet Avengers. Pretože tu vždy o niečo ide, má to nejaký vážny podtón, nie je to iba súboj s anonymnou digitálnou armádou (aj keď teda v tejto časti už sa fakt schyľovalo). Tá osudovosť tam je a stále funguje. K tomu kopa dobrej komiksovej zábavy, Quicksilver a Wolverine si to samozrejme kradnú pre seba, ale aj ostatní sú v pohode. Bavil som sa. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Film bez charismatu. Nenudí ani nenaštve, ale vše, co se v něm odehrává, je v návaznosti na komornější psychologický nádech jeho předchůdců zkrátka podraz. Takhle velké příběhové klišé a absolutní inklinaci k digitálně přeplácanému Snyderovskému rukopisu od Singera nečekal snad nikdo a vyčpělé dějové nadstavby v podobě představování "nových" rekrutů škodí nejen pochybně sladěnému scénáři, který zcela pozbyl snahy o emocionalitu nebo vytvoření silných vazeb mezi aktéry, ale i samotným hvězdným hercům, kteří nemají moc prostoru a hlavně nemají moc co hrát - ano, i Fassbender, jehož projev je samozřejmě tradičně precizní, ale rozpolcenost jeho postavy, ještě nedávno hlavní hnací motor ságy, se už také jeví jako tématický přídavek s datem minimální trvanlivosti Budoucí minulost. A bojím se, že stejnou nálepku tímto vyfasovala i celá série.... Dívá se na to hezky, hudba je skvělá, Jennifer Lawrence film od filmu hezčí a potěší prostor pro humor zastoupený opět delikátním Quiksilverem, ale tohle zkrátka nejsou ti X-Meni, které máme rádi. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Tento film má jediné šťastie. A to, že má v mnohom natrénované z minula. Keby sa jednalo o nové postavy, ktorých neskoršie osudy nepoznáme, tak by to bola až neznesiteľná nuda. Všetko čo je tam dobré sme už v tejto sérii videli a väčšinou lepšie. V maličkostiach a určitých momentoch sú to zase tí skvelí X-mani, ale väčšinu času je to iba generický a preplácaný blockbuster so smiešnym záporákom, ktorý robí svojim predchodcom ešte väčšiu hanbu než nevýrazná trojka a spin - offy Wolverina. Nechce sa mi vypisovať čo je tam zlé, lebo je z tohto výsledku smutno a v živote ma nenapadlo, že si pri finále Singerovho filmu spomeniem na filmy ako Liga výnimočných alebo na Van Helsinga. Keby to bol film zo stajne MCU možno by som bol veľmi spokojný, ale táto séria kopala v najlepších dieloch úplne tú najvyššiu ligu. O to je to sklamanie trpkejšie. 5/10 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tak Singer X-MEN prvními dvěma díly udělá, pak je na dva díly opustí a pak se vrátí, aby natočil díl nejlepší a po něm... ten nejzbytečnější. To jsou zvraty. Vysloveně směšný záporák zrekrutovaný snad od Marvelu nebo od POWER RANGERS, nudně tuctová finální digi smršť a mezitím už notně okoukaná mutantská vztahovka, nepřihazující nic nového. Pusťte si na YouTube třikrát po sobě úžasnou scénu s Quicksilverem zachraňujícícím mutanty z vybuchující školy a zbytek filmu klidně ignorujte. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (47)

  • Scéna s Quicksilverom (Evan Peters), který v superrýchlosti zachraňuje obyvateľov školy, je odkazom na obdobnú scénu v animovanom seriáli Futurama (od r. 1999) - v epizóde Tři sta babek (2003). (Piri)

Související novinky

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

27.03.2018

V roce 2018 měly jít do kin tři marvelovky od 20th Century Fox - Deadpool 2, Noví mutanti a X-Men: Dark Phoenix. Nebojte se, s Deadpoolem se nic neděje a dorazí už 17. května. Zbylé dva filmy ale… (více)

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

09.12.2017

Bryan Singer se po comicsárně X-Men: Apokalypsa vrhnul na životopis Freddieho Mercuryho. Produkce nebyla z nejklidnějších, jelikož se na place hádal s představitelem hlavní role Ramim Malekem, nikoho… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

X-Meni fasují nové mutantky

X-Meni fasují nové mutantky

12.05.2017

V červnu 2018 má premiéru druhý Deadpool a v listopadu 2018 se dočkáme pokračování hlavní x-menovské série, jež bude mít podtitul Dark Phoenix. Je to všechno? Kdepak. Už v dubnu 2018 jde totiž do kin… (více)

Reklama

Reklama