Reklama

Reklama

X-Men: Apokalypsa

  • USA X-Men: Apocalypse (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Od počátku civilizace byl uctíván jako bůh. Apocalypse, první a nejsilnější z mutantů marvelovského světa X-Menů načerpal sílu ostatních mutantů a stal se tak nesmrtelným a neporazitelným. Probudil se po tisíci letech a je rozčarovaný ze světa, který nachází. Rekrutuje tým mutantů včetně zklamaného Magneta (Michael Fassbender) s cílem očistit lidstvo a nastolit nový světový řád, kterému chce vládnout. Osud Země tak visí na vlásku. Raven (Jennifer Lawrencová) s pomocí profesora X (James McAvoy) stane v čele týmu mladých X-Menů, aby společně zastavili svého největšího nepřítele a zachránili lidstvo před úplným zánikem. (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (960)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Snad ještě nudnější, než naposled. Navíc se v tom už člověk kompletně ztrácí i bez cestování časem, je tohle místo X3? Po Wolverinovi? Během Wolverina? A to není všechno, co mi film nedokázal během otřesně dlouhých dvou a něco hodin vyjasnit. Singer je mimo a z dříve krásně komorních X-Menů pod buzerací studia udělal převážnělý blockbusterový maglajz, který se chce tvářit hrozně moc osudově, jenom to už po šesté nikoho nezajímá. Zlatý Marvel, zlaté DC. Tohle už nezachrání ani Deadpool. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $178miliónovTržby USA $155,442,489 Tržby Celosvetovo $543,934,787 Tržby za predaj Blu-ray v USA $21,732,054Tržby za predaj DVD v USA $11,586,355║ ja ostávam milo prekvapení, veľmi podarené pokračovanie, kde mi nevadil ani český dabing, toto ďalšie dobrodružstvo som si užil nadmieru a spokojne môžem posúdiť že skvelí predošlí diel bol aj pre tento krát úrovňou opäť dosiahnutí, takže tu máme veľmi poctivú sériu (trilógiu) mladých X-menov, dejovo silne previazané a hlavne funkčné, a to som mal po ukážkach dosť obavy, tie sa ale rýchlo rozplynuli, Bryan Singer sa opäť do tejto látky ponoril dokonale a nové postavy tam začlenil šikovne, dejovo dravé a v podstate tam nebolo nič čo by kazilo dojem, triková stránka a 3D na výbornej úrovni /videl v kine 3D verziu: 95%/ ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poslední díl, který byl o alternativních minulostech, realitách, budoucnostech a budoucí minulosti vč. minulé budoucnosti, mě natolik rozčílil, že jsem na další díl s názvem Apokalypsa neměl ani chuť se podívat. Odrazovala mě skutečnost, že celé to universum kolem X-Menů je strašně nesouměrné a nemá žádnou logiku. K tomu dvou a půl hodinová stopáž taky není nic k popukání. Kór, když si pod pojmem X-Men aktuálně vybavím nadávky směřující spíš do psích prdelí. No, nicméně jsem Apokalypsu zkusil a musím se přiznat, že jsem byl hrozně mile překvapený. Režisér si sice nedělá s logičností příběhu hlavu a sype jeden nesmysl z rukávu vedle druhého. Poměrně jednoduchému námětu to ale vůbec nevadí a tak je alespoň čas na to, aby se rozvíjely jednotlivé postavy, což je fajn. Málo jich totiž vůbec není. Za vrchol pak považuji scénu, kde Quicksilver zachrání celou akademii ve zpomaleném čase. Ta vysloveně neměla chybu a u ní jsem si opravdu uvědomil, že tenhle díl vlastně není vůbec zlý. Do té doby jsem byl jinak dost nejistý, protože příběhem tenhle film rozhodně nezaujme. A tom celém to vlastně je. Nakonec jsem si uvědomil, že mi vůbec nejde o příběh, jako spíš o jednotlivé postavy, což mě hrozně překvapilo a zároveň potěšilo. Konečně něco z komiksového světa, na čem mi záleží. Tak snad, doufejme, že do příště zase nezklamou. Po filmu X-Men: První třída jsem totiž měl dost podobné pocity… ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“NYNÍ BUDEŠ VLÁDNOUT VĚČNĚ, MŮJ PANE“… /// X - Meni jako bohové… za mě jednoznačně plusko, páč oproti Avangers je to pořád suprová komiksová zábava! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Pozoruju na sobě změny… (Pupínky? I ty náš Uhrátore!). 2.) Bavěj mě týmovky. Kdo s kým a proti komu neřeším… 3.) Thx za „titule“ Mark82“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

V mojí hlavě jsem si vybudoval scénář, ve kterém byla Budoucí minulost nesoudržný mišmaš proto, aby mohl Singer vynulovat všechny ty dějové linie a zdvojené postavy a nabídnout v Apokalypse pořádnou podívanou. A trailery se mně líbily. Bohužel jsem se šeredně pletl a tvůrci jen opakují ty samé chyby a tu samou nijakost, nedefinovanost, nedostatečné interakce postav, tezovitost. Nevyrovnané efekty a hrdinů tolik, že by to přišlo přeplácané i lidem v DC. Pro mě nepochopitelné selhání vzhledem k tomu, že Singer by měl být velmi dobrý režisér. Proč ale najednou točí, jako by netušil, jak zařídit, aby jedna scéna navazoval na druhou? Nerozumím tomu. Jeho Supermana budu vždycky obhajovat, ale u Apokalypse se při dnešní komiksové konkurenci není o čem bavit. 2 a 1/2 ()

Galerie (115)

Zajímavosti (48)

  • Olivia Munn (Psylocke) se vyjádřila k neznalostem některých tvůrců: "Když jsem natáčela X-Men, byla jsem popravdě překvapená, že režisér a scenárista ani nevěděli, že má Psylocke bratra, dvojče. Musela jsem s nimi mluvit o spoustě věcí, které se Psylocke týkaly a o určitých aspektech tohoto světa, které neznali... a to pro mě, jako fanynku, bylo velmi frustrující."
    (Geralt z Rivie)
  • Natáčelo se od 27. dubna do 23. srpna 2015 a od 23. ledna do 27.února 2016 v Kanadě. (Varan)

Související novinky

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

27.03.2018

V roce 2018 měly jít do kin tři marvelovky od 20th Century Fox - Deadpool 2, Noví mutanti a X-Men: Dark Phoenix. Nebojte se, s Deadpoolem se nic neděje a dorazí už 17. května. Zbylé dva filmy ale… (více)

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

09.12.2017

Bryan Singer se po comicsárně X-Men: Apokalypsa vrhnul na životopis Freddieho Mercuryho. Produkce nebyla z nejklidnějších, jelikož se na place hádal s představitelem hlavní role Ramim Malekem, nikoho… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

X-Meni fasují nové mutantky

X-Meni fasují nové mutantky

12.05.2017

V červnu 2018 má premiéru druhý Deadpool a v listopadu 2018 se dočkáme pokračování hlavní x-menovské série, jež bude mít podtitul Dark Phoenix. Je to všechno? Kdepak. Už v dubnu 2018 jde totiž do kin… (více)

Reklama

Reklama