Reklama

Reklama

Gomora

(seriál)
  • Itálie Gomorra - La serie (více)
Trailer
Itálie / Německo, (2014–2021), 48 h 20 min (Minutáž: 42–57 min)

Předloha:

Roberto Saviano (kniha)

Hudba:

Mokadelic

Hrají:

Marco D'Amore, Fortunato Cerlino, Salvatore Esposito, Fabio De Caro, Christian Giroso, Giovanni Buselli, Carmine Monaco, Lino Musella, Marco Palvetti (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(58)

Obsahy(1)

Gomora, seriálová adaptace úspěšného románu Roberta Saviana, nás zavádí do temných a nebezpečných uliček Neapole, kde se nachází centrum zločinecké organizace Camorry. Poté co je Pietro Savastano, jeden z největších a nejobávanějších kmotrů neapolské mafie, zajat a poslán za mříže, jeho prává ruka, třicetiletý Ciro Di Marzio, spatřuje svou příležitost v tom, že se konečně stane novým vůdcem. Jeho čas však ještě nedozrál. Zatímco je Pietro ve vězení, velení zpočátku přebírá jeho manželka Imma, protože jejich syn Genny - Pietrův právoplatný dědic - se v Hondurasu zaučuje v "řemesle". Soupeřící klan vedený Salvatorem Contem mezitím spřádá plány, jak zneškodnit Savastanovy jednou provždy. Válka o převzetí kontroly nad "systémem" právě vypukla, a to na území, které stále bojuje, aby nadvládě zločinu a bezpráví nepodlehlo. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (156)

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nekompromisní pohled na nekompromisní svět neapolské mafie. Drsná, krutá a především velice autentická krimi sága, v níž neexistují postavy, které byste mohli mít rádi. Podle očekávání jsou tu pouze charaktery, které jsou různou měrou odporné a děsivé, přičemž divácký vztah si k nim budujeme na základě toho, jak moc (popřípadě málo) dokážeme jejich více či méně zrůdné a odsouzeníhodné skutky ne/chápat vzhledem k nastalé situaci a hypotetickým "polehčujícím" okolnostem... Italská pecka, která se může ve všech směrech směle rovnat i s tou největší současnou seriálovou elitou. S01: 90 %; S02: 90 %; S03: 80 %; S04: 70 %; S05: 75 % ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Když si Gomoru srovnám třeba s Impériem v Atlantic City (ja vím že to jsou uplně jiné doby ve kterých se odehrává), tak Gomora je prostě strašně zábavný mafiánský pokoukníčko se spoustou akce, střelby, napětí, překvapivých zvratů. Vlastně je tady přesně všechno to co mi v ukecaném Atlanticu chybělo. Don Pietro vypada jako Miroslav Kalousek, takže tim pádem absolutně žádnej soucit. Za to Ciro ten zase vypadá jako Gigolo. Těžko někomu fandit když každej je mafiánská krysa. Nic špatného se ale nedá říct o charakterovém rozpracování postav, tam je to uno perfekto!! To že Neapol je ošklivý město vypadající jako jedno velký ghetto neni žádnym překvapením. Gomora mě hodne začala bavit až poté co se Genaro vrátí z Hondurasu. A ze zmrdečka se stane zmrd, tam se to teprve začne pořádně rozjíždět, a devátá epizoda to neskutečně odpálí. Jestli budou další série, tak já u toho rozhodně nebudu chybět. P.S. - Víc bych do seriálu zapojil policii, přeci jen mám pocit že je tam až příliš vražd na to aby se tím masivně nezabývala policie. ()

Reklama

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Ač nejsem žádná velká fanynka mafiánských posezeníček, tenhle seriál je naprosto skvěle postavený - a to hovořím o všech čtyřech sériích. Rozjezd je vždy pomalý, tempo zdánlivě hlemýždí, ale posléze natolik drásavé, že vás předkládané osudy a jejich dilemata, rozhodně nenechají chladnými. Násilí je tam sice jaksi z definice na denním pořádku, ale není samoúčelné, vždy je v rámci příběhu a logiky. Celou dobu sice sledujete zločince, ale dostanou se vám pod kůži. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Hra o trůny na mafiánsky spôsob. S postavami si servítky nikto neberie. Smrť strieda smrť. Prestrelky vyzerajú a znejú lepšie než z Hollywoodu. Ďalším plusom sú herci a prostredie sídlisk. Odohrávajú sa tu presvedčivo pôsobiace kšefty a vybavovačky. Miestami dostávate súboj gangov pomaly ako v Záhade hlavolamu, len samozrejme oveľa krvavejšieho charakteru. Drsné, bez cenzúry, bez kladných postáv či sympatických postáv. Zmrdi proti zmrdom vo svete, kde prežije len ten najkrutejší. Len tých dielov malo byť menej. Gomora rieši minimálne pocity postáv (na rozdiel od Rodina Sopránů) a takmer vôbec nerieši políciu, vládu (na rozdiel od Narcos). No aj tak série zbytočne naťahujú čas. Ale to bude talianske dedičstvo ešte z čias Corrada Cattaniho (Chobotnice). Najlepší mafiánsky seriál? Ano!...veľká škoda poslednej 5. série, kde žiadna postava nevidí za najbližší roh, v každej tretej scéne niekto zomrie, alebo zmení kabát. Blbosť a teatrálnosť víťazí nad všetkým. Nevydarená tečka. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší realistický gangsterský filmový počin ever - s knihou to moc společného nemá a s tím nemastným filmem z roku 2008 moc taky ne. Naprosto famozní brutální popis fungování Camorry v Neapoli, není to americká huráá akce s velkými výbuchy, ale postupný popis fungování organizovaného zločinu zobrazený na jedné čtvrti, kde vládne panáček jménem Savastano. Hlavním hrdinou je jeden z jeho pěšáků hraný Marcem DAmorem, který je velmi podobný autorovi knižní předlohy Savianovi - náhoda? ()

Galerie (957)

Zajímavosti (20)

  • V scéne, kde ide Tonino Spiderman (Alessio Gallo) na skútri, si spieva pesničku „E Chiammalo“ od talianskeho speváka Anthonyho. (Patrik200s)
  • Písnička, která hraje v závěrečných titulcích, je „Nuje Vulimme 'na Speranza“ od NTO' & Lucariello. (Duoscop)
  • V scéne, kde Gennaro sedí s priateľkou na balkóne, si dal zaplatiť talianskeho speváka Alessia, aby jej zaspieval na želanie pieseň „Ancora Noi“. (Patrik200s)

Související novinky

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Itálie na nic nečeká

Itálie na nic nečeká

29.06.2014

Především díky senzačnímu mezinárodnímu úspěchu Velké nádhery se dostává italské filmové produkci v posledním roce velké pozornosti, důvěry sponzorů a zástupci domácí scény se snaží, aby tento úspěch… (více)

Reklama

Reklama