Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Radim Kraviec alias Káčko se vyznačuje vysokou inteligencí a talentem pro dokonalý podvod. Kde jiní sahají po zbrani, on využívá lsti a armády právníků i monstrózního kapitálu. Mrknutím oka okrádá stát o miliardy korun. Je si ale dobře vědom hranice, kterou nesmí překročit. Tou hranicí je fyzická eliminace kohokoliv ze svého okolí. Díky kontaktům na politické scéně chystá Kraviec triumfální majstrštyk - ovládnutí ČEPRA, společnosti kontrolující veškeré zásoby pohonných hmot v republice. Když to vyjde, bude to „obchod" století. Káčka nečekaně zradí jeho pravá ruka, Albánec Dardan Cirkel, který spolupracuje s hospodářskou kriminálkou. Nemožné se stává skutečností. Nepolapitelný tunelář Káčko končí ve vazbě, státu jsou zachráněny miliardy korun. Zatím... Protřelý Kraviec se díky šikovným právnickým kličkám dostává velmi rychle na svobodu. Jeho opatrnost a chladně kalkulující mysl nenávratně mizí. Rozjíždí nelítostnou mašinerii pomsty. Káčko překračuje pomyslnou hranici od finančního zločince k nelítostnému řezníkovi... Gangster Ka zkoumá mechanismus organizovaného zločinu, vnáší světlo do šesti miliardového tunelu a snaží se objektivně ukázat zrod skutečného gangstera. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Seriály Jana Pachla jsou fajn, a tohle by bylo asi taky lepší jako seriál. V úvodní půlhodině nefunguje takřka nic. Střih je naprosto nepřehledný, všechno je uspěchané. Herecké výkony krom pár výjimek jsou dost zoufalé. Hodně dlouho mi trvalo, než jsem přestal vnímat to, že koukám na herce. Tomáš Jeřábek a jeho ministr, to je dost krok vedle, hodilo by se spíše do komedie. Dvojice policajtů absolutně bez charismatu nebo čehokoliv jiného. Hanzlík tomu taky moc nedal. Čermák je fajn, ale dost mi dojem kazila jeho nedostatečná výška, Radovana jsem v něm opravdu neviděl. Nejlepší byl Bjelac a celkem i Pyško. Obecně mi ale přišlo, že by většině scén slušelo ještě pár pokusů navíc. V průběhu filmu se to vše jakžtakž zlepší a rozjede a nakonec se na to celkem dá dívat. Ale teda nic moc. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nakonec dám raději silné tři místo slaboučkých čtyř hvězd. On ten film je dobře natočen, ke kameře, výpravě, nasvícení, hereckým výkonům nemám připomínek. Naopak na české poměry je to v tomto ohledu nadprůměrné. Ale vadí mi styl obšlehnutý z Raplů a Cirkusů Bukowski, a také v podstatě glorifikace totálního hajzla - navíc podle pohádkáře Kmenty, který si fakta přizpůsobuje tak, aby seděla do jeho teorie, ne že pojme všechna fakta a vytvoří z nich vycházející závěr padni, komu padni. Ale je fajn, že aspoň chvílemi je film taková přetahovaná, že ne vždy má navrch jen jedna strana, ačkoliv něco jako příběh nebo něco jako zápletka či katarze u sledu historek samozřejmě nelze čekat. Vadí mi i častý voice over - tohle má vysvětlovat obraz. A je fakt, že si film pro sebe krade Predrag Bjelac, bez kterého by to celé bylo laciné jak detektivní seriál České televize a kterému se stačí jen podívat, a je v tom vše. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Film mi připomíná snímek Kmotr, kdy si na paškál vzali Mrázka, nyní divák dostává ochutnat z krajiny českého podsvětí krále Krejčíře. Jsem rád, že se takové filmy točí, ad a) protože miluji mafiánské filmy, ad b) je dobře, že se o takových věcech mluví. Česká republika má daleko do bezpečné země zaslíbené legálnímu podnikání. Film je složen z faktický událostí a mizí lyrika v epické smršti - I love it. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má prakticky dvě tváře, stejně jako Káčko sám. Jedna nešetří gaunerským nadhledem a kousavým vtipem, ta druhá je zvrásněna bezcitností a násilím. Celkově jde mnohem více o jakousi mozaiku složenou ze střípků části života jednoho mafiána, než o kompaktní vyprávění jeho příběhu, která je protkána komentáři, jež někdy dobře doplňují děj, ale místy bohužel brání hlubšímu vcítění se do prostředí organizovaného zločinu, které je jinak ve své propletenosti nastíněno s nejvyšší dávkou uvěřitelnosti. Letecké záběry provazující některé scény jsou nádherné a pro mírné zpomalení přeskoků mezi jednotlivými lokacemi fungují bezvadně. Osobně se mi nejvíc líbily temnější a volněji plynoucí momenty mající větší hloubku, jichž je však ve snímku menšina oproti momentům působících spíše zábavně, z čehož mám trochu rozporuplný pocit, protože ve skutečnosti to tedy rozhodně žádná sranda být nemůže. 75 % ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Neskutečná zábava sledovat jak scénář, dramaturgie, ba ani tvůrce plakátu nestíhá dynamiku a cílevědomost režiséra, který sice nemá původní styl, ale napodobovat západní formální metody kriminálek dokáže perfektně. Už jen to, že herci projednou nehrajou jak v divadle, ale jak ve filmu (jakkoli postsynchrony zase válčej), střih na sebe navazuje a každá scéna má ve filmu své opodstatnění mě potěšilo natolik, že jsem začal ignorovat redudantní overvoice, retardované dialogy či jasný finanční deficit oproti ambicím režie. Bavil jsem se výborně a celý čtyři hvězdy jsou pro Pachla. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (15)

  • Natáčelo se také v JAR a v ČR, konkrétně ve vazební věznici Hradec Králové, v obcích Vonoklasy, Nižbor, Mukařov, v hotelech Prague a Expo. (M.B)
  • Ve scéně, kdy Kraviec (Hynek Čermák) mluví přes počítač k premiérovi, je vidět, že premiér používá na svém notebooku Windows 10. Téměř deset let před jeho uvedením na trh. (Sealteam6)

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama