Reklama

Reklama

65 let poté, co maskovaný sériový vrah terorizoval městečko, začne takzvané "měsíční vraždění" znovu. Snaží se snad někdo to hrůzostrašné období napodobit, nebo jde o něco horšího? Zakřiknutá dívka možná drží v ruce klíč k dopadení viníka. Film Děs po setmění vznikl podle hororu z roku 1976, navíc je inspirovaný hrůznými skutečnými událostmi. Snímek vypráví příběh maskovaného sériového vraha, který se vrací, aby pokračoval v terorizování texaského městečka, z něhož před pětašedesáti lety beze stopy zmizel. Zatímco se vyšetřovatelé předhánějí, aby našli mezi předchozími šokujícími událostmi a současným vražedným běsněním spojitost, zakřiknutá dospívající dívka možná drží v ruce klíč, který by mohl všemu zabíjení konečně učinit přítrž. (HBO Europe)

(více)

Recenze (143)

cariada 

všechny recenze uživatele

Původní film jsem měl kdysi s tv na vhs, moc už si to taky nepamatuji. Tohle mě to trochu osvěžilo, ale jinak pěkný slasher. Skvělý gore scény třeba ta při kouření, velice hustá atmosféra a nečekané rozuzlení, na které by asi nikdo jen tak nepřišel. Pro mě příjemný překvapení, ke kterému se někdy určitě rád vrátím. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Zajímavě udělaná předělávka. A ač jsem původní díl neviděla a měla jsem v tom trochu nejasno kvůli všem těm kino projekcím a zmiňovaným filmům, s tímto jsem byla příjemně spokojená. Asi hlavně kvůli tomu, že to není ten klasický klišovitý béčkový teenage slasher, ale naopak velice nevšedně zpracovaná vyvražďovačka, která má styl a nikoho nesere. Taky bych zmínila, že to má dost stylový vizuál a jak tady už zmiňoval J*A*S*M, kdyby neměly postavy novodobou techniku, myslela bych si, že sleduji záměrné retro. Příjemně osvěžující podívaná. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Príbeh začal dobre a ukázal sa byť zaujímavý. Už na začiatku som bol rozhodne vtiahnutý do deja a spisovateľ Roberto Aguirre-Sacasa ma dokázal zaujať a zabaviť počas väčšiny filmu. Ale keď sa film ustálil v poslednej štvrtine, film stratil dynamiku a príbeh stagnoval a jednoducho zakopol o vlastné nohy. Je to naozaj škoda, pretože film bol až do tohto bodu primeraným slasherov. 5,5/10 ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Pohodový vizuální zážitek se sympaťáckou hudbou a hl. hrdinkou. Plus je, že jsem nečekal že to byli "oni..." No a vražda trombónem - ta mě dostala :-) ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Podobně jako Hell Fest, i TTTDS je zde silně podhodnoceno i přes nesporné kvality - slasher je prakticky mrtvý hororový subžánr a můžeme být vděční za každý takto kvalitní počin. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(5/2015) / TTTDS neni vyložene zlý film, len je kapánek nezáživný. Veľa čase sa venuje vyšetrovaniu a málo napätiu a mordom. Myslím si, že film sa mal viac priloniť k hororovému žánru ako ku krimi zložke. Na tomto poli je to totižto trošku náročnejšie. Ale tých pár mordov bolo slušných rovnako ako hlavný killer. (5/10) ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

To byl skutečný děs po setmění. Jediná hvězda je za to, že jsem to zvládnul dokoukat. Od tak skvělého režiséra, který stojí za AHS jsem čekal něco většího a promyšlenějšího. Tohle je však jeden z nejnudnějších slasherů, co jsem kdy viděl. Nenápadité vraždy, nezajímaví lidé a dokonce i Addison Timlin (Californication) byla naprosto nudná! Přiznám se, že původní film z roku 76 jsem neviděl, ale pokud je ještě horší nebo srovnatelný než toto, tak moc doufám, že ani nikdy neuvidím. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Bratranec leatherface tzv. pytlový fantom zahodil motorovou pilu, jehlu a přestal chodit na kurzy šití do vedlejšího městečka Texarkana. Zvolil levnější a nenáročnou metodu nového potahu na ksicht a to pytel na brambory k tomu vylepšené pomůcky na usmrcování např. pozoun znásilňovač. Dávám 60% ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pustit, ale mě to přišlo jak na horské dráze. Zabíjení bylo natočené velmi kreativně, ale ta detektivní máčka vysloveně nudila. 40% ()

Lektor 

všechny recenze uživatele

Výborná režie a celkově fajn feeling s funkčním a uvěřitelným světem a proto právě zamrzí, že se jedná o obyčejný slasher. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jedna * za pár povedených gore efektů a druhá * za sympatickou, pohlednou holčinu v hlavní roli. Víc ale ani ťuk. Já mám horory skutečně hodně rád, poslední roky to jde ale s tímto žánrem, speciálně tedy se slashrem, pěkně z kopce a až na minimum výjimek mě jednoduše nebaví. Tvůrci se prostě bojí přitvrdit, být syrovější, nekompromisnější, přímočařejší, a naopak se snaží zaujmout rádobyoriginalitou a nevšedními postupy, ale ve většině případech tím dosáhnou jen nechtěných kotrmelců a především nudy. A děs po setmění je toho ukázkovým případem, kdy nezáživnost a celková podivnost zaujímá nejvíce prostoru a pro klasické hororové ingredience pak jaksi nezbývá místo. Ústřední zápletka mi každopádně přišla nesmyslně přeplácaně ukecaná a zmatená, bez tempa a bez napětí, bez působivé atmosféry a především s pointou, která byla tak strašně mimo, že jsem chvíli uvažoval i o odpadu! Filmu pak ve výsledném dojmu nepřispěli ani postavy, které byli jednoduše prázdné, některé umřeli, některé přežili, vše se ale dělo bez nějakého smysluplnějšího systému, což se dá ovšem tvrdit v podstatě i o celém filmu. Na mě to zkrátka zapůsobilo jako opravdu nevyzrálý spletenec, zmatenec, který šel dost mimo mě. Nebo-li jinými slovy, je to nuda s ultrapitomým koncem. ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

V sedmdesátkách se podobným hororům dařilo, dodnes jsou koukatelné a mají atmo, což se nedá říct o jejich následovnících ze současnosti. Děs po setmění je toho typickým příkladem. Nevýrazný, chvílemi nudný slasher s přihlouplým vyvrcholením. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Pohodovej slasher kterej neurazí. Nešlo si nevzpomenout na první díly Pátku 13. hlavně díky bramborový masce a pár scénám jako např. lukaření u vody. Konec klasicky nelogickej a tak trochu na pytel. Celkově to je spíš taková bubáčtější kriminálka ale místama film slušně čvachtá. Hlavním plusem filmu je asi kamera která je nečekaně profesionální a záběry jsou fakt super a neni to vůbec náký DVD céčko. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Krásně stravitelnej slasher s trochu zamotaným koncem. Dobrý vraždy, obzvláště ta kde je na trumpetě přidělaný nůž. 65% ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film jsem zkouknul jen kuli Addison a jsem hodně zklamán. Nejen že neukázala prsa jako v Californication, ale tentokrát není ani z poloviny tak žvýkatelná, jako v Neobyčejný Odd Thomas. Pravda, za většinu může režisér, kterej je hroznej břídil. Je to osmdesátiminutová nuda, vytuněná ještě (zdánlivě) delším utrpením. Film postrádá jakékoli napětí i šmrnc, takže závěrečné odhalení identity zabijáka je divákovi uplně prdel... ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Výborný atmosferický 70s look, děsivý záporák, který podotýkám není kopií slavnějšího kolegy Jasona Vorheese, nýbrž Jason je jeho kopií (původní film je z roku 1976). Byl jsem rozhodnut dát čtyři body, nicméně docela trapné rozuzlení (ta vykrádačka slavného Cravenova kousku snad nemohla bít do očí víc) mi to nedovolí. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Klasický slasher, který umě využívá toho, že je natočen podle staršího filmu. Nejen že to přiznává, ale ještě z toho těží v příběhu. Gore je slušné, retro vizuál taky, ale postavy by mohly být lepší a co nefungovalo prakticky vůbec je atmosféra, napětí. Bohužel, i když jsou mordy dobře provedené, není zde ani náznak strachu, prostě jen čekáte na další řezničinu. Za mě 3 hvězdy. ()

Ad4mson 

všechny recenze uživatele

Mám rád, když se z čista jasna objeví tvůrce, který i ze stokrát provařeného námětu dokáže vykřesat hodně výživnej thriller. Rejon se s vizuálem evokující osmdesátá léta vysloveně mazlí a používá De Palmovskou kameru plnou dlouhých záběrů bez střihu (úvodní záběr rulez!). Opravdu vynikající kompozice, jak z áčkových bijáků. A i když si můžu říct, že jsem tohle viděl už stokrát v bledě modrým, tak je vidět, že si někdo dal práci a to se musí po zásluze ocenit. ()

Reklama

Reklama